عکاس نبرد فتح نبل و الزهرا گفت: شهید «حامد کوچک‌زاده» کسی بود که هماهنگی اعزام من به سوریه را بر عهده داشت و خیلی تلاش کرد تا مرا به آنجا ببرد و نخستین کسی بود که در عملیات نصر ۲ به شهادت رسید.
کد خبر: ۸۷۲۹۲۵۱
|
۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵

به گزارش بسیج از گیلان، نمایشگاه عکس «به نام زیتون» که روایتی از سفر حسین مرصادی به عنوان رزمنده و عکاس به جبهه سوریه است، امروز با حضور غلامعلی حدادعادل، حجت الاسلام زائری، محسن مؤمنی شریف، خانواده و همرزم شهید «حامد کوچک‌زاده» افتتاح شد.

آرزوی نخستین شهید مهمترین فتح نبرد سوریه

حسین مرصادی در این مراسم اظهار داشت: در ابتدای اعزام به سوریه قرار نبود که عکاسی کنیم، اما بعد از طی کردن مراحلی و درخواست دوستان توانستم دوربین‌ را به سوریه ببریم و گوشه‌ای از زحمات رزمنده‌ها را به تصویر بکشم.

وی ادامه داد: در بهمن سال ۹۴ در شمال استان حلب شهدای زیادی تقدیم شد و حامد کوچک‌زاده اولین کسی بود که در عملیات آزادسازی نُبل و الزهرا به شهادت رسید. حامد کسی بود که هماهنگی اعزام من به سوریه را بر عهده داشت و خیلی تلاش کرد تا مرا به آنجا ببرد اما متأسفانه خیلی زود او را از دست دادیم البته شهادت حق او بود.

عکاس و رزمنده عملیات نصر ۲ یادآور شد: بعد از اینکه شهر‌های نُبل و الزهرا آزاد شد، وارد شهر شدیم، اشتیاق مردم را هیچ دوربینی نمی‌توانست به تصویر بکشد آن لحظات تداعی‌کننده آزادسازی خرمشهر بود و ما هم جزو اولین گروهی بودیم که وارد شهر شدیم.

وی ادامه داد: زمانی که عملیات آغاز شد حامد می‌گفت یعنی می‌شود که آزادسازی نُبل و الزهرا را ببینیم. اگر چه او شهید شده بود اما مردم از شوق این آزادسازی گریه می‌کردند و حتی برخی از آنها به پای رزمنده‌ها افتاده بودند.

مرصادی یادآور شد: همیشه وقتی خاطرات جنگ را می‌شنیدم رزمنده‌ها درباره امدادهای غیبی می‌گفتند و من در این عملیات امدادهای غیبی را دیدم.

بسیاری از تصاویر سوریه امکان نمایش عموم ندارد

در ادامه این مراسم حسن شمشادی عکاس و خبرنگار برون‌مرزی اظهار داشت: خدا قوت می‌گویم به کسانی که محاصره بیش از ۷۰ هزار شیعه را طی ۴ سال شکستند. محاصره از سوی خون‌خوارانی که هزاران گلوله و توپ را بر شهرهای نُبل و الزهرا می‌ریختند و بسیاری از مردم به دلیل عدم امکانات اولیه درمانی و بهداشتی و همچنین گرسنگی به شهادت رسیدند.

وی در خصوص علت نمایش بخش کمی از عکس‌های منطقه عملیاتی گفت: به واسطه اینکه ما مورد هجمه بین‌المللی هستیم و دشمن به دنبال فرصت‌هایی است تا از موج‌هایی علیه ایران استفاده کند، بسیاری از تصاویر سوریه تا کنون امکان نمایش عموم را نداشته است ما امیدواریم تصاویر صرفاً برای آرشیو نباشد.

روایتی از مثله کردن کودک سوری توسط داعش

در ادامه این مراسم مهدی کاسی از همرزمان شهید حامد کوچک‌زاده اظهار داشت: سال گذشته برای اولین بار بود که کادر غیرحرفه‌ای را به سوریه اعزام می‌کردیم که این نیروها آموزش‌هایی را گذراندند. در عملیات «نصر ۲ » صدر درخواست‌های مردم شیرخشک بود. در شهرهای محاصره شده بیشتر مادران شهدا جوان بودند،‌ چرا که ۱۲۰۰ نوجوان در این منطقه توسط تک تیراندازها به شهادت رسیده بودند.

وی یادآور شد: یکی از صحنه‌هایی که در جریان اعزام به سوریه شاهد بودم، این بود که در اوایل سال ۹۴، داعشی‌ها به دختر بچه ۸ ساله لباس عروس پوشانده بودند؛ دست و پای این کودک را بریده بودند و قسمتی از گردن او را نیز بریده بودند؛ زمانی که ما بالای سر این دختر رسیدیم، در حال جان دادن بود.

در پایان این مراسم ریحانه و فاطمه کوچک‌زاده فرزندان شهید «حامد کوچک‌زاده» توسط غلامعلی حدادعادل تجلیل شدند ضمن اینکه نقاشی از پرتره شهید کوچک‌زاده که توسط عباس گودرزی طراحی شده بود به این خانواده تقدیم شد.

ضمن اینکه ۴۵ قطعه عکس از نبرد فتح دو شهر نبل و الزهرا که از مهمترین فتوح نبرد سوریه است، در خانه عکاسان ایران حوزه هنری در معرض دید عموم قرار گرفت.

منبع: فارس و مهر 

ارسال نظرات