معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان:
وجود کلسیم در لبنیات به واسطه نقشی که در استحکام و سلامت استخوان ها دارد از علل مهم تاکید بر مصرف مستمر و روزانه این فرآورده محسوب می شود.
کد خبر: ۸۷۸۲۰۶۲
|
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: توجه به رژیم غذایی و مصرف انواع ویتامین ها و پروتئین ها متناسب با نیاز بدن بسیار حایز اهمیت است به طوری که با اهمیت دادن به این موضوع سلامتی افراد حفظ شده و به واسطه تامین مواد مورد نیاز ارگان های مختلف بدن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری شده و هزینه‌های درمان به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

دکتر جواد تاج کی تصریح کرد: توجه ویژه به مصرف روزانه لبنیات در رژیم غذایی به دلیل نقش مهمی که در تامین سلامت تمام ارگان های بدن دارد همواره مورد تاکید بوده است و لذا با وارد کردن شیر و فراورده های آن در سبد غذایی خانوار گام بسیار موثری در حفظ سلامتی اعضای خانواده خود برداشته ایم.

وی لبنیات را مهم ترین منبع تامین کننده کلسیم در رژیم غذایی برشمرد و عنوان کرد: وجود کلسیم در لبنیات به واسطه نقشی که در استحکام و سلامت استخوان ها دارد از علل مهم تاکید بر مصرف مستمر و روزانه این فرآورده محسوب می شود.

دکتر تاج کی با تاکید بر اینکه از مصرف مداوم شیر و فرآورده های آن بویژه در دوران نوجوانی و سالمندی نباید غافل شد، بیان داشت: لبنیات همچنین منبع غنی پروتئین محسوب می شود و این موضوع نیز از دیگر علل تاکید بر مصرف مدوام آن به حساب می آید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ارزش بیولوژیکی بالای پروتئین موجود در لبنیات را مورد تاکید قرار داد و ابراز کرد: لبنیات همچنین منبع مهمی از ویتامین 2B به حساب می آیند.

وی اذعان کرد: با مصرف روزانه شیر و فرآورده های مختلف آن نیازهای اساسی بدن تامین شده و به تبع آن تمام ارگان های اصلی بدن ازجمله کلیه و قلب سالم مانده و نهایتا فشار خون نیز در افراد کنترل می شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته 186 هزار تن شیر خام در استان زنجان تولید شده است، گفت: با توجه به قیمت مناسب این فرآورده و سهولت دسترسی به آن در بازار توصیه می شود شهروندان انواع فرآورده های لبنی را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند.

جعفری در پایان با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشورمان خاطرنشان کرد: طبق آماری که وزارت بهداشت در سال 93 منتشر کرده سرانه مصرف شیر در کشورهای اروپایی 350 کیلوگرم در سال، در کشورهای توسعه یافته 300 کیلوگرم در سال و در ایران 70 الی 80 کیلوگرم در سال است.

گفتنی است، طبق اعلام عبدالله جعفری، مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، استان زنجان از ظرفیت های بسیار بالایی در زمنیه تولید شیر و انواع فرآورده های آن برخوردار است به طوری که سالانه بخش قابل توجهی از این تولیدات مازاد بر نیاز استان بوده و از این طریق نیاز استان های همجوار به این فرآورده نیز تامین می شود.

ارسال نظرات