تصفیه واستفاده مجدد از پسابهای صنعتی نه تنها بخشی از نیازهای آبی را تأمین می نماید، بلکه این امر از آلوده شدن رودخانه ها، دریاچه ها، دریاها، اقیانوسها و یا آبهای زیر زمینی توسط این نوع پسابها که در بسیاری از موارد از آلودگی بالائی برخوردار هستند جلوگیری خواهد کرد.
کد خبر: ۸۵۲۴۶۷۰
|
۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، با افزایش روز افزون جمعیّت جهان احتیاج به آب هرروز بیشتر احساس می شود، مطالعات نشان می دهد که رشد جمعیت جهانی تا سال 2020 افزایش چشم گیری خواهد داشت، این افزایش جمعیت نیاز هر چه بیشتر به آب را در زمینه های مختلف در پی خواهد داشت، و در نتیجه تولید پساب فزونی خواهد گرفت. 

پسابهای تولیدی شامل پسابهای شهری، روستائی، صنعتی، وغیره می باشند که استفاده مجدد از آنها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد، خصوصاً اینکه بسیاری از جوامع بشری در نقاط مختلف جهان هم اکنون به محدودیت منابع تأمین آب خود مواجه شده و یا بزودی مواجه خواهند شد. بنابراین استفاده مجدد از پساب بخصوص در کشورهای خشک و نیمه خشک همانند ایران بصورت یک امر اجتناب ناپذیر برای تأمین قسمتی از نیازهای آبی در آمده است.

 اهمیت این موضوع تا آنجاست که سازمان بهداشت جهانی استفاده مجدد از پساب برای مصارف غیر شرب را در زمره دستورالعمل های مهم خود قرار داده است.تولید پسابهای صنعتی در کشورهای صنعتی حجم قابل ملاحظه ای را شامل می شود، و در کشور های در حال رشد با توسعه صنایع در آنها حجم تولیدی این گونه پسابها روز به روز افزایش می یابد. بهمین خاطر تصفیه واستفاده مجدد از پسابهای صنعتی برای تأمین بخشی از نیازهای آبی روزمره بسیار مهم می باشد.

تصفیه واستفاده مجدد از پسابهای صنعتی نه تنها بخشی از نیازهای آبی را تأمین می نماید؛ بلکه این امر از آلوده شدن رودخانه ها، دریاچه ها، دریاها، اقیانوسها و یا آبهای زیر زمینی توسط این نوع پسابها که در بسیاری از موارد از آلودگی بالائی برخوردار هستند جلوگیری خواهد کرد.

 در مباحث ذکرشده سعی براین بود تا مدیریت و باز یافت پسابهای صنعتی مورد ارزیابی قرار گیرد، و روش های تصفیه مورد بحث و بررسی قرار گیرند، تا هر چه بهتر و بیشتر پسابهای صنعتی بتوانند مورد استفاده مجدد قرار گیرند، و در نتیجه بخشی از نیاز های آبی به این طریق تأمین و از آلوده شدن آبهای عمومی (سطحی و زیرزمینی) جلوگیری شود.

در مطالعات موردی برای یکی از صنایع، پساب تولیدی مورد تجزیه و تحلیل کمی و کیفی قرار گرفته است، و بازیافت آن از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 علی حقی زاده استادیار و مدیر حلقه علمی بحران آب و خاک بسیج اساتید دانشگاه لرستان

ارسال نظرات