برای مقابله با آتش سوزی در منابع طبیعی تیمی تشکیل و فعال شود

استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: تیم فعال و مشخصی برای مقابله با آتش سوزی در هر نقطه از استان با همکاری همه دستگاه های اجرایی، سازمان ها و تشکل های غیردولتی و مشارکت مردمی تشکیل و فعال شود.
کد خبر: ۸۶۹۹۰۱۷
|
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
سیدموسی خادمی در خصوص راه های پیشگیری و مقابله با آتش سوزی جنگل و مرتع در استان، گفت: در این استان که نزدیک به 80 درصد مساحت آن جنگل و مرتع، کوهستانی و صعب العبوراست، باید راه های علت و جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و مراتع و خاموش کردن آن را جستجو و برای آنها برنامه داشت.
استاندار افزود: در آتش‌ سوزی‌های ساله های گذشته خسارات سنگینی به عرصه‌های منابع طبیعی استان وارد شده است که به سختی قابل جبران است و برای مقابله، جلوگیری و کاهش آن  باید به هرگونه علل و عوامل آن به جدیت تمام برخورد شود.
خادمی با بیان اینکه، برخی آتش‌ سوزی هائی که در عرصه‌ های منابع طبیعی این استان رخ داده است، علت اصلی وقوع آن یکسری عوامل فرهنگی است، گفت: در این خصوص باید آموزش و فرهنگ سازی لازم صورت گیرد.
وی گفت: سهل انگاری و یا عمدی بودن، یکی دیگر ازعلل وعوامل آتش ‌سوزی ها در منابع طبیعی استان بوده است و از این پس  کسانی که به چنین اقدام نادرستی دست می زنند، باید با آنها برخورد جدی تر صورت گیرد.
استاندار یادآور شد: ازعوامل دیگری که باعث آتش ‌سوزی می گردد، افرادی هستند که برای تفریح به دامنه طبیعت می روند و ناخواسته باعث آتش‌ سوزی در جنگل‌ها و مراتع می ‌شوند که در این رابطه هم باید نظارت ها، کنترل و فرهنگ سازی لازم انجام شود.
خادمی با اشاره اینکه، وقوع آتش ‌سوزی در منابع طبیعی تنها معطوف به استان نیست، تصریح کرد: اگر به هر دلیلی منابع طبیعی مورد آتش ‌سوزی قرار گرفتند، باید تمام مسئولان و ادارات برای مهار آن پای کار باشند و نباید کسی در این خصوص کوتاهی کند.
استاندار، شناسایی نقاط حادثه خیز و مستند سازی عرصه های منابع طبیعی که فراوانی بیشتری در زمینه آتش سوزی دارند را مهم دانست و افزود: با این روش می توان در مواقع بحران و آتش سوزی به نحو مطلوب تری مسائل را مدیریت کرد.
خادمی با اشاره به اینکه، برطرف کردن مشکلات تنها نیازمند اعتبار نیست، یادآور شد: تشکیل گروه های مردم نهاد در مناطق مختلف استان برای مقابله با آتش سوزی جنگل ها و مراتع در دستور کار نهادهای مربوطه قرار گرفته است.
استاندار، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری را متولی اصلی حفاظت از عرصه های طبیعی کشور دانست و گفت: تجهیزات ادارات کل منابع طبیعی در استان ابتدایی می باشد و لازم است این سازمان در بودجه خود اعتبار لازم برای خرید امکانات مورد نیاز این حوزه را پیش بینی کند.
خادمی یادآور شد: همه مشکلات استان به پول برنمی‌گیرد، گرچه در این خصوص مشکل داریم و پول و منابع مهم هستند اما باید اقدامات دیگری انجام دهیم تا این کمبودها را جبران کنیم.
استاندار تاکید کرد: برنامه ریزی لازم برای پیشگیری از هر گونه وقع آتش سوزی به عمل آید تا در مواقع لزوم در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور آمادگی لاتزم وجود داشته باشد.
خادمی، همچنین اطلاع رسانی و حضور سریع در محل وقوع آتش سوزی از سوی دستگاه های متولی با همکاری همه دستگاه های اجرائی و مردم را بسیار ضروری دانست.
ارسال نظرات
آخرین اخبار