خبرنگار بسیج در گلوگاه گزارش می دهد:

زنگ خطر کم آبی و خشکسالی در اراضی شیب دار گلوگاه به صدا در آمده است

عدم همکاری باغداران در مدیریت مصرف آب و سهل انگاری در این موضوع، موجب به صدا در آمدن زنگ خطر نابودی کشاورزی منطقه شده است.
کد خبر: ۸۵۳۷۰۷۴
|
۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸

 




 

خبرگزاری بسیج مازندران، به گزارش روابط عمومی و تبلیغات  سپاه ناحیه گلوگاه، بخش کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی کشور است و از طرفی بیشترین مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده است.

طبق آمارهای چند ساله اخیر میزان مصرف آب در بخش کشاورزی کشورمان بین ۹۲ تا ۹۴ درصد بوده که با مقایسه متوسط میزان مصرف آب جهانی در بخش کشاورزی که ۷۰ درصد است تقریبا ۲۳ درصد بیشتر از مصرف جهانی است.

مدیریت مصرف آب مسئله ای است چه در زمان وجود آب و چه در زمان کمبود آب اهمیت دارد اما با وجود محدودیت های منابع آبی در وضعیت فعلی، مدیریت مصرف آب برای از بین نرفتن منابع آبی بسیار حائز اهمیت است.

مدت ها است که مسئله کم آبی در اراضی کشاورزی شرق مازندران سرتیتر خبرها و موضوع رسانه ها شده است.

مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه در این رابطه به خبرنگار ما می‌گوید: افزایش بهره وری منابع آبی و خاکی از مقوله های مهم در امر کشاورزی به عنوان مهمترین عامل تحقق اقتصاد مقاومتی است زیرا با استفاده از منابع داخلی موجود و بهره گیری از پتانسیل منطقه که خاک حاصل‌خیز می‌باشد می توان تولید پایدار را در منطقه بوجود آورد.

وی افزود: با توجه به خاک حاصلخیز اراضی شرق مازندران کشت گندم، جو، برنج و… امکان پذیر است اما برای بهره وری بیشتر باید الگوی کشت و نحوه آبیاری را مدیریت کرد.

رضا پورفلاح مطرح کرد: در همین راستا ۷۵ هکتار از اراضی شیبدار روستاهای نیالا و مصیب محله منطقه هزارجریب گلوگاه با اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد ریال نهال کاری شد. زیرا این منطقه پتانسیل بسیار بالایی برای ایجاد باغ درختان سیاه ریشه مانند گردو، گیلاس، آلبالو ، سیب و .. را دارد، از طرفی با ایجاد باغ می توان آب را دربخش کشاورزی این منطقه مدیریت کرد به همین جهت برای ایجاد استخری برای تامین منابع آبی این باغات نیز اقدام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه بیان کرد: این پروژه در راستای تغییر الگوی کاشت در اراضی شیب‌دار و کم بازده با هدف افزایش بهره‌ وری، ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر برای روستائیان و جلوگیری از فرسایش خاک ایجاد شده است اما متاسفانه عدم همکاری باغداران و کشاورزان روستا در امر نگه‌داری و آبیاری نهال های کاشته شده موجب شده این باغات در معرض نابودی قرار گیرند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه این هزینه ۸ میلیارد ریالی از محل بیت المال برای شکوفایی اقتصاد روستا، توسعه کشاورزی، ایجاد اشتغال، خودکفائی و تولید شده است روستائیان در اجرای این طرح همکاری های لازم را با مدیریت جهاد کشاورزی به عمل نمی‌آورند.

پور فلاح گفت: از ابتدای سال تاکنون سه مرحله آبیاری با هزینه و نیروی انسانی مدیرت جهاد کشاورزی در این باغات شده است اما عدم همکاری باغداران در مدیریت مصرف آب و سهل انگاری در این موضوع، موجب به صدا در آمدن زنگ خطر نابودی کشاورزی منطقه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه بیان کرد: با وجود اینکه عمق چاه های منابع آبی در برخی مناطق کشور به ۵۰۰ متر رسیده اما با این وجود کشاورزان مسئله مدیریت مصرف آب را جدی نمی‌گیرند زیرا وجود تکنولوژی و رفاه موجب شده این نعمت خدادای به آسانی به مصرف برسد به طوری که گویا این نعمت الهی همیشه موجود و هر زمان در دسترس است. اما اگر این روند به همین صورت پیش برود در آینده ای نه چندان دور، مسئله تامین منابع آبی نه تنها در بخش کشاورزی به رویای دست نایافتنی تبدیل می‌شود بلکه در تامین منابع آب شرب نیز با مشکل فراوانی روبرو می‌شویم.

پورفلاح گفت: مشکلات اساسی بحران آب در کشور شامل افزایش مصرف به دلیل افزایش جمعیت، افزایش سطح زیر کشت، وجود چاه‌های غیرمجاز، عدم آموزش صحیح و اصولی به بهره‌برداران، راندمان پایین آبیاری در بخش کشاورزی، عدم کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی و عدم وجود مدیریت مناسب آب است.

وی با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی به اندازه تامین امنیت مرزها حائز اهمیت است، افزود: تامین امنیت غذایی جز با تلاش، کوشش و افزایش بهره‌ وری منابع آب و خاک در بخش کشاورزی بوجود نمی‌آید و ما باید نهایت بازدهی از منابع و سرمایه های موجود داخل کشور داشته باشیم و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار