خبرهای داغ:
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان قزوین:
میزان زکات جمع آوری شده تا پایان بهمن ماه بیش از 74 میلیارد و 78 میلیون ریال بوده است که بیشترین زکات جمع آوری شده در شهرستان بوئین زهرا بوده است.
کد خبر: ۸۸۲۹۷۵۹
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷
نشست مشترک کارشناسان کمیته امداد و جهاد کشاورزی استان قزوین به منظور بررسی راه های ارتقای فرهنگ زکات در جامعه برگزار و بر لزوم فرهنگ سازی بریا این فریضه الهی تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، محمد صیادی، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان قزوین در نشست مشترک با کارشناسان و مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان قزوین، جمع آوری زکات را کاری فراتر از تکلیف قانونی دانست و گفت: زکات از مصادیق بارز صدقات است که به عنوان پشتوانه مالی برنامه های اجتماعی، در اصلاح ساختار جامعه و تطهیر زندگی، تزکیه نفوس و تألیف قلوب مردم، نقش بسزایی دارد.

وی ادامه داد: اهمیت زکات به حدی است که تعابیر بلند و عبرت آموز از قبیل بلا گردان فرد و جامعه، زمینه ساز نزول رحمت و برکت، عامل توسعه عمر و گسترش زندگی، تجارت مستقیم با خداوند، ذکر عملی و واژه هایی از این دست در آیات و روایات بیان شده است تا عمق باور مؤمنان و عرف جامعه در شأن این واجب الهی روشن شود.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان قزوین بیان زکات را در کنار نماز دلیلی بر اهمیت و جایگاه حساس زکات دانست و  اضافه کرد: جستجویی در قرآن کریم حکایت از آن دارد که واژه زکات به همراه مشتقاتش 59 مرتبه در 29 سوره و 56 آیه ذکر شده که 27 مورد در کنار نماز آمده است.

وی با بیان حدیث؛ " زکات پل اسلام است؛ هر کس آن را پرداخت کند از پل می گذرد و هر کس آن را منع کند به سبب آن محبوس است" خاطرنشان کرد: زکات علاوه بر دین اسلام در ادیان پیشین نیز بوده است؛ یعنی زکات به همراه نماز از مشترکات همه ادیان آسمانی است و آیات بسیاری در قرآن کریم گواه این مدعاست.

صیادی مصرف زکات را در کمیته امداد براساس احکام شرعی دانست و توضیح داد: آنچه در آیات و روایات مورد تأکید قرار گرفته است اختصاص زکات به نیازمندان و محرومان است و در همین راستا مهندس فتاح بر اجرای چنین رویکردی تأکید دارند در نتیجه سال جاری 59 درصد زکات صرف امور محرومان و 41 درصد برای پروژه های عمرانی نظیر احداث و تعمیر 46 مسجد، 11 حسینیه، 2 حوزه علمیه، 4 خانه عالم، یک غسالخانه و سایر پروژه های عام المنفعه در سطح روستاها هزینه شده است.

وی با اشاره به فعالیت های انجام شده عنوان کرد: میزان زکات جمع آوری شده تا پایان بهمن ماه بیش از 74 میلیارد و 78 میلیون ریال بوده است که بیشترین زکات جمع آوری شده در شهرستان بوئین زهرا بوده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان قزوین اضافه کرد: کشاورزان در بحث زکات با مشکلاتی چون تأخیر در دریافت مطالبات مواجه بودند از این رو بخشی از زکات محصولات، دریافت شده و بخشی دیگر نیز که به واسطه مطالبات کشاورزان از دولت پرداخت نشده، با تمهیداتی که از سوی دولت اتخاذ شده، به زودی جمع آوری می شود.

وی اعلام کرد: کمک هزینه جهیزیه، مساعدت به درمان بیماران صعب العلاج، هزینه های تحصیلی و مسکن و اشتغال مددجویان از جمله سرفصل های هزینه کرد زکات در استان است.

صیادی اعلام کرد: تاکنون 14 جلسه شورای زکات در شهرستان ها و 20 جلسه در بخش ها و ادارات دایر شده و همچنین یک همایش استانی و شش همایش شهرستانی برگزار شده است و تبلیغات متعدد گفتاری، نوشتاری زکات از طریق صدا و سیما منتشر شده است

وی تصریح کرد: اگرچه به دلیل کاهش نزولات آسمانی و مشکلات پیش روی کشاورزان امکان کاهش محصولات و به تبع آن افت زکات در برخی مناطق پیش بینی می شود ولی کمیته امداد استان قزوین برای سال آینده افزایش جمع آوری زکات تا رقم 100 میلیارد ريال را با مشارکت کشاورزان و باغداران در برنامه کاری خود دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به مأموریت امداد در استان قزوین در بحش اشتغال و مسکن، سعی ما بر این است که وجوهات جمع آوری شده از محل زکات بیش از پیش به سمت محرومان سوق یابد به طوری که 70 درصد در امور نیازمندان و 30 درصد در پروژه های عمرانی هزینه شود که با برنامه ریزی های پیش بینی شده، این تقسیم بندی در سال آینده عملی خواهد شد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این نشست گفت: اقدامات خوبی برای ترویج زکات انجام شده و جهاد کشاورزی مراکز خدمات کشاورزی خویش را برای این امر فعال کرده است.

حجت الاسلام علی گروسی تصریح کرد: لازمه ترویج هرچه بهتر زکات در جامعه کار فرهنگی و نشست های چهره به چهره روحانیون با مردم است تا اقشار مختلف به خصوص کشاورزان و باغ داران با اهمیت زکات آشنا شوند.

وی یادآورشد: زکات در دهه گذشته وضعیت مطلوبی نداشت حتی شرایط به گونه ای بود که ممکن بود این فریضه الهی فراموش شود ولی امروز با اقدامات انجام شده شاهد رشد زکات پرداختی از سوی مردم هستیم.

شایسته ذکر است: در این نشست برخی از کارشناسان و مسئولان مراکز خدمات کشاورزی نیز دیدگاه های خود را برای ارتقای فرهنگ پرداخت زکات ارائه کردند.
 
 
 
1001/پ30/ب
ارسال نظرات
پر بیننده ها