خبرهای داغ:
معاون توسعه امور فرهنگی و آموزشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور:
معاون توسعه امور فرهنگی و آموزشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به اینکه اساس و چارچوب کار این است که در مدیریت کلان باید به مسایل عدالت و فقرا حساسیت داشته باشیم، گفت: عدالت در سلامت امر بسیار مهمی است که انسان ها باید در مقوله سلامت به برابری و عدالت همگانی دست یابند .
کد خبر: ۸۷۶۸۵۰۰
|
۰۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲

به گزارش خبرنگار خبرگزاري بسيج از آذربايجان شرقي، محمدرضا واعظ مهدوی در آيين آغاز عملیات میدانی طرح ملی سنجش عدالت در سلامت در تبریز، اذعان كرد: بنابر گزارش جهانی ایران پس از کشور کره جنوبی در مقام دوم جهانی قرار گرفته که در آن توسعه انسانی افزایش یافته ولي متاسفانه ما فقط میانگین ها را بهبود بخشیده و از مناطقی که باید به آنها توجه خاصی نمود، غافل شده ایم .

وی سیاست گذاری های نادرست، عوامل اقتصاد سیاسی، واردات محوری، صرف منابع عمومی برای خدمات اختصاصی، بودجه و خامه گیری Scheming را از عواملی برشمرد که در ایجاد بی عدالتی دخیل هستند.

واعظ مهدوي تصريح كرد:علل عقب افتادن برخی ها و جلو افتادن برخی دیگر نیز در سایه نابرابری های ذاتی انسان ها، تفاوت در شرایط محیطی، ظلم و پایمال کردن حقوق و فساد، تفاوت در دسترسی به فرصت ها و تفاوت در کار و تلاش است که اهمیت دسترسی همگانی به علم و آموزش عمومی را دوچندان می کند .

به گفته معاون توسعه امور فرهنگی و آموزشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، بسیج جامعه محلی، ظرفیت سازی مردمی، ارتقای توانمندی ها، مسئولیت پذیری و پاسخگویی جوامع محلی برای بهبود شاخص های اجتماعی باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد .

محمدرضا واعظ مهدوی با تاکید به اینکه باید مناطق محروم را بیش از گذشته با قائل شدن تبعیض مثبت راهبردها به سمتی جهت دهیم که توزیع عادلانه سلامت محقق شود، افزود: عواملی در عدم توزیع عادلانه مؤثر است که باید این روند اصلاح شود .

وی ادامه داد: سیاست‌گذاری های ما برخی مواقع به نفع ثروتمندان بوده و اقتصاد سیاسی یکی از عوامل تعیین کننده در عدالت است، اشتغال ما بر اساس واردات از بین رفته و کارخانجات تعطیل می‌شود، صرف منابع عمومی برای خدمات خصوصی، میزان بودجه و خامه گیری به معنی استفاده از بهترین نقطه محصول برای رانت داران می‌تواند عدالت را زیر سؤال ببرد .

واعظ مهدوي با تاکید به اینکه دولت‌ها موظف به پیاده‌سازی عدالت هستند تا مناطق کم برخوردار هم به سطح مطلوب برسد، اظهار داشت: در مرحله مداخلات، مشارکت اجتماعی مردم و توانمند سازی باید ارتقا یابد.

طرح ملی سنجش عدالت در سلامت در مناطق پایلوت بر اساس عواملی همچون تراکم جمعیت، تعداد خام جمعیت، بافت فرسوده، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و محله محوری انجام گرفته و در محلات گلگشت، مارالان شمالی و جنوبی، عطار نیشابوری، طالقانی شمالی و جنوبی و امامیه عملیاتی خواهد شد.

ارسال نظرات