سیدرضا صدرالحسینی تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرگزاری بسیج، ابعاد جنگ ۱۲ روزه را در قالب یک "مثلث" با اضلاع دفاعی، دیپلماتیک و رسانهای تشریح کرد و همبستگی مردمی را ستون فقرات این مثلث دانست.
صدرالحسینی با اشاره به ابعاد دفاعی این درگیری، حجم بیسابقه پرندههای مهاجم به ایران را یادآور شد و گفت: در طول تاریخ جنگهای هوایی، چنین حجمی از پرندهها سابقه نداشته است. در ارتباط با موضوع دفاعی باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که حجم گسترده انواع و اقسام پرندهها به سمت ایران به میزانی بود که در طول تاریخ جنگهای هوایی سابقه نداشت و بر همین اساس تعدادی از آن این پرندگان توانستند اهداف خود را در نقاط مختلف که اکثر این نقاط نیز نقاط مسکونی، بیمارستانی و جمعیتی کشور بود، مورد حمله قرار دهند. البته این نکته باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که حوزه دفاعی ایران در این رابطه با توجه به تعدد پروازها و با توجه به حمایت مستقیم آمریکاییها از رژیم صهیونیستی در پوشش هوایی، حداکثر تلاش خود را به کار بست.
این کارشناس همچنین بر نقش تعیینکننده توان موشکی ایران در عبور از پدافند چندلایه اسرائیل و اصابت به اهداف تأکید کرد و از تلاشهای جوانان دهه هشتادی در این عرصه تقدیر نمود.
وی با اشاره به اینکه بخش دیگر دفاعی در جنگ ۱۲ روزه موضوع موشکی ایران بود، اظهار کرد: با پرواز موشکها در سطوح مختلف و با تغییر تاکتیک در روزهای این جنگ ۱۲ روزه، موشکها توانست پدافند ۵ لایه رژیم صهیونیستی را پشت سر بگذارد و به مراکز و اهداف مورد نظر اصابت کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در مسیر موشکها به سمت اراضی اشغالی انواع پدافندهای ناتو از سطح دریا و توسط هواپیماها در اطراف ایران در صدد رهگیری موشکهای ایرانی بودند، اما موشکها توانستند از لایههای پدافندی خارج از جو سرزمینهای اشغالی عبور کرده و به اهداف مورد نظر اصابت کنند.
صدرالحسینی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که ما تنها پرواز موشکها را مشاهده میکردیم، اما آتش رزمندگان هوا و فضا در کنار لانچرهای موشکی به چشم کسی نمیآمد و سلحشوری، قهرمانی، ایثار و از خود گذشتگی کادر فنی موشکهای هوا و فضا کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: این نکته حائز اهمیت است که بخش قابلتوجهی از کادر فنی و پروازی موشکهای یاد شده جوانان دهه هشتادی بودند و این عزیزان توانستند مسیر درخشان و پر افتخار رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس و دفاع از آب و خاک و امنیت ملی کشور را بهخوبی بپیمایند.
دربعد دیپلماتیک، صدرالحسینی به تلاشهای نمایندگیهای ایران در سازمانهای بینالمللی و کشورهای مؤثر اشاره کرد که با مدیریت کلان دستگاه دیپلماسی، در جهت تقویت امنیت ملی کشور گام برداشتند.
وی همچنین نقش رسانهها را در مقابله با عملیات روانی دشمن و تزریق روحیه امید، صبر و استقامت به جامعه، بسیار پررنگ دانست.
این کارشناس همچنین، پیامدهای دفاع همه جانبه ایران را در تحمیل اراده خود به مقامات ارشد اسرائیل برای پذیرش آتشبس، کاملاً عریان و شفاف توصیف کرد.
وی به شرایط شکننده کابینه نتانیاهو، افزایش اعتراضات داخلی و اختلافات در نیروهای نظامی اسرائیل نیز اشاره کرد و وضعیت کنونی سرزمینهای اشغالی را در طول ۷۵ سال گذشته بیسابقه دانست و گفت: کابینه شکننده نتانیاهو علیرغم حمایتهای همه جانبه دولت آمریکا و شخص ترامپ در حال حاضر با چالشهای جدی روبهرو است و از طرف دیگر موضوع افزایش تظاهرات شبانه علیه مقامهای ارشد رژیم به ویژه نتانیاهو، اختلافهای گسترده میان نیروهای نظامی و استعفای فرمانده پدافند هوایی رژیم صهیونیستی نمونههای کوچکی است که میتوان به آن اشاره کرد.
صدرالحسینی شکست ارتش اسرائیل در برابر ملت ایران و مردم غزه را واقعیتی تلخ خواند که در مقابل چشمان جهانیان نادیده گرفته نخواهد شد.