بررسی دلایل افزایش قیمت غیرعادی کالاهای اساسی در دولت

بعد از اخبار گرانی کالاهای اساسی در روز های اخیر، استاندار تهران در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار بابیان اینکه هیچ تغییری در سطح عرضه کالاهای اساسی صورت نگرفته اما قیمت ها بالا رفته است.
کد خبر: ۸۸۰۸۶۱۴
|
۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۶
به گزارش خبرگزاری بسیج، در پنجمین جلسه امروز ستاد تنظیم بازار استان تهران با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران جهادکشاورزی، صنعت معدن و تجارت، تعزیرات و جهادکشاورزی استان و سایر اعضای ستاد در اکنش به خبر تسنیم در بازار افزایش بی‌سابقه و غیرعادی قیمت گوشت قرمز  و برخی از کالاهای اساسی در بازار اظهار داشت: «برخی از کالاهای اساسی دچار هیچ تغییر و نوسانی در سطح عرضه نشده‌اند اما به دلایلی غیر منطقی گران‌تر عرضه می‌شوند که دستگاه‌های مسئول باید با عواملی که در مسیر توزیع خلل ایجاد می‌کنند برخورد کنند.»

بنابراین گزارش در ماه‌های اخیر قیمت برخی از کالاهای های اساسی و حتی غیراساسی در سبد خورد و خوارک  مردم افزایش‌یافته و در برخی از آنها شاهد افزایشی بی‌سابقه و غیرعادی هستیم.

همچنین صنایع لبنی خواستار افزایش قیمت محصولات خود هستند به‌طوری‌که برخی صنایع بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار، اقدام به افزایش قیمت 200 تومانی هر لیر شیر پاستوریزه کم و پرچرب کرده‌اند و از طرفی قیمت کره پاستوریزه را نیز بدون هماهنگی بالا بردند.

قیمت گوشت گوسفندی نیز در روزهای اخیر افزایش چشمگیری در مقایسه با ما سه ماه ابتدای سال جاری  داشته است به‌طوری که این محصول اکنون با 10 هزار تومان افزایش نسبت به مدت به یاد شده حدود 39 هزار تومان د سطح خرده‌فروشی به فروش می رسد.

بنابراین گزارش، در ماه های اخیر همچنین شاهد افزایش قیمت خوراک دام و طیور  و بالا رفتن قیمت جوجه یک روزه  در چند روز گذشته هستیم که این امر باعث افزایش قیمت مرغ در یک تا دو ماه آینده می‌شود.

قیمت برنج خارجی نیز در روزهای اخیر با دنباله‌روی از برنج ایران افزایش قیمت دارد به‌طوری‌که هر کیلو  برنج هندی تا 6 هزار تومان و برنج ایرانی تا 14 هزار تومان در هر کیلوگرم قیمت پیداکرده است.

بنابراین گزارش در جلسه ستاد تنظیم بازار امروز به بررسی وضعیت عرضه اقلام اساسی به ویژه میوه شب عید در دستور کار قرار داشت که گزارشی از سوی منصوری مدیرکل جهادکشاوزی و مس‌فروش مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان در این رابطه ارائه شده است.

استاندار تهران همچنین در این جلسه اشاره کرد که هر اقدامی که برای کاهش نگرانی مردم در تأمین مایحتاج شب عید اثرگذار است باید در دستور کار قرار بگیرد.

به گزارش تسنیم، مسئولیت تنظیم بازار کالاهای اساسی بعد از اجرای قانون انتزاع، تا قبل از عرضه به بازار و در سطح خرده‌فروشی بر عهده  وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است اما مسئولیت نظارت بر قیمت کالاهای در سطح خرده‌فروشی کماکان بر عمده سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است.

حرف‌های استاندار مبنی بر غیرمنطقی بودن افزایش نرخ کالاهای اساسی، نحوه نظارت سازمان حمایت بر بازار در سطح خرده‌فروشی را زیر سؤال می‌برد.

بنابراین گزارش در ماه‌های گذشته انتقادهای مستقیم و غیرمستقیم  از سازمان حمایت حتی توسط خود دولتی‌ها و وزرا بالاگرفته است به‌طوری آخوندی وزیر راه و شهرسازی کلیت این سازمان را زیر سؤال برد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار