یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در صورتی که توافق هسته‌ای به نتیجه نهایی برسد و برطرف شدن تحریم‌ها کلید بخورد، باید در یک بازه میان و بلندمدت منتظر اثرپذیری صنایع و بنگاه‌ها بود و رونق بازار سرمایه را باید از سال ۹۵ به انتظار نشست.
کد خبر: ۸۵۶۹۴۰۰
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، رضا پورسعید با اشاره به این که ماراتن توافق هسته‌ای رفته رفته با طرح در سنای آمریکا و نیز بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی رو به پایان است، گفت: این موضوع یکی از ریسک‌های سیاسی بازار سرمایه است که با رفع آن باید به روزهای خوش در بازار امیدوار بود.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که با این حال چرا بورس به این خبرها واکنش مثبت نشان نمی‌دهد، اذعان داشت: پس از رسیدن به توافق در مذاکرات ژنو، معامله‌گران واکنش متفاوتی نسبت به بازار داشتند و به نظر می‌رسد در شرایط کنونی سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده‌اند که باید منتظر رسیدن به نتیجه‌ای قطعی در این زمینه باشند.

وی ادامه داد: البته و از سویی دیگر به نظر می‌رسد در شرایط کنونی دولت نیز اعتقادی به بازار سرمایه ندارد و کاهش درآمدهای کشور با توجه به پایین آمدن قیمت جهانی نفت موجب شده است تا دولت تنها به فکر امور جاری کشور باشد تا از این مرحله گذر کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: سیاستهای انقباضی دولت برای مهار تورم نیز یکی از دلایلی است که با هدف رسیدن به شعار کنترل تورم در کشور توسط دولت یازدهم دنبال می‌شود و این موضوع موجب شده تا رکود سنگینی بر اقتصاد و بنگاههای تولیدی حاکم شود که اثر آن را می‌توان در سودآوری شرکتها مشاهده کرد و انتظار تعدیلات منفی بیشتر نیز در برخی نمادها با ارائه گزارش‌های 6 یا 9ماهه وجود دارد.

وی در خصوص وضعیت بازار سرمایه تا پایان امسال تصریح کرد: با توجه به کاهش سود شرکتها به‌ویژه در برخی از صنایع تأثیرگذار بر شاخص از جمله خودرویی‌ها و پتروشیمی‌ها به نظر می‌رسد رفع مشکلات بازار و نیز رونق آن در گروی برطرف شدن مشکلات صنایع بزرگ و شاخص‌ساز باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در مورد رفع تحریم‌ها و اثرگذاری آن بر بازار تا پایان امسال گفت: در صورتی که توافق هسته‌ای به نتیجه نهایی برسد و برطرف شدن تحریم‌ها کلید بخورد، باید در یک بازده میان و بلندمدت منتظر اثرپذیری صنایع و بنگاه‌ها بود و رونق بازار سرمایه را باید از سال 95 به انتظار نشست.

وی در خصوص تأثیر نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه نیز گفت: در شرایط کنونی بهترین گزینه برای حفظ و کنترل نقدینگی جامعه بانکها هستند و با توجه به این که بازارهایی چون بورس، مسکن، خودرو، ارز و طلا در رکودی سنگین به سر می‌برند نباید توقع داشت که دولت نرخ سود بانکی را کاهش دهد تا نقدینگی به بورس بازگردد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تأثیر رفع تحریم‌ها و ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس نیز اذعان داشت: این روزها صحبت از این می‌شود که شمار کدهای معاملاتی خارجی در بورس در حال افزایش است اما باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که در صورت وجود ابهامات قانونی در صنایع مختلف بورسی نباید انتظار داشت تا با رفع تحریم‌ها نقدینگی زیادی از سوی خارجی‌ها وارد بورس کم‌عمق ما شود.

ارسال نظرات