شهر گیوی با وجود دارا بودن قابلیت های ویژه توریستی و گردشگری در سایه عدم توجه مسئولین استانی و شهرستان مغفول مانده و رو به نابودی است.
کد خبر: ۸۵۷۹۵۲۲
|
۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از کوثر، گردشگري صنعتي و توسعه آن نيازمند شناخت و آگاهي کافي از مسائل و عوامل مؤثر اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در هر منطقه است که حد الامکان بایستی برای بهره مندی از این صنعت توجه ویژه ای را به آن اختصاص داد.

شهرستان کوثر با مرکزیت شهر گیوی در جنوب استان اردبیل ((معروف به ماسوله شمالغرب کشور)) قرار دارد و با توجه به ويژگي هاي محيطي و جاذبه هاي طبيعي آن مي تواند با مديريت و برنامه ريزي علمي به قطب گردشگري مهمي در سطح منطقه تبديل شود؛ گرچه تبعیض مسئولان استانی نسبت به عدم توجه کافی به این منطقه شهره عام و خاص شده است.

گردشگري در شهرستان کوثر ((گیوی))
شهرستان کوثر با وجود قابليت ها و جاذبه هاي گردشگري فراوان همچنان براي گردشگرها نا آشناست.
اين شهرستان با دارا بودن جاذبه هاي طبيعي مانند چشمه ها و کوه هاي فراوان، باغ هاي ميوه، جاذبه هاي فرهنگي مانند آيين هاي سنتي، بازي هاي محلي و صنايع دستي زيبا و ديگر جاذبه هاي فراوان مي تواند به يک مقصد مهم گردشگري در سطح استان تبديل شود.

از طرفي با توجه به اينکه شهرستان کوثر دروازه ورودي استان از سمت سرچم نيز محسوب مي شود، اکثر مسافران مقصدهاي ديگر شهرستان ها از اين شهر عبور کرده و بنابراين فرصت خوبي براي جذب بيشتر گردشگران فراهم شده است.

از طرفی دیگر به دليل آب و هواي مناسب تر نسبت به ساير نقاط استان لزوم سرمايه گذاري و برنامه ريزي براي گردشگري در شهرستان احساس مي شود.

گردشگري از جنبه هاي مختلف نظير اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي در مطالعات علمي بررسي شده است.

اما موانعی که صنعت گردشگری کوثر (((گیوی)) را به نابودی می کشاند عبارت اند از:

1.تأسيسات اقامتي: يکي از اين موانع زيربنايي امکانات اقامتي مي باشد، در اينجا بايستي ديد، گردشگران از چه امکاناتي بيشتر استقبال مي کنند. به دليل اينکه بسياري از گردشگران که براي مدت کمي به شهرهاي ديگر مسافرت مي کنند تمايل به اقامت در هتل ندارند، نياز به فضاهايي امن در سطح شهر براي اقامت آنان يا تأسيسات اقامتي در محل جاذبه هاي طبيعي در دامن کوههایی همچون پیر یا سرمستان و یا دامنه های آبگرم گیوی (بصورت مدرن و سنتی) يا در کنار باغ ها است.

2.راهها: با توجه به اين که اکثر نقاط ديدني شهرستان کوثر در اطراف شهر و روستاهاي همجوار قرار دارد، اين اماکن از راههاي مناسبي برخوردار نيستند که قابل بایستی قابل توجه مسئولین قرار گیرد.

3.نبود تسهيلات در محل هاي گردشگري: همين طور امکانات لازم براي استراحت گردشگران يا تسهيلات خاص در محل هاي گردشگري در نظر گرفته نشده است. از طرفي، شهرستان کوثر منطقه اي کوهستاني بوده و بر همين اساس مي توان به اين موضوع به عنوان فرصت نگاه کرد. کوههاي اطراف با برنامه ريزي مناسب براي توسعه امکانات کوهنوردي و همين طور ساخت رستوران در نزديکي آن مي توان آنها را به يکي از مناطق مهم گردشگري شهرستان تبديل کرد.

علاوه بر اينها عوامل ديگري نيز مانع عمده توسعه اين صنعت به حساب مي آيند:

4.نبود راهنماهايي براي هدايت گردشگران و ضعف تبليغات: در سطح شهر به هنگام فصول گردشگري تدابيري براي هدايت گردشگران انديشيده نشده و حتي اسم يا تصويري از جاذبه هاي طبيعي شهرستان در تابلو يا پوستري در سطح شهر ديده نمي شود. تبليغات براي مطلع ساختن مسافرين از جاذبه ها بسيار کم و حتي در مواردي صورت نمي گيرد.

5.عدم سرمايه گذاري کافي براي گردشگري: در شهرستان کوثر براي حفظ و بازسازي آثار تاريخي و همين طور جاذبه هاي طبيعي سرمايه گذاري کافي صورت نمي گيرد، که اين خود مانعي براي توسعه گردشگري مي باشد.

6.نبود مراکز خريد: معمولاً افراد مسافر تمايل به خريد صنايع دستي و سوغاتي هاي مربوط به همان شهر، يا کالاهايي که از مزيتي نسبت به شهرهاي ديگر در آن مکان برخوردارند مانند پايين بودن قيمت، بالا بودن کيفيت و ... دارند که در شهرستان کوثر مکان خاصي براي اين هدف در نظر گرفته نشده است.

نتيجه گيري و پيشنهادات
امروزه توسعه گردشگري در تمامي عرصه ها، چه در سطح ملي و منطقه اي و چه در سطح بين المللي مورد توجه برنامه ريزان دولتي و شرکت هاي خصوصي قرار گرفته است. آگاهي جوامع از اين واقعيت که گردشگري مي تواند منبع درآمدي قابل ملاحظه اي باشد، باعث شده که گردشگري مفهومي بسيار گسترده اي در ابعاد مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي پيدا کند. نظر به اين که شهرستان کوثر به خصوص شهر گیوی از پتانسيل گردشگري بالايي برخوردار است، مستعد زمينه سازي براي جذب گردشگران بيشتري نسبت به وضع موجود مي باشد، بر اساس مشاهدات بيشتر مشکلات شهرستان کوثر در بخش زيربنايي و مسايل مربوط به کمبود وسايل حمل و نقل مسافري، مراکز خريد، تأسيسات اقامتي و امکانات آب و برق و بهداشت (تسهيلات) در ناحيه هاي گردشگري مي باشد. بنابراين از نظر نويسنده پيشنهادات زير مي تواند در توسعه گردشگري شهرستان کوثر مفيد واقع شود:
-
ساخت راههاي منتهي به مناطق ديدني و جاذبه هاي گردشگري
-
استفاده از تبليغات و بازاريابي براي آشنا ساختن افراد ديگر مناطق با شهرستان و جاذبه هاي آن
-
ايجاد و احداث مجتمع هاي گردشگري در کنار باغ ها و جاذبه هاي طبيعي
-
توسعه گردشگري کوهستان به عنوان يکي از قابليت هاي شهرستان
-
حفظ، نگهداري و بازسازي جاذبه هاي گردشگري
-
راه اندازي بانک اطلاعاتي گردشگري براي راهنمايي گردشگران
-
برپايي جشن ها و جشنواره هاي مختلف در فصول سال بخصوص فصول گردشگري و تعطيلات

به گزارشکیویمیز، همه موارد ذکر شده می تواند با عنایات و توجه مسئولین استانی و شهرستانی در شهر گیوی محقق شود.

در ادامه به تاریخچه و مناطق توریستی و گردشگری کوثر پرداخته شده است.

تاريخچه و قدمت

شهرستان كوثر از جمله تاريخي ترين مناطق كشور مي­باشد. كشف آثاري از دوران پالئولتيك تحتاني در حوضه­ي قزل اوزن با قدمت تقريبي 1200000( يك ميليون و دويست هزار ) سال طي بررسي هاي باستان شناختي اوايل دهه نود قرن حاضر، جنوب استان اردبيل را بعنوان قديميترين نقطه­ي كشور كه آثار زندگي انسانهاي اوليه در آن كشف شده است؛ در آورد. قرار گرفتن شهرستان كوثر در كنار يكي از شاخه­هاي مهم راه باستاني ابريشم معروف به جاده قفقاز و شكل گيري شهر مهمي همچون فيروزآباد در مسير اين جاده در بخش غربي شهرستان، اهميت استراتژيك و سوق الجيشي كوثر را نمايان مي­سازد. تراكم آثار تاريخي شهرستان كه در برخي مواقع فواصل آثار كمتر از يك كيلومتر مي­باشد نشانگر رونق منطقه در طول تاريخ مي­باشد.

مناطق گردشگري

1-پل قيز كورپوسيبر فراز قزل اوزن در محدوده­ روستاي افشار بخش فيروز متعلق به دوران سلجوقي- ايلخاني است.

2-داش حاماميدر منطقه 1 شهری با معماري دست كند داراي آب معدني گرم و سرد بوده و از دوران صفوي قاجار است.

3-آبدرماني ايستي سودر منطقه آبگرم و در كنار جاده اصلي كيوي خلخال داراي استخر مجزاي زنانه و مردانه با امكانات رفاهي

4-ژئو پارك فيروزآباددر بخش فيروز داراي جاذبه هاي طبيعي و چشم اندازهاي زمين شناسي منحصربفردي است.

5-دليكلي داشدر روستاي قوزلو بخش فيروز داراي اشكال طبيعي زمين شناسي و مناظر بكر و ديدني است.

6-پارك فدكدر در منطقه 1 شهری بعنوان تنها پارك با درختان مثمر در استان داراي امكانات و تجهيزات كمپ گردشگري است.

7-پل فيروزآباددر مركز بخش فيروز مربوط به دوران پهلوي اول با معماري منحصربفرد اروپايي است.

8-قلعه خشتي فيروزآباددر مركز بخش فيروز از دوران ساساني و اوايل اسلامي تا قرون متاخر اسلامي مسكوني بوده است.

9-غار بوزلقدر نزديكي روستاي هواشانق يخدان طبيعي است كه از دوران باستان تا سال­هاي اخير مورد استفاده اهالي بوده است.

10-زينجرو پيردر منطقه 1 شهری بعنوان درخت مقدسي جهت اجراي مراسم و آيينهاي خاص در نيمه اول مهرماه به ويژه توسط زنان

11-کاروان سرای شاه عباسی آرپاچائی

12-کول تپهمنطقه 2 شهری

13-قالادوزیمنطقه 2 شهری

14-رستم داشی منطقه 1 شهری

15-ارتفاعات سرمستان منطقه 2 شهری

16-باغات میوه

17- پارک شکوفه های بادام درمنطقه 2 شهری

سوغات شهرستان

به ( داراي برند كيفيت )، عسل، گردو، قئيت و فرآورده­هاي انگور

صنايع دستي

فرش ( فرش افشار با طرح­ها و نقش­هاي ويژه داراي شهرت جهاني است)، گليم، جاجيم، جوراب پشمي

باغداري

سيب، به، آلبالو، گيلاس،گردو، بادام، انگور و آلو

شهرستان کوثر به دليل داشتن زيبايي هاي طبيعي، بکر و دست نخورده توانمندي هاي ويژه اي در بخش گردشگري طبيعي دارد.

ارسال نظرات