در روزهای اخیر با انتشار اخبار مختلف در خصوص رتبه بندی و اعمال فوق العاده شغل فرهنگیان، سوالات متعددی مطرح شد از جمله اعمال رتبه‌بندی برای افرادی که از مهر امسال بازنشسته می‌شوند که پاسخ این سوالات را از آموزش‌وپرورش جویا شدیم.
کد خبر: ۸۵۰۹۶۲۳
|
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج؛ طی روزهای گذشته اخبار و گزارش‌های مختلفی در رابطه با وضعیت معیشتی فرهنگیان، اعمال فوق العاده شغل و طرح رتبه بندی منعکس شد.

فرهنگیان در رابطه با اجرای طرح رتبه بندی سوالات و ابهامات مختلفی را مطرح می‌کنند که برخی از آنها بدین شرح است:

** در خصوص طرح رتبه بندی فعلی که توسط دولت مصوب شده است، نقاط ابهام بسیاری وجود دارد، به‌عنوان مثال یکی از ابهامات در این خصوص است که افزایش حقوق 600 هزار تومانی بعید است محقق شود چرا که هم‌اکنون حق شغل فرهنگیان بیشتر از 800 تا 900 هزار تومان نیست پس چگونه 50 درصد این حق شغل 600 هزار تومان می‌شود؟

** شرط تالیف مقاله برای معلم ناشی از نسنجیده کار کردن افرادی است که این قانون را تصویب کرده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق مقالاتی که اساتید دانشگاه می‌نویسند حاصل کار پژوهشی دانشجویان فوق لیسانس و دکترای آنهاست و نه خود اساتید. به عنوان مثال بنده که فوق لیسانس مهندسی برق هستم یک مقاله ISI و یک مقاله در کنفرانس بین المللی از پایان نامه‌ام استخراج شد که این دو مقاله به نام استاد من هم نوشته می‌شود.

مشکل اینجاست که ما معلمان مثل اساتید دانشگاه با چنان محیط و شاگردهایی سرو کار نداریم و انتظار مقاله داشتن از معلم یک انتظار بیجاست.

دوم اینکه چرا برای حقوق معلم‌ها هفت خوان رستم تعیین می شود اما سایر کارمندان خیلی راحت با یک بخشنامه حقوقشان جهش دارد. من با مدرک فوق لیسانس و 9 سال سابقه حقوقم یک میلیون بود اما دوستم در شرکت نفت که پارسال استخدام شد 3 ملیون. در سال 93 حقوق من با افزایش شد یک میلیون و 200 هزار تومان و حقوق همکارم شد 4 میلیون تومان. حقوق معلمان مادامی که پایین است با 50 درصد افزایش هم تازه به پای 10 درصد افزایش سایر ادارات نمی‌رسد.

** مطابق طرح رتبه بندی واقعی (مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم)، حقوق معلمان از 80 درصد حقوق اعضای هئأت علمی کمتر نخواهد بود و اگر این طرح به این صورت اجرا نشود دیگر کارایی نخواهد داشت.

با انعکاس گزارش‌هایی با عناوین معلمان در رابطه با رتبه‌بندی چه می‌گویند؟ و جزئیات برابری فوق‌العاده شغل و تأمین بار مالی رتبه‌بندی فرهنگیان  ،‌ سوالاتی از سوی فرهنگیان مطرح شد که در ذیل پاسخ تعدادی از این سوالات را از وزارت آموزش‌وپرورش جویا شده ایم که منعکس می‌کنیم.

** سوال:‌  آیا فرهنگیانی که مهر ماه بازنشسته می‌شوند شامل رتبه بندی می‌شوند یا خیر؟

** پاسخ:‌ بازنشستگان مشمول رتبه بندی نمی‌شوند و افرادی که مهر امسال بازنشسته می‌شوند نیز شامل طرح رتبه بندی نمی‌شوند چرا که اجرای این طرح از مهر است. حتی ممکن است کارگروه‌هایی که در حال بررسی رتبه بندی هستند، زودتر به نتیجه رسیده و جزییات رتبه بندی شهریور ماه ابلاغ شود.

رتبه بندی مشمول آن دسته از معلمانی است که دارای مدرک لیسانس و بالاتر بوده و سابقه کار بیشتر از 5 سال دارند.

** سوال:‌ عناوین مربی، استادیار، دانشیار و استاد از طرح رتبه بندی حذف شده و عناوین پایه، ارشد، خبره و عالی جایگزین آن شده است؟

** پاسخ:‌ هنوز قطعی نیست که عناوین مربی معلم، استادیار معلم،‌دانشیار معلم و استاد معلم حذف شود. مباحثی در این زمینه مطرح است و اقدامات کارشناسی در حال انجام است که آیا عناوین پایه، ارشد، خبره و عالی که از گذشته وجود داشت با برخی اصلاحات جایگزین شود یا همان روند مربی، استادیار، دانشیار و استاد را داشته باشیم.

** سوال: افزایش ضریب فوق العاده شغل از 800 به 1500 یک دروغ محضه در احکام 94 این ضریب 1300 شده است و برای برخی از فرهنگیان با مدرک فوق لیسانس این فوق العاده شغل همچنان 800 اعمال می‌شود.

** پاسخ: فرهنگیانی که فوق العاده شغل آنها همچنان 800 است همکارانی هستند که ابلاغ  آنها غیر مرتبط بوده یا جزو نیروهای مازاد هستند. اگر فردی در طول هفته 24 ساعت کامل کار نکند جزو نیروهای مازاد محسوب شده و فوق العاده شغل آنها 800 اعمال می‌شود.

** سوال: فرهنگیان بیشتر از طرح رتبه بندی به رفع تبعیض میان دریافتی آنها با سایر کارکنان دولت نیازمند هستند؟ چرا فکری برای افزایش حقوق معلمان نمی‌شود؟ با اجرای طرح رتبه بندی نهایتا 150 تا 300 هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شود.

** پاسخ:‌  افزایش حقوق ناشی از اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان 100 یا 150 هزار تومانی که اعلام می‌شود، نیست بلکه فردی که موفق به کسب رتبه یک شود که شرایط آن نیز بسیار ساده است 70 درصد فوق‌العاده شغل آن افزایش می‌یابد.

معلمان درخواست دارند که حقوق آنها همانند کارکنان سایر وزارتخانه‌ها شود و در قانون خدمات کشوری شرایط و ضوابطی وجود دارد که کارکنان آموزش و پرورش می‌توانند مانند کارکنان سایر وزارتخانه‌ها از آن استفاده کنند اما تفاوت میان کارکنان آموزش‌ و پرورش باکارکنان دولت به دلیل این است که کارمندان سایر نهادها به دلیل برخی قوانین خاص از امتیازاتی بهره‌مند میشوند که منجر به افزایش دریافتی آنها می‌شود در حقیقت در دستگاه‌هایی که منابع آنها اجازه می‌دهد، خدمات رفاهی بیشتری ارائه می‌شود و کمک هزینه رفاهی بیشتری به کارکنان خود ارائه می‌کنند.


ارسال نظرات