صنایع دستی یکی از فعالیت های بانوان در روستاهای خلخال است و دراین میان بانوان اندبیلی در حوزه صنایع دستی سرآمد بانوان خلخال هستند.
کد خبر: ۸۸۰۶۱۵۰
|
۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸

به گزارش خبر گزاری بسیج از خلخال به نقل ازازناو، صنایع دستی روستایی اکنون یکی از مشاغلی است که بانوان خلخالی کمر همت در این رشته بسته اند.

اکنون به هر خانه از در روستایی از خلخال سر بزنی می توانی فعالیتی اقتصادی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را نظاره گر باشی .

در روستای اندبیل خلخال نیز زنان تلاشگر این روستا به بافت جوراهای پشمی، شال و جاجیم وگلیم و ورنی مشغول هستند.

زنان خانه دار روستایی در اقتصاد خانواده خود سهیم بوده و با دریافت تسهیلات از بسیج سازندگی سپاه ناحیه خلخال در کنار پرورش مرغ ، تولید لبینات ، به تولید ترشیجات نیز روی آورده و اکنون در کنار صنایع دستی تلاش و فعالیت ها کمک حال درامد خانوادهایشان شده است

" کرسی " به زبان محلی ترکی یکی از وسایلی بود که از یک چهارچوب مکعبی درست می شد که زنان در زمستان با دوختن یک لحاظ بزرگ و درست کردن آتشی در بیرون از منزل و انتقال زغال آن در منقل به زیر کرسی یه فضای گرم و استراحت برای خانواده درست می کردند.

اجاق سفالی یکی از اجاق هایی بود که در قدیم زنان روستای برای پخت غذا از آن استفاده می کردند و با ریختن زغال درداخل آن غذا را بر روی آن درست می کردند و حرارت خوبی برای پخت انواع غذا داشت.

در قدیم ایام برای نخ ریسی و بافت جوراب از دستگاهی ساده و ابتدایی به نام ترکی " جهره" استفاده می کردند که در پشم گوسفند پس از شتشو و خشک شدن توسط بانوان در این دستگاه نخ ریسی می شد و سپس برای بافت جوراب و پیراهن مورد استفاده قرار می گرفت.

یکی از وسایل قدیمی در تهیه لبنیاتی مثل دوغ و کره "نهره" به زبان ترکی بود که از خاک سفال درست می شد و زنان روستایی با ریختن ماست و آب در داخل این " نهره" آن را تبدیل به دوغ و کره می کردند.

این زیر انداز قدیمی با پوست گوسفند است که در زمان قدیم که خبری از پشتی ها و زیراندازهای گرم و نرم نبود زنان روستایی پس از سربریدن گوسفند پشم آن را نمک اندود کرده و آن را در مکانی خشک می کردند که پس از خشک شدن و شتشوی دوباره به زیراندازی گرم ونرم طبیعی تبدیل می شد


 

.

ارسال نظرات