سرویس های خبری
‌استان ها
‌اقشار
سایر خدمات
r_marquee
پيش‌بيني تاريخي رهبر انقلاب: حتي با قبول ديكته‌هاي دشمن در مساله هسته‌اي، باز هم تحريمها را برنخواهند داشت! - 1393/11/29      
l_marquee
bolet_tele
bolet_tele
کد خبر: ۸۷۸۸۴۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵- ۰۰: ۰۹
یک مقاله جدید آکادمی آمریکایی، می‌نویسد: رژیمهای غذایی گیاهخواری که شامل رژیم گیاهی و رژیم لبنیات و تخم‌مرغ است، خطر دیابت نوع دو را به طور موثری کاهش می‌دهد.
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، به نقل از دیابتیک نیوز، رژیمهای غذایی گیاهخواری که شامل رژیم گیاهی و رژیم لبنیات و تخم‌مرغ است، خطر دیابت نوع دو را به طور موثری کاهش می‌دهد؛ این مطلب در مقاله جدید آکادمی امریکایی تغذیه و دیابت عنوان شده است.

این سازمان که نماینده حدود ۱۰۰ هزار متخصص تغذیه عضو دارد، شماری از فراتحلیلها پیرامون مزایای سلامت تغذیه گیاهی در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع دو را مرور کرده است.

روشن شده است که شیوع دیابت در میان گوشتخواران بیش از دو برابر نسبت به گیاهخواران گیاهی و لبنی و تخم‌مرغی بیشتر است. اگرچه داده‌های مربوط به این پژوهش فقط برای شاخص توده بدنی (BMI) به عنوان یک عامل سهیم دیگر در بیماری، تصحیح شده‌اند.

مقاله این آکادمی، همچنین به شرح و تفصیل احتمال ابتلا به دیابت با رژیمهای گیاهی و رژیم لبنی و تخم مرغ می‌پردازد؛ خطر ابتلا به دیابت برای گیاهخواران ۷۷ درصد و برای مصرف کنندگان لبنیات و تخم‌مرغ ۵۴ درصد کاهش یافت.

حتی با وارد کردن اثر شاخص توده بدنی (BMI) و عوامل سهمیم دیگر، رژیم‌های غذایی گیاهی و لبنی و تخم‌مرغی به ترتیب ۶۲ درصد و ۳۸ درصد کمتر در معرض خطر دیابت نوع دو بودند.

نویسندگان مقاله این موضوع را مطرح می‌کنند که اثر حفاظتی رژیمهای گیاهخواری به خاطر دریافت بالای فیبر و فیتوکمیکالها است که در سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات، و همچنین آجیل و دانه‌ها وجود دارند.

نویسندگان، همچنین اشاره می‌کنند که برخی غذاهای گیاهخواری خاص مثل حبوبات، کاهنده قند خون هستند و کمک می‌کنند که سطح قند خون پایین بیاید.

اظهارات دیگر مقاله در مورد اینکه چرا این رژیمهای غذایی بهتر از دیگر جایگزینها، سلامت را ارتقا می‌بخشند براساس پژوهشهای معدودی بیان شده‌اند و به پشتیبانی از توصیه‌های دستورالعملهای تغذیه‌ای امریکا گرایش دارند که خود آنها هم مبتنی بر شواهد نامطمئنی هستند.

از جمله این اظهارات آن است که گوشتهای قرمز و فرآوری شده به شدت با افزایش خطر دیابت وابسته هستند، در حالی که این مساله هنوز با تحلیل مستحکم در متون علمی این حوزه به اثبات نرسیده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
عضویت در خبرنامه
گزارش خطا
نظر ‌بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
tr_sar
آخرین اخبار
tc_sar
tl_sar
tr_sar
آموزش‌خبرنگاری
tc_sar
tl_sar