مدیرعامل بانک صنعت و معدن:

بهبود عملکرد بانک‌های توسعه‌ای تنها با افزایش سرمایه محقق می‌شود

مدیر عامل بانک صنعت و معدن با اشاره به سرمایه و دارایی بسیار مناسب بانک‌های توسعه‌ای خارجی گفت: تجربه کشورها نشان می‌دهد که برای بهبود عملکرد بانک‌های توسعه‌ای راهی جز افزایش سرمایه وجود ندارد.
کد خبر: ۸۶۸۶۳۹۲
|
۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، علی اشرف افخمی در دومین همایش نقش‌ بانک‌های توسعه‌ای در توسعه و رونق اقتصادی کشور با اشاره به سرمایه بانک‌های توسعه‌ای خارجی اظهار داشت: بانک توسعه‌ای آلمان که بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شد، هم‌اکنون 564 میلیارد دلار دارایی دارد و همچنین بانک توسعه‌ای ژاپن که در سال 1959 را‌ه‌اندازی شد 11 میلیارد دلار سرمایه، نرخ کفایت سرمایه 19.4 درصدی و دارایی 148 میلیارد دلاری توانسته 129 میلیارد دلار تسهیلات پرداخت کند.

وی افزود: بانک توسعه چین با 204 میلیارد دلار سرمایه و نرخ کفایت سرمایه 12 درصد و 576 میلیارد دلار دارایی، هزار و 213 میلیارد دلار مانده تسهیلات اعطایی دارد و همچنین بانک توسعه کره جنوبی با سرمایه 28.5 میلیارد دلار و نرخ کفایت 14 درصد و دارایی 200 میلیارد دلاری 234 میلیارد دلار مانده تسهیلات اعطایی دارد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن همچنین به بانک توسعه برزیل اشاره کرد و گفت:‌ دارایی این بانک 877 میلیارد دلار است که 652 میلیارد دلار مانده تسهیلات اعطایی دارد و سهم این بانک از کل تولید ناخالص داخلی برزیل 27.7 درصد است. البته علت حجم زیاد دارایی این بانک به دلیل این است که بانک توسعه‌ای برزیل تأمین‌کننده اعتبار برای ایجاد زیرساخت‌های بازی‌های جام جهانی و المپیک بوده است.

افخمی ادامه داد: این در حالی است که در ایران بانک صنعت و معدن سرمایه 800 میلیون دلاری و نرخ کفایت سرمایه 7.9 درصدی دارد و تاکنون 7 میلیارد و 300 میلیون دلار مانده تسهیلات اعطایی داشته است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت بانک توسعه صادرات گفت: این بانک با سرمایه 900 میلیون دلار، نرخ کفایت سرمایه 28.5 درصد و دارایی 4.6 میلیارد دلاری و مانده تسهیلات اعطای 3 میلیارد دلار به فعالیت خود ادامه می‌دهد. بانک توسعه تعاون با سرمایه 200 میلیون دلار و کفایت سرمایه 7.8 درصدی با هدف توسعه بخش تعاون راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به سرمایه 1.1 میلیارد دلاری بانک مسکن افزود: دارایی بانک مسکن 6.5 میلیارد دلار و مانده تسهیلات اعطای 36.7 میلیارد دلار است و سهم بانک از تولید ناخالص داخلی به 9.1 درصد می‌رسد.

وی ادامه داد:‌ در مجموع کل سرمایه‌ بانک‌های توسعه‌ای ایران 3.6 میلیارد دلار و دارایی 75 میلیارد دلار است در حالی که کفایت سرمایه‌ بانک‌های توسعه‌ای خارجی که مثال زدیم، بسیار فراتر از این ارقام است. البته در این شرایط باید به این نکته توجه داشت که بانک‌های توسعه‌ای ایران 17 درصد سپرده‌های مردم را در اختیار دارند، اما مانده تسهیلات اعطای 5 بانک توسعه‌ای ایران 36 درصد کل تسهیلات را شامل می‌‌شود.

افخمی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت:‌ تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد که برای بهبود عملکرد بانک‌های توسعه‌ای راهی جز افزایش سرمایه وجود ندارد و به همین دلیل باید تلاش کنیم که مجلس دهم با دولت برای افزایش سرمایه بانک‌های توسعه‌‌ای همکاری کند.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که برای بهبود عملکرد بانک‌های توسعه‌ای مورد نیاز است افزایش اختیارات مدیران برای سیاست‌گذاری و تخصیص اعتبارات است و همچنین نظارت بر این بانک‌ها باید متفاوت از سازمان‌های دولتی باشد. البته ما مخالف نظارت نیستیم، اما نظارت به گونه‌ای نباشد که اختیارات مدیران مخدوش شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار