خبرهای داغ:
قراردادهای اقتصادی امضاشده در پسابرجام؛

نگاه ناشی ازایدئولوژی ما نمی توانیم در دولت حسن روحانی/عدم اجرای تعهدات طرف های غربی پس از گذشت 9 ماه از اجرای برجام

ناکامی دولت در برجام و عدم اجرای تعهدات غربی ها نشان این است که دشمن همیشه دشمن است حتی وقتی رنگ عوض می کند.
کد خبر: ۸۷۶۴۲۹۹
|
۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۲
به گزارش خبرگزاری بسیج گلستان به نقل از 598پس از امضای توافق هسته ای میان ایران و 5+1 ، مقامات دولتی سخن از رفع تحریم ها و در نتیجه ورود شرکت های بزرگ غربی به بازارهای ایران به میان آوردند و سفرهای مقامات و همچنین هیئت های تجاری اروپایی به ایران را به عنوان دلیلی برای اثبات این مدعا استفاده می کردند.

در عین حال مقامات کشورمان نیز پس از برجام به همراه برخی هیئت های اقتصادی به کشورهای غربی سفر کرده و از امضای قرارداد های تجاری خبر می دادند.

با توجه به وعده و وعیدهای دولتمردان پیش از برجام مبنی بر حل مشکلات اقتصادی، علمی، زیست محیطی و ... با رفع تحریم ها و ایجاد رابطه و امضای قراردادهای اقتصادی با کشورهای غربی، این ذهنیت در میان مردم به وجود آمده بود که با این رفت و آمدها و امضای قراردادها بین طرفین، خونی تازه در رگهای کشور تزریق خواهد شد و دستاورد های فراونی نصیب کشور خوهد شد.

اما خیلی زود خیال های شیرین دولت مبنی بر ایجاد روابط اقتصادی با غربی ها و باز شدن درب های جدید بر روی اقتصاد ایران پایان یافت. بدعهدی های آمریکایی ها در برجام نقطه آغازی بر این رفتار ها بود.

در ادامه نیز سوئیفت وصل نشد، بوئینگ و ایرباس خواستار دریافت مجوز از دولت آمریکا برای اجرای قرارداد خود با ایران شدند، بانک های بزرگ اروپایی همکاری های لازم را با ایران انجام ندادند تا بتوان گفت که عایدی ایران از برجام و به تبع آن قراردادهای اقتصادی امضا شده با طرف های غربی تقریبا هیچ باشد و مردم از این به بعد برای اجرای تعهدات طرف های غربی انتظار کشند.

این در حالی بود که رهبر انقلاب پس از گذشت دوماه از اجرایی شدن برجام در سخنانی بیان داشتند: این رفت‌وآمدهایی که الان هست، هیچ معنای مثبتی تاکنون برای ما نداشته؛ حالا در آینده ممکن است داشته باشد ـ نمی‌دانم ـ اما تا الان این رفت‌وآمدهایی که وجود داشته، هیچ اثری [نداشته]. این را هم من باز به یکی دیگر از این آقایان روسایی که همین چندی پیش اینجا آمده بودند ـ آقای دکتر روحانی هم حضور داشتند ـ گفتم که باید روی زمین معلوم باشد؛ روی کاغذ فایده‌ای ندارد که بنشینید مذاکره کنید، تفاهم کنید سر یک چیزهایی که بعد هم تحقق پیدا نکند و مشروطش کنید به موافقت فلان جا، باید روی زمین معلوم باشد که چه اتفاقی دارد می‌افتد؛ چه کاری دارد انجام می‌گیرد؛ این تا حالا نشده. البته امیدواریم ان‌شاءالله با دنبال‌گیری‌ای که آقایان دارند می‌کنند این کار تحقق پیدا کند."

حال پس از گذشت حدود 9 ماه از اجرای برجام و رفت و آمد صدها هیئت تجاری هنوز بسیاری از این قراردادها به اجرا در نیامده اند در حالی که برخی از آنها دارای مفادی محرمانه هستند که باعث ضرر رساندن به منافع ملی می شوند و موجبات انتقادات زیادی را از طرف کارشناسان و صاحب نظران فراهم نموده است.

امضای این قراردادها نشان از ضعف دیپلماتیک نگرش سازش با جهان توسط مقامات دولتی دارد که این نگاه ناشی از همان ایدئولوژی ما نمی توانیم و نگاه به خارج این افراد می باشد که چنین دیدگاهی هنوز و پس از گذشت سه سال هیچ نتیجه ای برای کشور نداشته است.

تعدادی از مهمترین قراردادهای تجاری امضا شده میان مقامات دولتی ایران و سایر کشورها و فرجام آنها تا به امروز در جدول ذیل گردآوری شده است :




ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار