وضعیت بارش در ۶ حوضه آبریز/ افت شدید بارش در مرکز و جنوب

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با ارائه گزارشی از وضعیت بارش‌ها در ۶ حوضه اصلی آبریز کشور، گفت: در فلات مرکزی، خلیج فارس و دریای عمان و مرزی شرق کشور بارش‌ها افت قابل توجهی را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۸۵۷۸۹۲۸
|
۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، رضا راعی عزآبادی با اشاره به وضعیت بارش‌ها در شش حوضه آبریز اصلی کشور در سال آبی ۹۴-۹۳ اظهارداشت: در سال آبی گذشته میزان بارندگی در سه حوضه آبریز دریای خزر، دریاچه ارومیه و قره قوم (سرخس) نسبت به سال گذشته از وضعیت نسبتا مناسبی برخوردار، ولی در سه حوضه اصلی دیگر یعنی فلات مرکزی، خلیج فارس و دریای عمان و مرزی شرق که مساحت عمده‌ای از کشور را در بر گرفته‌اند از وضعیت خوبی برخوردار نبوده و نسبت به سال گذشته و درازمدت کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهند.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه مدیریت منابع آب کشور اظهارداشت: هر چند در اوایل و اواخر سال آبی گذشته نزولات جوی نسبتا خوبی را در بعضی از مناطق کشور داشته‌ایم، ولی باید توجه داشته باشیم میزان بارش‌ها نسبت به میانگین سال گذشته که آن هم وضعیت خوبی نداشتیم، ۱۰ درصد کاهش دارد یعنی از سال گذشته میزان بارندگی کمتری را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین اتفاق سال آبی گذشته در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان روی داده است، گفت: میزان بارش در این حوضه ۳۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، در این حوضه آبریز در مجموع ۲۳۰ میلی‌متر بارندگی گزارش شده که این میزان بارش ۳۸ درصد نسبت به بلندمدت کاهش یافته و وضعیت نامناسبی را در این حوضه رقم زده است.

راعی ادامه داد: در دو حوضه اصلی دیگر یعنی فلات مرکزی و مرزی شرق نیز بارش‌های سال آبی گذشته منفی بوده و به‌ ترتیب با ثبت ۱۳۳ و ۸۵ میلی‌متر بارندگی در یک‌سال، این حوضه‌ها نسبت به سال ۹۳-۹۲ حدود ۱۰ و ۱۸ درصد کاهش بارش داشته‌اند، در هر دو حوضه آبریز نسبت متوسط دراز مدت ۱۸ درصد کاهش بارندگی گزارش شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: در سال آبی گذشته، از مهرماه سال ۹۳ تا پایان شهریورماه سال جاری در حوضه آبریز دریای خزر ۴۵۷ میلی‌متر بارندگی ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد و نسبت به متوسط درازمدت ۸ درصد افزایش یافته است.

راعی ادامه داد: در دریاچه ارومیه و قره‌قوم نیز به ترتیب ۳۱۹ و ۱۹۵ میلی‌متر بارندگی گزارش شده که نسبت به سال گذشته به‌ ترتیب ۳۹ درصد و ۲۲ درصد افزایش بارش داشته‌اند، اما در مقایسه با درازمدت در حوضه دریاچه ارومیه ۵ درصد و حوضه قره‌قوم ۱۱ درصد کاهش بارش گزارش شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه مدیریت منابع آب کشور یادآور شد: هر چند در اوایل و اواخر سال آبی نزولات جوی نسبتا خوبی را در بعضی از مناطق کشور داشته‌ایم، ولی باید توجه داشته باشیم میزان بارش‌ها نسبت به میانگین سال گذشته که آن هم وضعیت خوبی نداشتیم، کاهش ۱۰ درصدی را داریم یعنی از سال گذشته میزان بارندگی کمتری را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: امیدواریم که کشاورزان کشورمان با مصرف درست در کشاورزی آن هم با به‌ کارگیری روش‌های مدرن آبیاری، صنایع با به کارگیری روش های بازچرخانی آب و استفاده از پساب و همچنین همه مردم با مصرف آب در حد ضرورت و با استفاده از وسایل کاهنده در منزل و محل کار ... به کمک آبخوان‌های کشور آمده و همه با هم مانع از کاهش ذخایر منابع آب شده تا بتوانیم بر بحران آب فائق آییم.

ارسال نظرات