خبرهای داغ:
باید آن چیزی که می‎خواهیم از قراردادهای نفتی به‌دست بیاوریم در IPC توجه شود اما در این قرارداد ایرادات زیادی را می‎بینیم.
کد خبر: ۸۷۶۸۳۹۰
|
۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵
به گزارش خبرگزاری بسیج از گرگان، سردار رستم قاسمی، وزیر سابق نفت و مشاور فعلی وزیر دفاع پیش از ظهر امروز در پرسش و پاسخ با خبرنگاران استان گلستان که در حاشیه همایش استانی «رسانه، انقلابی گری، اقتصاد استکبارستیز» برگزار شده بود، اظهار کرد: من به شخصه مخالف قراردادهای IPC هستم اما نمی توانیم بگوییم کشور به پول خارجی نیاز ندارد، کشور نیازمند سرمایه گذاری خارجی است اما منابعی که بتوان از آن چیزهایی را که نیاز داریم استخراج کنیم.

وی با بیان اینکه باید آن چیزی که می‎خواهیم از قراردادهای نفتی به‌دست بیاوریم در IPC توجه شود، افزود: در همان اولین مصوبه در هیات دولت که هنوز به مرحله نظارت کارشناسی نرسیده بود 150 ایراد از این قراردادها استخراج شد دفتر مقام معظم رهبری نیز چند ایراد از این قراردادها استخراج کرد این ها نشان از نقصان های این قراردادها دارد که اصلاح شده آن ها هنوز مشخص نیست.

وزیر سابق نفت در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با قیاس درآمد نفت در دولت فعلی و دولت گذشته پاسخ داد و گفت: من کمتر از دو سال در سال های پایانی دولت دهم وزیر نفت شدم که در آن زمان تحریم ها به اوج خود رسید و عدد و ارقامی را می خواهم بگویم که در سایت سازمان مدیریت نیز مستند هستند.

وی با بیان اینکه درآمد دولت قبل در طی هشت سال از محل فروش نفت 625میلیارد دلار بوده است، خاطرنشان کرد: در 8 سال دولت نهم و دهم میانگین فروش قیمت نفت 79 دلار بوده و از آنجایی که بودجه کشور بر مبنای ریال است باید این دلارها تبدیل به ریال می‎شد و قیمت متوسط دلار در این 8 سال یک‌هزار و 50 تومان بود.

قاسمی برای روشن تر شدن موضوع به مقایسه مبالغ بودجه سال های 91 تا 95 پرداخت و تصریح کرد: بودجه عملکردی سال 91 برابر 104هزار میلیارد تومان بود، این مقدار در سال 92 به 148هزار میلیارد تومان رسید، در سال 93 به 173هزار میلیارد تومان افزایش یافت و در سال 94 به بالای 204هزار میلیارد توامن رسید و در سال 95 نیز 335 هزار میلیارد تومان پیش بینی می شود این دو تا سه برابر شدن بودجه از محل افزایش قیمت دلار است، یعنی افزایش قانونی دلار در محاسبه بودجه جبران کاهش قیمت نفت را کرده استچه بسا متوسط فروش نفت در سه ماهه اول امسال حدود 75 دلار بوده که این رقم پایینی نیست.

وی با اشاره به عدم شفاف سازی ها برای مردم، متذکر شد: متاسفانه مدل اقتصاد ما بجای واقعی بودن سیاسی است، نان و آب مردم را سیاسی کردند، بنده کاری به این جناح و آن جناح ندارم، متاسفانه ما واقعیات اقتصادی را در نظر نمی گیریم و آمارهایمان همیشه محتمل بر اشتباه است، متاسفانه ما سیاست اقتصاد را در نظر می گیریم.

مشاور عالی فعلی وزیر دفاع گفت: ما در کشور نیاز به آدم اجرایی داریم، مشکل ما در تصمیم گیری است، امروز به قدری شرایط را بد کردند که کسی جرأت تصمیم گیری ندارد چرا که همه می ترسند فردا زیر سوال بروند، امروز قیمت بنزین و گاز دو برابر شده است و میزان پرداخت یارانه ها کاهش یافته است، این واقعیات اقتصادی است که در سایست اقتصادی در نظر گرفته نمی شود.

وزیر سابق نفت در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص ظرفیت های جایگزین فروش نفت نیز ابراز کرد: در سبد انرژی دنیا امروز 85 درصد انرژی هیدرو کربنی یعنی نفت و گاز  است و 15 درصد  آن را انرژی غیر هیدروکربنی تشکیل می‎دهد و با وجود همه تلاش‌ها و سوبسیت‎ها برای جایگزینی‎ نفت و گاز در سال‎های طولانی همچنان در سبد انرژی نفت و گاز داریم.

سردار قاسمی در پاسخ به پرسش آخر که در رابطه با قرارداد FATF پرسیده شده بود نیز پاسخ قابل تاملی داد و گفت: اگر ظاهر واقعیت را نگاه کنیم FATF معنای خوبی دارد و بد نیست اما واقعیت اصلی این است که این آژانس را وزیر خزانه داری آمریکا اداره کرده و از آن به عنوان ابزاری برای کنترل و قدرت استفاده می کند، با این ابزار سپاه و وزارت دفاع و صدا و سیما و... تحریم هستند و هنوز از تحریم خارج نشدند، برای مثال آنها از ابزار سازمان ملل که معنای خوبی دارد برای حمله به عراق استفاده کردند در حالیکه خوب می دانستند مواردی که علیه عراق رسانه ای کردند درست نبوده، بنابراین این ابزارهای به ظاهر خوب واقعیت نهانی خوبی ندارند و ابزار قدرت آنها هستند و معلوم است قابلیت اجرا ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها