معاون معدنی وزیر صنعت از انباشت ۸۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک و 16 میلیون تن کلینکر در کاخانه های سیمان خبر داد.
کد خبر: ۸۷۲۴۳۱۵
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵

 به گزارش خبرگزاری بسیج،  جعفر سرقینی در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس اظهار داشت: در حال حاضر حدود 80 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در کارخانه ها انباشت شده و علاوه بر این، کارخانه های سیمانی با انباشت16 میلیون تنی کلینکر روبرو هستند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته حدود 80 درصد ظرفیت کارخانه های کاشی وسرامیک، 80 درصد ظرفیت کارخانه های سیمان، 75 درصد ظرفیت کارخانه های فولاد و 95 درصد ظرفیت صنعت شیشه فعال بوده است.

سرقینی در خصوص پیش بینی رشد بخش معدن در سال جاری نیز اظهار داشت: رشد بخش معدن در سال های گذشته به 9 و 12 درصد نیز رسیده بود و البته رشدهای 7 و 8 درصدی را نیز تجربه کرده ایم اما برای امسال رشد 6 درصدی را متصور هستیم.

سرقینی در خصوص برگزاری مناقصه معدن سرب و روی مهدی‌آباد نیز گفت: در این مورد 4 پاکت از سوی متقاضیان ارائه شده که هفته آینده گشایش خواهند یافت.

 حرف بیخود نمی‌زنم

وی همچنین در واکنش به بحث‌های مطرح شده از سوی اعضای سندیکای لوله و پروفیل مبنی بر شکایت از معاون معدنی وزیر صنعت به اتهام نشر اکاذیب، گفت: برای اینکه پرونده دیگری علیه ما تشکیل نشود، الان جوابی به این موضوع نمی‌دهم اما در دادگاه به این مسئله پاسخ خواهم داد.

وی تأکید کرد: از عهده حرفی که زده‌ام، برمی‌آیم و حرف بیخود نمی‌زنم. 

سرقینی در ادامه با اشاره به رشد 68 درصدی صادرات مواد معدنی و صنایع معدنی طی سه ماهه اول امسال به لحاظ ارزشی، گفت: این رقم در حالی محقق شده که شاهد کاهش قیمت مواد معدنی در دنیا هستیم.

وی با اشاره به رشد 9 درصدی تولید فولاد خام طی سه ماه اول امسال، گفت: این تولید به 4 میلیون و 700 هزار تن رسید که پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال به 19 میلیون تن برسد.

معاون وزیر صنعت افزود: برای صادرات 6 میلیون تن فولاد طی سال جاری برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی انجام شده برای تولید 40 میلیون تن فولاد خام در برنامه ششم، گفت: 30 میلیون تن از این رقم برای مصرف داخلی و 10 میلیون تن برای صادرات پیش‌بینی شده است.

فقط 2 میلیارد تومان از بودجه 80 میلیاردی زیرساخت‌های معدنی محقق شد

وی در ادامه با اشاره به تعیین بودجه 80 میلیارد تومانی برای ایجاد زیرساخت‌های معدنی در کشور در سال گذشته، گفت: تنها 2 میلیارد تومان از این رقم محقق شد که با این اعداد نمی‌توان زیرساخت‌های معدن را ایجاد کرد.

سرقینی در ادامه اظهار داشت: روزی که ما سر کار ‌آمدیم، پیشرفت پروژه‌های کنسانتره سنگ آهن حدود 20 درصد بود که دلیل این اتفاق، وضع عوارض 30 درصدی برای صادرات کنسانتره سنگ آهن بود و در مقابل، عوارض صادرات سنگ آهن خام صفر و گندله 35 درصد تعیین شده بود.

وی ادامه داد: ما معتقد بودیم که عوارض صادرات گندله باید صفر باشد و در مقابل عوارض صادرات کنسانتره 5 درصد و برای سنگ آهن نیز 10 یا 20 درصد تعیین شود، هر چند موفق نشدیم عوارض صادرات گندله را صفر تعیین کنیم ولی عوارض صادرات کنسانتره به صفر رسید. 

مصوبه شورای پول و اعتبار برای صادرات طلا

معاون وزیر صنعت در ادامه در مورد قراردادهای منعقد شده با سرمایه‌گذاران خارجی در بخش معدن نیز گفت: در بخش معدن مذاکراتی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی صورت گرفته اما برای صدور پروانه سرمایه‌گذاری نیازمند گذشت زمان 2 تا 3 ساله هستیم و هنوز هیچ کدام از این مذاکرات به صدور پروانه معدن نرسیده است.

وی تصریح کرد: یکی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی سال گذشته منجر به راه‌اندازی معدن طلا شد و امسال نیز برای اولین بار مجوز شورای پول و اعتبار برای صادرات طلای معادن ایران صادر شد، به طوری که امکان صادرات طلای معادن کشور با مجوز بانک مرکزی فراهم شده است.

به گفته سرقینی، برای 116 طرح صنعتی و معدنی، سرمایه‌گذاری 2.8 میلیارد دلاری با حضور طرف‌های خارجی مصوب شده اما هنوز پروانه‌ای در فالیت در این بخش با مشارکت خارجی‌ها صادر نشده است.

وی در ادامه با اشاره به تعلق 3 معدن بزرگ به بانک‌ها، گفت: به دلیل اینکه معدنکاری به عنوان فعالیت سودده مدنظر بانکها قرار دارد، در این بخش سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

عقد قرارداد تسهیلات بانکی با 800 واحد

بنا به این گزارش ، طاهایی سخنگوی وزارت صنعت نیز در این نشست خبری با بیان اینکه 40 هزار و 600 واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات مالی ثبت نام کرده‌اند، گفت: 9 هزار و 600 واحد در شهرک‌های صنعتی و 31 هزار واحد خارج از شهرک‌های صنعتی مستقر هستند که البته 23 هزار و 600 واحد زیرمجموعه وزارت کشاورزی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه 17 هزار واحد به وزارت صنعت مربوط می‌شود، گفت: پرونده 13 هزار واحد متقاضی دریافت تسهیلات بررسی شده و 4 هزار و 700 واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات به شعب بانک‌ها معرفی شده است.

وی توضیح داد: تاکنون 430 مورد عقد قرارداد صورت گرفته و علاوه بر این، بانک‌ها نیز با حدود 400 واحد برای پرداخت تسهیلات قرارداد بسته‌اند.

طاهایی تأکید کرد: امیدواریم تا پایان سال، پرداخت تسهیلات به 7500 واحد نهایی شود.

ارسال نظرات