شکر سرخ؛ کالری کم، طعم و بوی بهتر/ از هرگونه نوع آوری مبتنی بر ضوابط استقبال میکنیم
به گزارش خبرگزاری بسیج، مهندس نسترن محمدی، رئیس اداره نظارت و ارزیابی فراوردههای غذای و آشامیدنی با منشاء گیاهی اظهار کرد: شکر سرخ از انواع دیگر طبیعی و مفید شکر است که علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و به ویژه پخت انواع کیک بویژه در کشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد.
وی ادامه داد: ضوابط این ماده به شماره ۱۲۷۷۲ در سازمان غذا و دارو قابل استناد بوده و برحسب کیفیت، مزه و بوی آن در ترکیبات شیر، خامه شیرینی و مخلوطهای انواع کیک و بستنی بکار میرود.
این مقام مسئول گفت: استفاده از این شکر قهوهای رنگ خام که به شکر سرخ معروف است سابقهای ۳۰۰- ۴۰۰ ساله دارد و با آنکه تولید و مصرف شکر سفید رواج داشته است بعنوان درمانگر برخی بیماریها کاربرد داشته است.
محمدی، عنوان کرد: با پیشرفت و توسعه صنعت قند و آشنایی مردم با پروسه تولید محصولات قندی از عصاره نیشکر و چغندرقند مشخص شد این ماده ناخالص که با طیفی از رنگهای تیره از زرد کهربایی تا قهوهای نسبتاً تیره دیده میشود نه تنها اثر طبی ندارد بلکه با وجود برخی از میکروارگانیزمهای مضر در آن، غیرقابل مصرف بوده و لزوما نیازمند تصفیه است.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی فراوردههای غذای و آشامیدنی با منشاء گیاهی در ادامه افزود: دانشمندان و قندسازان ماهر با ترکیبی از شکر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس طبیعی توانستند به تولید نوعی شکر قابل مصرف دست یابند که همان شکر قهوهای یا شکر سرخ است.
وی گفت: باوجود اینکه مقدار شیرینی مطبوع شکر مذکور نسبت به شکر سفید از ساکاروز و کالری کمتری برخوردار است ولی طعم و بوی آن در لذیذ شدن این فرآوردهها تاثیر بیشتری دارد.
محمدی، در پایان تاکید کرد: توربینادو، باربادوس یا ماسکووادو و دمرارا برخی دیگر از انواع قابل مصرف شکرهای قهوهای هستند که با خواص متفاوت تولید شده و در شیرینی و کیک پزیها مورد استفاده قرار میگیرد.