جلسه هماهنگی دانشگاه ها و نهادهای فرهنگی جهت برگزاری کنگره ملی «قزلباشان در ایران و آناتولی» در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
کد خبر: ۸۶۷۱۵۷۶
|
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل به نقل از خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، دکتر احمد یوسفیان دارانی معاون اجرایی دانشگاه محقق اردبیلی در این جلسه با بیان اینکه کنگره ملی «قزلباشان در ایران و آناتولی» ششم و هفتم مردادماه سالجاری همزمان با هفته اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار خواهد شد، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی یک سری برنامه هایی را در جهت برگزاری این کنگره ملی انجام داده است و انتظار می رود دستگاه ها و نهادهای فرهنگی استان نیز ما را در برگزاری هر چه مطلوب تر این کنگره یاری کنند.

وی با بیان اینکه زمان ارسال چکیده مقالات برای این کنگره تا اول خرداد ماه و زمان اعلام پذیرش چکیده نیز 5 خرداد ماه سالجاری تعیین شده است، افزود: زمان ارسال کامل مقالات نیز تا 30 خرداد ماه و اعلام زمان پذیرش کامل مقالات نیز 15 تیرماه می باشد.

یوسفیان دارانی همچنین از تشکیل کمیته های اجرایی و علمی و زیربخش های آنان خبر داد و اضافه کرد: وب سایت کنگره نیز ایجاد شده و طبق مذاکرات انجام شده با پایگاهISC، این کنگره توسط پایگاهISCحمایت خواهد شد.

یعسوب اصغری رئیس دفتر توسعه فرهنگی آذربایجان دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه فرهنگ آذربایجان دغدغه اصلی امام جمعه اردبیل، دانشگاهیان و فرهنگیان است، گفت: در این راستا از 1.5 سال گذشته دفتر توسعه فرهنگی آذربایجان در دانشگاه محقق اردبیلی تشکیل شد.

وی برگزاری همایش های صفویه شناسی، عثمانی شناسی، شب شعر و غیره را از جمله مهمترین برنامه برگزار شده توسط این دفتر در طول 1.5 سال گذشته عنوان کرد.

اصغری با بیان اینکه خواستگاه صفویه آذربایجان و اردبیل است، ولی متاسفانه تاکنون در این زمینه آنطور که باید کار نشده و نادیده گرفته شده است، افزود: اولین اقدام جهت معرفی بصورت ملی بحث قزلباشان است که در قدم اول احیای کلاه قزلباشی در دستور کار قرار گرفته شده است و سعی می شود در روز برگزاری کنگره از این کلاه رونمایی شود.

رئیس دفتر توسعه فرهنگی آذربایجان دانشگاه محقق اردبیلی برگزاری چنین کنگره ها و همایش هایی را ضروری دانست و خواستار مشارکت نهادهای فرهنگی در برگزاری مطلوب این کنگره شد.

دکتر سجاد حسینی دبیر علمی این کنگره نیز با بیان اینکه هدف از برگزاری این کنگره جلوگیری از مصادره تاریخی قزلباشی است، تاکید کرد: قزلباشان مختص ایران و اردبیل هستند.

وی همچنین با اشاره به محورهای برگزاری این کنگره، گفت: قزلباشان و هویت، قزلباشان و صفویه، قزلباشان و تاریخ نگاری، قزلباشان و عثمانی و نقش قزلباشان در حکومت های بعد از صفویه پنج محور مهم برگزاری این کنگره هستند.

در ادامه نمایندگان دانشگاه های پیام نور و جامع علمی و کاربردی، حوزه هنری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نحوه همکاری و حمایت خود را در برگزاری این کنگره ملی اعلام کردند.

خبر از علی انوار
ارسال نظرات