مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان:

جنایت 12 تیر بین‌المللی بود/ خون شهدای پرواز ایرباس گواه حقانیت ملت ایران است

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان گفت: جنایت 12 تیر جنایتی بین‌المللی بود که هویت ضد حقوق‌بشری غرب رسوا شد.
کد خبر: ۸۷۰۴۶۶۱
|
۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، 12 تیرماه 1367 فاجعه‌ای بزرگ در آسمان خلیج فارس رخ داد و ناو وینسنس آمریکایی با حمله جنایت‌بار به هواپیمای مسافربری ایرباس هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که در حال عبور از مسیر پروازی بندرعباس - دبی بود، این هواپیما را ساقط و 290 مسافر بی‌گناه این پرواز را به کام مرگ کشاند.

با گذشت حدود 27 سال از این جنایت هولناک، هنوز داغ کشته شدگان این حادثه غمبار بر دوش خانواده‌های آنان سنگینی می‌کند که برای همیشه در حافظه تاریخی ملت ایران و همه ملت‌های آزاده جهان باقی خواهد ماند که چگونه مدعیان حقوق بشر با دستور به انجام جنایتی‌ هولناک، آن را توجیه وحشی‌گری خویش می‌کنند.

خبرنگار فارس در بندرعباس در گفتگویی با سردار حمید سرخیلی از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمزگان به بیان جزئیاتی از این حادثه و ابعاد مختلف این فاجعه حقوق بشری پرداخته و زوایای مختلف آن را مورد بررسی قرار داده است که مشروح این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد.

فارس: ابتدا جزئیاتی درباره پرواز 655 هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در روز 12 تیرماه 1367 و مسیر و نوع این هواپیما و تعداد مسافران و ترکیب آن را بیان بفرمائید.

سردار سرخیلی: پرواز 655 پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران صبح روز 12 تیرماه ابتدا از تهران به مقصد بندرعباس عازم بوده تا در بندرعباس مورد عملیات سوخت‌گیری و کنترل‌های فنی قرار گرفته و از آن جا راهی دبی شود. هواپیمای این پرواز ایرباس 300 بوده که با 290 مسافر و در ساعت 10:17 به پرواز در می‌آید. سقف پروازی این هواپیما به دلیل مسیر کوتاه میان بندرعباس تا دبی حدود 14 هزار پا بوده و مدت زمان پرواز نیز کمتر از 30 دقیقه بوده است. از میان 290 مسافر این هواپیما حدود 66 نفر آنها کودک زیر 13 سال، 53 زن و 46 تن از اتباع خارجی را با خود حمل می‌کرده است.

فارس: حمله ناو آمریکایی چه زمانی و با چه انگیزه‌ای صورت گرفته و آیا اساسا می‌توان دروغ بزرگی به نام وجود هواپیماهای اف 14 کشورمان را در بالا و یا مجاور این پرواز را باور کرد؟

سردار سرخیلی: هواپیمای ایرباس در حالی که در مرحله اوج‌گیری تا ارتفاع 12 هزار پائی بوده و خلبان به طور پیوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس در ارتباط بوده و درست چند دقیقه قبل از ورود هواپیمای ایرباس به منطقه کنترل هوایی کشور امارات مورد اصابت موشک شلیک شده از ناو وینسنس قرار می‌گیرد و از صفحه رادار محو می‌شود. آمریکایی‌ها در جنونی وحشت‌آور اقدام به حمله به هواپیمای ایرانی کردند و هیچ توجیهی برای این اقدام جنایت‌بار وجود ندارد و همه دروغ‌های مضحکی که آنان در طول این‌ سال‌ها برای توجیه اقدام ضد حقوق‌بشری‌شان بیان کردند، بسیار احمقانه بوده و کسی آن را باور نکرده است. دروغ بزرگ وجود هواپیمای اف 14 و هدف قرار دادن آن بلافاصله با روشن شدن ابعاد این جنایت هویدا گشت و آمریکایی‌ها ابتدا اذعان کردند که به اشتباه این هواپیما را هدف گرفته‌اند. این در حالی است که ناو‌های آمریکایی به رادارهای پیشرفته مجهز بوده و در عین حال تشخیص هواپیمای مسافری، ابعاد و نوع آن از هواپیمای نظامی بسیار آسان است.

از سوی دیگر با توجه به ارتباط کلامی و ارتباطات مستمر خلبان پرواز با فرودگاه بندرعباس و فرودگاه دبی بر روی باند رادیویی مشخص، به راحتی نوع این پرواز و مسیر پروازی و همین طور جهت پرواز این هواپیما مشخص بود و اشتباه گرفتن آن با هواپیمای جنگنده کاملا بی‌معنا است و تعمدی وحشیانه در حمله به هواپیمای ایرباس مشهود است.

فارس: محل دقیق اصابت موشک به هواپیمای ایرباس در کدام نقطه از خلیج فارس بوده است و تکه‌های متلاشی شده این پرواز عمدتا در کدام منطقه کشف شد؟

سردار سرخیلی: قطعات متلاشی شده هواپیمای ایرباس و عمده اجساد سرنشینان این پرواز در آبهای سواحل جنوبی جزیره هنگام در جنوب جزیره قشم و در محدوده آبهای کشورمان یافت شد و نشانگر آن است که این هواپیما دقیقا در مسیر پروازی دالان هوایی بندرعباس به دبی بوده و هواپیما کاملا در مسیر پروازی مسافری و بدون ذره‌ای انحراف در حال حرکت بوده است. این نکته نیز خط بطلانی بر ادعای منحرف شدن هواپیما به سوی ناو آمریکایی است که از سوی غربی‌ها مطرح شده است.

فارس: ناو آمریکایی وینسنس در چه فاصله‌ای از هواپیمای ایرانی قرار داشته و با چند موشک به هواپیمای ایرباس کشورمان حمله کرده است؟

سردار سرخیلی: فاصله ناوچه رزمی وینسنس از هواپیمای ایرباس حدود 38 کیلومتر بوده و با دو موشک به هواپیمای ایرانی حمله می‌کند و متاسفانه این دو موشک به هواپیما برخورد و آن را به قعر آبهای خلیج فارس می‌فرستد. تصور این جنایت عظیم در ذهن هیچ انسانی نمی‌گنجد که چطور یک فرمانده ناو آمریکایی در نهایت شقاوت می‌تواند دستور حمله به یک هواپیمای مسافربری را صادر کند.

هیچ کلامی نمی‌تواند توجیه کننده این جنایت مرگ‌بار و وحشیانه باشد. ناو آمریکایی در حالی به سوی هواپیمای ایرباس آتش می‌گشاید که این هواپیما حتی در دایره تهدید برای این ناوچه و دیگر ناوگان آمریکایی نبوده و مدارک بسیار متقنی وجود دارد که آمریکایی‌هابه عمد به سوی این هواپیما آتش گشودند.

فارس: اقدامات جمهوری اسلامی ایران بعد از این حادثه چه بود؟ شرایط ملتهب خلیج فارس احتمال بروز یک درگیری در اثر این حمله وحشیانه را تقویت می‌کرد. کشورمان در آن شرایط چه واکنش و اقدامی را انجام داد؟

سردار سرخیلی: به‌دنبال این اقدام غیرانسانی و تجاوز آشکار این ناو آمریکایی بلافاصله ایران در نامه‌ای به شورای امنیت خواستار تشکیل جلسه فوری این شورا شد و تحرک خوبی در دستگاه دیپلماسی کشورمان شکل گرفت اما وابستگی شدید نهادهای حقوق‌بشری و سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی به آمریکایی‌ها مانع از محکومیت این جنایت تمام‌عیار شد و شورای امنیت که مسؤولیت کلیدی در این زمینه بر عهده دارد تنها به ابراز تأسفی از این اقدام بسنده کرد تا بار دیگر رسوایی این نهادها در جانبداری از آمریکا و غرب و بی‌توجهی به حقوق ملت‌ها جلوه‌گر شود.

از سوی دیگر عمق انزجار ملت‌ایران از این اقدام وحشیانه در شهرهای مختلف کشور با تشییع پیکر شهدای این هواپیما نمایشی گسترده یافت و اکنون با گذشت حدود 27 سال از این جنایت، همچنان خون شهدای ایرباس به لکه ننگی بر دامان آمریکایی‌ها قابل مشاهده است و برگزاری با شکوه مراسم 12 تیرماه در هر سال نیز از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف نشانه تداوم خط استکبارستیزی ملت ایران است.

فارس: چرا برگزاری مستمر یادبود شهدای 12 تیرماه ضروری است؟

سردار سرخیلی: جنایت 12 تیرماه یک جنایت بین‌المللی است و باید هزینه‌های سیاسی و بین‌المللی این اقدام جنایت‌بار برای عاملان آن بالا برده شود تا دیگر به خودشان اجازه چنین اقدام وحشیانه‌ای را ندهند. از سوی دیگر آمریکایی‌ها با خوی درندگی خودشان سعی در ساختن چهره‌ای خشن برای ترساندن ملت‌ها از قدرت‌شان دارند اما بزرگداشت مراسم 12 تیرماه ضمن یادآوری این جنایت به همه ملت‌های جهان، آنان را به این فکر فرو می‌برد که ممکن است روزی پرواز کشور خودشان در دام چنین وحشی‌گری بیفتد و لذا باید روز 12 تیر هر سال را دوشادوش خانواده شهدای ایرباس گرامی بداریم تا در عین حال عمق نفرت خودمان را از اقدامات تروریستی آمریکایی‌ها و هم‌پیمانان منطقه‌ای‌شان را به جهانیان نشان دهیم تا آنها نتوانند با دستانی خون‌آلود پشت سر شعارهایی نظیر حقوق بشر، صلح و امنیت جهانی مخفی شوند.

علاوه بر این باید همت کنیم و روز 12 تیر را که نشانه روشنی از چهره واقعی استکبار است را در قالب مجموعه‌ای نمادین در ساحل شهر بندرعباس به عنوان نماد استکبارستیزی ملت ایران بوجود آوریم تا این نماد برای همیشه یادآور این واقعه تلخ برای ملت ایران بوده و نسل جوان ما نیز بدانند که آمریکا چه جنایاتی را بر علیه ملت ایران انجام داده است.

فارس: برای گرامیداشت روز 12 تیرماه در امسال چه تدارکی دیده شده است؟

سردار سرخیلی: امسال علاوه بر گلباران محل سقوط هواپیمایی ایرباس، مراسم یادبود ویژه‌ای نیز در ساعت 21 روز شنبه 12 تیرماه در تالار شهید آوینی شهر بندرعباس و همزمان در جزایر هنگام و قشم برگزار می‌شود و از یک هفته قبل نیز ویژه‌برنامه‌های متنوعی در شهر بندرعباس به اجرا درآمده و نمایشگاه ویژه‌ای نیز در ساحل شهر بندرعباس با موضوع عکس و خاطره و در قالب و شکل یک هواپیما ایجاد شده تا مردم بتوانند از آن بازدید کنند. برنامه‌های مستند زیادی نیز در طول این سال‌ها با محوریت بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس ساخته شده و در امسال نیز مستندهای دیگری با همین موضوع ساخته شده‌اند که همزمان با روز 12 تیرماه در شبکه‌های مختلف سیما از جمله در شبکه افق به نمایش در می‌آیند و امیدواریم بتوانیم با توجه به حضور مسافرانی از اتباع خارجی در این پرواز، از سال‌های آینده شاهد برگزاری یادواره این واقعه با حضور اتباع دیگر کشورها و مشارکت آنها در برگزاری باشکوه این مراسم باشیم.

ارسال نظرات