این سازمان که نماینده حدود ۱۰۰ هزار متخصص تغذیه عضو دارد، شماری از فراتحلیلها پیرامون مزایای سلامت تغذیه گیاهی در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع دو را مرور کرده است.
روشن شده است که شیوع دیابت در میان گوشتخواران بیش از دو برابر نسبت به گیاهخواران گیاهی و لبنی و تخممرغی بیشتر است. اگرچه دادههای مربوط به این پژوهش فقط برای شاخص توده بدنی (BMI) به عنوان یک عامل سهیم دیگر در بیماری، تصحیح شدهاند.
مقاله این آکادمی، همچنین به شرح و تفصیل احتمال ابتلا به دیابت با رژیمهای گیاهی و رژیم لبنی و تخم مرغ میپردازد؛ خطر ابتلا به دیابت برای گیاهخواران ۷۷ درصد و برای مصرف کنندگان لبنیات و تخممرغ ۵۴ درصد کاهش یافت.
حتی با وارد کردن اثر شاخص توده بدنی (BMI) و عوامل سهمیم دیگر، رژیمهای غذایی گیاهی و لبنی و تخممرغی به ترتیب ۶۲ درصد و ۳۸ درصد کمتر در معرض خطر دیابت نوع دو بودند.
نویسندگان مقاله این موضوع را مطرح میکنند که اثر حفاظتی رژیمهای گیاهخواری به خاطر دریافت بالای فیبر و فیتوکمیکالها است که در سبزیجات، میوهها، حبوبات، و همچنین آجیل و دانهها وجود دارند.
نویسندگان، همچنین اشاره میکنند که برخی غذاهای گیاهخواری خاص مثل حبوبات، کاهنده قند خون هستند و کمک میکنند که سطح قند خون پایین بیاید.
اظهارات دیگر مقاله در مورد اینکه چرا این رژیمهای غذایی بهتر از دیگر جایگزینها، سلامت را ارتقا میبخشند براساس پژوهشهای معدودی بیان شدهاند و به پشتیبانی از توصیههای دستورالعملهای تغذیهای امریکا گرایش دارند که خود آنها هم مبتنی بر شواهد نامطمئنی هستند.
از جمله این اظهارات آن است که گوشتهای قرمز و فرآوری شده به شدت با افزایش خطر دیابت وابسته هستند، در حالی که این مساله هنوز با تحلیل مستحکم در متون علمی این حوزه به اثبات نرسیده است.