به رغم توانمندی‌های شهرستان نیر در تولید عسل، این شهرستان از داشتن صنایع بسته بندی و فرآوری این محصول محروم است.
کد خبر: ۸۵۱۹۸۶۶
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از نیر، علاوه بر طبیعت متنوع از درختچه ها، بوته ها و گونه های درختی وجود بیش از چند هزار گونه گیاهی شناسایی شده در مناطق کوهستانی این شهرستان بر کیفیت طعم عسل این منطقه افزوده است.

وجود طبیعت مملو از گل و شکوفه، بهار مفرح مناطق گرمسیری و طبیعت شهرستان نیر سرسبز بویژه در فصل تابستان به بستر مطلوبی برای حرفه شیرین تولید عسل در این استان زیبا و چهار فصل تبدیل شده است.

مناطق مستعد تولید عسل شهرستان نیر از مهم ترین مناطق استان اردبیل است که در فصل گرما پذیرای شمار زیادی کندوی عسل بهره برداران بومی و حتی کندوهای عسل میهمان از استان های شمال کشور است.

وجود مراتع پراز گل و شکوفه، رویش انواع درختان ودرختچه های پر از شکوفه مستعد زیستگاه عسل و چشمه ساران جاری کام بسیاری از فعالان عرصه تولید عسل را از بستر مطلوب برای این حرفه شیرین کرده است.

از دیگر مزایای این حرفه قرار گرفتن و جریان داشتن این چرخه تولید در کنار دیگر مشاغل کشاورزی نظیر دامداری، باغداری و دیگر مشاغل زیربخش کشاورزی است.

عسل از نخستین غذاهای بشر است، غذایی که قرآن مجید آن را شفابخش دانسته و علم پزشکی نیز ثابت کرده است این ماده طبیعی با داشتن 15 نوع قند، خواص درمانی فراوانی دارد.

در کشورهای همچون برزیل، روسیه، چین، آرژانتین، سوئیس، آلمان، استرالیا و نیوزیلند که مهمترین کشورهای تولید کننده عسل در جهان هستند حداقل 150 فرآورده غذایی از قبیل شکلات عسل، عسل کریستاله، کیک عسل، ماست عسل، شیرعسل، گرده عسل، ژله عسل و سالاد میوه با عسل تولید می‌ شود.

متاسفانه این در حالی است که عسل زنبورداران در نیر بدون فرآوری و به صورت فله، راهی بازار می ‌شود که باید مسئولان برنامه ریزی هدفمندی در این عرصه داشته باشند.


یک کارشناس زنبورداری در این باره با تاکید بر نقش قابل توجه صنایع بسته بندی و فرآوری عسل در تولید ارزش افزوده و ایجاد فرصت ‌های شغلی جدید گفت: ارزش این محصول در صورت بسته بندی 25 درصد و در صورت فرآوری 30 درصد افزایش می ‌یابد و اگر صنایع بسته بندی و فرآوری عسل در نیر توسعه پیدا کند، ارزش سالانه عسل تولیدی در این شهرستان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به مزیت اشتغال زایی ایجاد صنایع تبدیلی عسل در نیر گفت: با فرآوری عسل تولیدی این منطقه برای افراد زیادی شغل فراهم می‌ شود.

بدون شک ایجاد و گسترش این دست از صنایع، با مشتری پسند کردن محصول بر مقدار مصرف می‌افزاید و در دراز مدت باعث افزایش تولید و نیز افزایش درآمد عمومی شهرستان خواهد شد. از سوی دیگر صنایع تبدیلی عسل، محصولی سالم و مطمئن را در اختیار مصرف کننده قرار می ‌دهد و از امکان سوء استفاده برخی سودجویان که عسل نامرغوب و غیربهداشتی را به مردم عرضه می‌ کنند، می ‌کاهد.

پارسال یک هزار و 252 تن عسل در شهرستان نیر تولید شد که 78 تن آن توسط زنبورداران بومی و مابقی توسط زنبورداران مهاجر از شهرستان های تالش، آستارا ، هیر و اردبیل تولید بود.

در حال حاضر حدود 156 خانوار در شهرستان نیر با 10 هزار و یکصد کلنی زنبور عسل به شغل زنبورداری اشتغال دارند.

ارسال نظرات