به گزارش خبرگزاری بسیج، سالانه 3 هزار تن ترنج(بالنگ) در جهرم برداشت میشود.عطر میوه بالنگ شبیه بهارنارنج است و طعم ترش و ملس دارد.
درخت بالنگ بیشتر در جنوب ایران کشت میشود. شهرستان جهرم یکی از مراکز مهم تولید این محصول به شمار می رود.
پوست زرد این میوه زیبا و خوشبو، برای تقویت قلب و مغز و کبد، توصیه شده است و کارشناسان طب سنتی اعتقاد دارند که ترنج برای معده و احشای داخل شکم مفید بوده و برای از بین بردن نفخ و همچنین کمک به هضم غذا تجویز می شود.
بالنگ حاوی مقادیر بسیاری زیادی سیترونلال است، این ماده یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماریهای روانی کاربرد دارد.
دم کردهی پوست زرد خشک شدهی آن مُسکن قِی صفراوی و جویدنِ آن خوشبو کننده دهان است. اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لا به لای لباسها بگذارند مانع بید زدن میشوند.
بالنگ که سرشار از مواد آنتیآکسیدان و ویتامین C است، نهتنها میوهای بسیار خوشمزه و خوشبو به حساب میآید، بلکه خواص بینظیری دارد که مثل تمام میوههای خانواده مرکبات، کمک قابل توجهی به سلامت بدن شما میکنند.
از دیگر خواص این میوه کهنسال و مفید میتوان به
تقویت سیستم ایمنی
دفع حشرات و خزندگان
کاهش وزن
روشنتر کردن پوست
بهبود وضعیت مو
تسکین حالت تهوع
مسکن طبیعی برای دردها
مقابله با زالو
پیشگیری و درمان بیماریها
و
تقویت فولیکولهای مو
اشاره کرد .