به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، آیتالله عبدالله جوادی آملی در درس اخلاق هفتگی و در دیدار نیروهای هوا و فضا و دانشجویان دانشگاه شهید رجایی تهران، سازمان بسیج دانشجویی کشور و خواهران شرکتکننده در اجلاسیه «حجاب، عزت و عشق» که در نمازخانه بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، بر ضرورت معرفتشناسی نسبت به ویژگیهای شخصیتی پیامبر اکرم (ص) در جامعه اسلامی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه ماه شعبان ماه خودسازی و ماه پیامبر (ص) است افزود: قرآن کریم، پیامبر (ص) را اسوه حسنه و الگوی معرفتی و اخلاقی برای امت اسلام قرار داده تا جایی که خود قرآن هم بر اهمیت الگوگیری از رسول خاتم (ص) تأکید میکند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: شخصیت پیامبر اسلام آن قدر در قرآن اهمیت دارد که خدای متعال حتی به فرشتگان هم خطاب میکند بر محمد (ص) درود و تهیت بفرستید؛ زیرا پیامبر (ص) شخصیت بزرگ اسلام است و حق زیادی بر امت اسلام دارند.
وی افزود: صلواتهایی که در حق پیامبر (ص) در ایام شعبانیه آمده است را محترم بشمارید و چون پیامبر (ص) تا زنده بود اهل تهجد، نماز شب، عبادت، بندگی و خدمت به جامعه و اسلام بودند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه نمازهای پیامبر (ص) فواید زیادی برای امت اسلام خواهد داشت، گفت: یکی از فواید آن شفیع و طریق راه قرار دادن پیامبر (ص) است، باید از خدا بخواهیم رسولش را شفیع و طریق راه برای سعادت انسانها قرار دهد.
این مرجع تقلید افزود: انسانها باید تلاش کنند تا از طریق معرفتشناسی و از راه و روش پیامبر (ص) به سعادت برسند، این مسیر و طریق قرار دادن هیچگونه مزاحمتی نخواهد داشت، چون وسیع است.
آیتالله جوادی ادامه داد: خدا راه و روش و سبک زندگی رسول خاتم (ص) را طریق مُحیِه، صراط مستقیم و الیالله برای انسانها قرار داده تا انسانها از این دشت باز و بدون هیچگونه مزاحمتی بهره ببرند و به نهایت درجه کمال برسند.
وی افزود: دعاهای ماه شعبان مدرسه انسانسازی، شناخت و راه رسیدن به طریقت پیامبر (ص) است و خوشا به حال آنهایی که از این ظرفیت استفاده میکنند و خود را به طریقت و راه و روش پیامبر (ص) نزدیک میکنند.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: باید در این ماه شعبان که ماه رسول خاتم (ص) است، از خدا بخواهیم تا همانند امام حسین (ع) دارای همت و اراده قوی باشیم، اگر کسی وارد حوزه شد باید همت بلند او، این باشد به نهایت درجه علمی یعنی مرجعیت و فقاهت برسد، غیر از آن فایدهای برای حوزهها نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اگر کسی وارد دانشگاه شد، باید تلاش او این باشد که به نهایت درجه علمی یعنی متخصص در آن رشته خاص بشود، این همان همت بلند است.
آیتالله جوادیخاطرنشان کرد: امام حسین (ع) همت بلند داشتند یعنی کاری انجام دادند که تا الان مانند آن را کسی انجام نداده و خدا هم همتهای ضعیف را دوست ندارد.
این مفسر بزرگ قرآن اظهار کرد: باید در این ماه از خدا بخواهیم رحمت و موهبت خود را به ما عطا کند و تا زمانی که در دنیا هستیم، باید سعی کنیم از دایره رحمت الهی خارج نشویم همچنانکه بسیاری از شخصیتها و صاحبان اهل معرفت این گونه بودهاند.