مدیرعامل بانک سپه عنوان کرد

کاهش 20درصدی سهم بانک سپه از شرکت‌ سرمایه‌گذاری امید در جهت خروج از بنگاه داری

مدیرعامل بانک سپه با بیان این که برنامه ما این است که حداقل 10 هزار میلیارد ریال دیگر از اموال مازاد بانک سپه را به فروش برسانیم، بر لزوم خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری تاکید کرد.
کد خبر: ۸۵۶۰۱۶۴
|
۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، سیدکامل تقوی‌نژاد صبح امروز در نشست خبری بانک سپه با تاکید بر لزوم خروج بانک ها از بنگاه‌داری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بر اصل خروج بانک ها از بنگاه داری و تمرکز آن ها در مسئله تولید تأکید کرده اند و اقتصاد مقاومتی نیز بر همین اصل تاکید دارد.

مدیر عامل بانک سپه ادامه داد: سهم بانک سپه از شرکت‌ سرمایه‌گذاری امید از 92 درصد در اسفند 92 به 72.5 درصد کاهش یافته و این یک حرکت جدی در حوزه خروج از بنگاه‌داری است.

وی افزود: در بخش فروش اموال مازاد، تا پایان خرداد ماه امسال 4 هزار و 515 میلیارد ریال اموال مازاد بانک سپه به فروش رسید و برنامه ما این است که حداقل 10 هزار میلیارد ریال دیگر از اموال مازاد بانک را به فروش برسانیم.

مدیرعامل بانک سپه مانده سپرده بانک سپه را 423 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: مانده سپرده‌های بانک در سال گذشته 32 درصد افزایش یافت و مانده تسهیلات 278 هزار میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: در صورت احتساب تسهیلات ارزی از سال 92 تا پایان مرداد ماه امسال مجموع تسهیلات اعطایی و ارزی بانک دو برابر افزایش یافته و به 480 هزار میلیارد ریال رسیده است.

تقوی‌نژاد افزود: بخش عمده تسهیلات بانک به بخش‌های مولد پرداخت شده به طوری که 100 هزار میلیارد ریال به بخش صنعت و معدن و 33 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی پرداخت شده است.

مدیر عامل بانک سپه در مورد مطالبات بانک سپه از بانک ایران زمین اظهار داشت: این موضوع به چند سال گذشته برمی‌گردد و زمانی که بانک مرکزی با انحلال موسسه بهمن ایثار موسسه مولی‌الموحدین را موظف به پرداخت تعهدات آن کرد.

تقوی‌نژاد ادامه داد: بانک مرکزی 2 هزار میلیارد ریال برای بازپرداخت تعهدات موسسه بهمن ایثار در اختیار بانک سپه قرار داد و ما آن را به موسسه مولی‌الموحدین دادیم. 6 ماه پس از این اقدام بانک مرکزی خط اعتباری خود را از بانک سپه گرفت در حالی که نباید این کار را می‌کرد زیرا بانک سپه این پول را برای خود دریافت نکرده بود.

مدیرعامل بانک سپه اضافه کر د: یکی از گلایه‌های ما از مدیران میانی بانک مرکزی به چند سال اخیر همین موضوع بوده است. بعد از آن ماجرا بانک سپه اعلام کرد که دیگر امکان کمک به موسسه مولی‌الموحدین ندارد و به همین دلیل فرایند پرداخت تعهدات متوقف شد.

وی ادامه داد: موسسه مولی‌الموحدین در بانک ایران زمین ادغام شد و هم اکنون این بانک بدهکار بانک سپه محسوب می‌شود. مطالبات بانک سپه از بانک ایران زمین 400 میلیارد تومان است، اما فعلا این بانک امکان بازپرداخت بدهی را ندارد.

به گفته وی نسبت مطالبات معوق به تسهیلات در سال گذشته 3.5 درصد کاهش یافت و از 16 درصد به 12.5 درصد رسید.

وی با اشاره به پرداخت 12 هزار و 570 میلیارد ریال تسهیلات به 110 پروژه مهم اقتصادی، افزود: 23 طرح از مجموع این 110 طرح به ارزش 4 هزار و 248 میلیارد ریال در مناطق محروم سرمایه‌گذاری شده که هم‌اکنون در حال احداث هستند.

وی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی از مجموع تسهیلات پرداختی 45 درصد و صنعت 22 درصد است، گفت: 120 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای سرمایه در گردش و 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه ثابت از مرداد 92 تا مرداد امسال پرداخت شده است.

تقوی نژاد تصریح کرد: 38 هزار فقره تسهیلات به ارزش 7500 میلیارد ریال بابت نوسازی بافت‌های فرسوده پرداخت شده است؛ حجم فعالیت‌های ارزی بانک از 500 میلیون دلار به 3.5 میلیارد دلار در پایان اسفند سال گذشته افزایش یافت.

وی با اعلام آمادگی این بانک برای واگذاری 15 درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری امید خبر داد و گفت: این فروش در صورت پرداخت نقدی است.

مدیرعامل بانک سپه همچنین از اجرای پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان خبر داد و افزود: برای پروژه با هدف تامین آب 200 روستا و 50 شهر اجرای می‌شود که تا پایان امسال به بهره‌داری می‌رسد.

وی ادامه داد: ساخت مخزن 10 میلیون بشکه‌‌ای نفت تا پایان امسال از دیگر طرح‌های در دست اجرا است که تا پایان سال 94 به بهره‌برداری خواهد رسید.

تقوی نژاد یکی از مشکلات بانک سپه را اوراق طلب 38 هزار میلیارد تومانی از دولت بابت بازخرید اوراق مشارکت عنونا کرد و گفت: بخش عمده اضافه برداشت بانک سپه از منابع بانک مرکزی همین مساله بوده است.

وی تصریح کرد: برای اجرای 95 طرح مهار آب‌های مرزی 35 هزار و 851 میلیارد ریال در اختیار وزارت نیرو قرار داده شد است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار