خبرهای داغ:

جذابیت صنایع دستی عشایر، فرصت مناسبی برای توسعه صادرات غیر نفتی

مسئول بسیج عشایری کشور: تولیدات صنایع دستی عشایری جذابیت خاصی برای توریست ها و بازارهای خارج از کشور دارد و صنایع دستی عشایری می تواند فرصت مناسی برای صادرات غیر نفتی باشد.
کد خبر: ۸۷۶۵۱۵۲
|
۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴

به گزارش خبرنگار سرویس عشایری خبرگزاری بسیج، "سردار پاشا محمدی" مسئول بسیج عشایری کشور در خصوص نقش عشایر در توسعه صادرات غیر نفتی گفت: جامعه عشایری در طول چند دهه گذشته، علیرغم کاهش سهم آن در جمعیت کشور در فرایند توسعه نقش فزاینده ای داشته است.

سردار پاشا محمدی بیان کرد: از لحاظ عرضه مواد غذایی نقش عشایر به سبب دارا بودن سهم عمده ای از دامهای موجود در کشور و پاسخ گفتن به تقاضای فزاینده گوشت و مواد لبنی در جریان توسعه اقتصادی قابل ملاحظه بوده است.

وی افزود: علاوه بر این در بسیاری از مناطق عشایری در راستای تامین غذای مورد نیاز دامهای خود به کشت محصولات زراعی نیز اقدام نموده اند. مزیت دیگر عشایر آن است که آنان در تغذیه دام عمدتا متکی به مراتع و مزارع هستند که از نظر اقتصادی دارای هزینه پایینی است.

سردار پاشا محمدی اذعان کرد: از سوی دیگر عشایر با افزایش تولید صنایع دستی مانند قالی و قالیچه و سایر محصولات دستباف و همچنین تولید محصولات صادراتی مانند پوست و انواع سالامبور و روده در افزایش درآمد ناشی از صادرات غیرنفتی نقش مهمی داشته اند که تولیدات صنایع دستی عشایری جذابیت خاصی برای توریست ها و بازارهای خارج از کشور دارد و صنایع دستی عشایری میتواند فرصت مناسی برای صادرات غیر نفتی باشد.

مسئول بسیج عشایری کشور گفت: از دیگر موارد محصولات تولیدی عشایر که قابلیت صادرات دارد و در حال حاضر نیز صادرات آن انجام می شود، می توان به صادرات دام زنده به کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین صادرات کرک و پشم اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی نیز مشروط به سرمایه گذاری و برنامه ریزی لازم، از ظرفیت های جامعه عشایر برای تولید و صادرات است.

پاشا محمدی در ادامه در خصوص مشکلات جامعه عشایر در عرصه تولید گفت: جامعه عشایر قشری کم توقع و زحمت کش است، ولی مشکلاتی وجود دارد که مانع افزایش تولید می شود مشکلاتی مانند: کمبود زیرساختها حداقلی توسعه در مناطق عشایری، بهداشت و درمان، بیمه، خدمات راهداری، انرژی خورشیدی، آب شرب سالم، اتحادیه ها و تعاونی های فعال جهت خرید تضمینی و عادلانه محصولات عشایری، آموزش و خدمات فرهنگی و ضعف در صنایع تبدیلی از عمده مشکلات این جامعه مولد است.


ارسال نظرات