خبرهای داغ:
شاه امیریان
شب شعر "دریا دلان" ویژه 175 شهید غواص عملیات کربلای 4، در شیراز برگزار شد.
کد خبر: ۸۵۳۳۹۴۱
|
۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶
به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، شب شعر "دریا دلان" ویژه 175 شهید غواص عملیات کربلای 4، به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس در شیراز برگزار شد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس در این برنامه با بیان اینکه فاو را عملیات والفجر 8 موفقیت به دست آوردیم؛ افزود: بعد از این دشمن بعثی به دنبال جبران شکستش بود و همیشه حرکاتی انجام می‌داد تا ما تلفاتی داشته باشیم و احتمال میدادیم دشمن به دنبال گرفتن فاو باشد.

سردار خداداد ابراهیمی با تاکید بر اینکه تقریبا آمادگی دفاع از فاو را داشتیم؛ گفت: به همین جهت، تصمیم گرفتیم پیش دستی کنیم؛ سپاه300 گردان غواص و پیاده را آموزش داد و آماده کرد و عملیات کربلای 4 را14 ماه بعد از عملیات والفجر 8 آغاز کردیم. دلیل انجام عملیات در زمین شلمچه این بود که میتوانستیم از این منطقه هم خوب دفاع کنیم و هم خوب بجنگیم.

وی ادامه داد: از دو ماه قبل از عملیات یعنی 3 دی ماه 65 وارد شلمچه شدیم و شناسایی‌های خود را شروع کردیم. عملیات کربلای 4 با تجربه والفجر 8 انجام شد یعنی از اصل غافلگیری استفاده کردیم اما صدامیان، آمریکا و منافقان تحرکات خود را برای این عملیات بیشتر کردند در نتیجه شرایط بسیار سختی حاکم بر منطقه بود به طوری که لشکرهای سپاه و بسیج از اسلحه و لباس ارتش استفاده کردند و حتی ماشین‌های خود شبیه ارتش ساختند تا دشمن گمان نکند که سپاه وارد خط شده است.

جانشین اطلاعات لشکر 19 فجر در دوران دفاع مقدس، گفت: یکی از شناسایی‌های موفق ما شناسایی فجر بود به طوری که غواصان لشکر 19 فجر 17 مانع را در مناطقی که تماما مین گذاری شده بود، شناسایی کردند. به طوری که وقتی به محسن رضایی گزارش داده شد باور نمیکرد بچه های فارس و شیراز اینقدر شجاعت داشته باشند که تواسته باشند این همه موانع را آن هم در آب سرد و تا زیر تیربار دشمن شناسایی کنند.

سردار ابراهیمی با بیان اینکه در کربلای 4 از تجربیات والفجر8 استفاده کردیم،افزود: والفجر 8 یکی از سخت‌ترین عملیات آبی خاکی بود بود که رزمندگان سپاه اسلام آن را انجام دادند و توانستند بعد از عبور از اروند، وارد فاو شوند.

وی با اشاره به اینکه کربلای 4 با 60 گردان عملیاتی آغاز شد؛ افزود: در عملیات کربلای 4 لشکر و یگان ارتش و سپاه و بسیج حضور داشت و از استان فارس نیز لشکرهایی چون لشکر 19 فجر، 33 المهدی، تیپ امام حسن مجتبی(ع)، ناو تیپ کوثر، مهندسی الهادی(ع)، گردان 28 صفر زرهی، جهاد سازندگی، تیپ 55 هوابرد، تیپ 37 زرهی در این عملیات به ایفای نقش پرداختند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با بیان اینکه لشکر 19 فجر، هم از جزایر مجنون دفاع می کرد و هم آماده بود جواب دشمن را در فاو بدهد؛ اضافه کرد: در عملیات کربلای 4 لشکر 19 فجر توانست به تمام اهداف از پیش تعیین شده خود دست و اولین یگانی که وارد منطقه عملیاتی شد و بقیه یگان‌ها پشت سر او وارد منطقه عملیاتی شدند، لشکر 19 فجر بود که پرچم امام رضا(ع) را در منطقه 5 ضلعی شلمچه نصب کرد. ولی همه یگان های جناح چپ و راست موفق نشده بودند به اهداف دست یابند؛ از جمله همین 175 غواص شهید که جلوتر رفته بودند و رژیم بعثی وقتی که این غواصان را اسیر می‌کند دستشان را بسته و به رگبار می‌بندد و در همان مکان آن‌ها را دفن می‌کند.

سردار ابراهیمی ادامه داد: صدامیان اطلاعاتی از امریکایی ها گرفته بودند تا والفجر 8 تکرار نشود. متاسفانه نیمه های شب متوجه شدیم عملیات لو رفته و یگان های دیگر در دست یابی به اهداف پیش بینی شده موفق نبوده اند و دستور عقب نشینی صادر شد.

وی اظهار کرد: پیکر چندتن از فرماندهان لشکر19 فجر که در عملیات کربلای 4 شهید شده بودند، 15 روز در پنج ضلعی ها مانده بود و در کربلای 5 جنازه این شهدا را به عقب انتقال دادیم. تعدادی شهدای غواص را هم در منطقه ماموریتی کربلای 5 ندیدیم تا به عقب منتقل کنیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس با تاکید بر اینکه اگر شکست کربلای 4نبود کربلای 5 بوجود نمی آمد؛ گغت: بعد از این عملیات سرنوشت جنگ تغییر کرد و قدرت‌های استکباری که قبلاً به صورت مخفی از صدام حمایت می‌کردند، حمایت‌های خود را علنی کردند.

جانشین اطلاعات لشکر 19 فجر در دوران دفاع مقدس، بیان کرد: بعد از کربلای 4 صدامیان شروع به برگزاری جشن و پایکوبی کرد و تعدادی از فرماندهان خود را به مرخصی فرستادند؛ بچه های ما هم از شکست ناراحت بودند و صدامیان فکر نمیکردند 15 روزه آماده حمله دیگری شویم و این بهترین فرصت برای ما شد که بعد از کسب اجازه امام توانستیم عملیات کربلای 5 را اجرا کنیم.

سردار ابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: علت اینکه در کربلای 4 و 5 بیشترین فرماندهان استان فارسی به شهادت رسیدند این بود که نتیجه جنگ در این دو عملیات تعیین می شد و چون آنها می‌دانستند دیگر فرصتی برای شهادت نیست از خدا میخواستند و تلاش میکردند که شهید شوند.


ارسال نظرات
پر بیننده ها