فعال فرهنگی بسیجی در گفتگو با «بسیج»:
علیزاده گفت: دشمن به خوبی می داند که با بیگانه کردن یک ملت با فرهنگ خود و تغییر نگرش در آن می تواند آن ملت را تحت سلطه خود قرار دهد.
کد خبر: ۸۸۳۲۵۷۴
|
۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰

سعید علیزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با تاکید به اینکه فرهنگ عاملی است که به زندگی انسان جهت می دهد، افزود: بر همین اساس بی توجهی به فرهنگ در سطح کلان جامعه پایه های اعتقادی، اخلاقی، علمی و هنری آن جامعه را دچار سستی و انحراف از مسیر ارزش های فرهنگی می کند و با انحراف فرهنگ یک جامعه، آن جامعه رو به انحطاط می رود.

وی با بیان اینکه فرهنگ می تواند مبدا همه خوشبختی ها و بدبختی های یک ملّت باشد، اظهار داشت: اگر مشکلات فرهنگی و آموزشی یک کشور به صورتی که مصالح کشور اقتضا می کند حل شود دیگر مسائل به آسانی حل می شود.

علیزاده ادامه داد: مسئله فرهنگ موضوعی است حیاتی که باید در مورد آن مطالعه و در راستای آن اقدام و برنامه ریزی شود که این کار نیازمند کارفرهنگی و سرمایه گذاری در این خصوص است.

وی اضافه کرد: این نیاز در همه جوامع وجود دارد و اگر جامعه ای در این زمینه کوتاهی یا کم کاری کند به ناچار تحت تاثیر فرهنگ جوامع دیگر قرار خواهد گرفت.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: بنده به شخصه از اینکه چند سال است بودجه کارهای فرهنگی نسبت به سال های گذشته به جای اینکه افزایش یابد کاهش می یابد گله مندم و اگر کم توجهی ها در این زمینه ادامه یابد آسیب های جدی و جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد به طوری که ارزش هایی را که به پایشان سال ها فداکاری ها و ایثارها شده است را از دست خواهیم داد.

وی با اشاره به تاکید رهبر فرزانه انقلاب در خصوص اهمیت فرهنگ و رفع مظلومیت از آن، بیان کرد: دشمنان انقلاب اسلامی، سال هاست دریافته اند باید از طریق فرهنگی وارد کارزار مبارزه با انقلاب اسلامی بشوند و اکنون برای همه تحلیلگران بینا و منصف روشن است که از آن سوی مرزها، فرهنگ عمومی جامعه در حال شکل پذیری و سمت یابی است.

این فرهنگی بسیجی خاطرنشان کرد: نهادینه شدن و ارتقای فرهنگ، پیشرفت عمومی جامعه را در همه عرصه ها به دنبال داشته و در مقابل نفوذ فرهنگ بیگانه و آسیب های اعتقادی اخلاقی و رفتاری بیگانگان و استعمار، همچون سپری محکم و قابل اتکا عمل خواهد کرد.

علیزاده با این بیان اینکه رانت و رشوه خواری، باندبازی، تبعیض و بی عدالتی، تضییع حقوق مردم، خیانت به بیت المال، ثروت های بادآورده، رفاه طلبی و دنیاگرایی مدیران، بی اعتنایی به اقشار محروم و ... از ضعیف بودن باورها و ارزش های اسلامی در افراد ناشی می شود، یادآور شد: افردای که باورهای مستحکم دینی داشته و ارزش های دینی را اصول و چهارچوب حاکم بر همه افعال و اعمال خود می انگارند، در چنین ورطه هایی نمی افتند و یا حداقل، آسیب پذیری آن ها به شدت کمتر و محدودتر است.

وی برای نهادینه شدن فرهنگ جامعه، توجه به پرورش فرهنگی اسلامی دانش آموزان را به عنوان سرمایه آینده کشور مهم و از وظایف آموزش و پرورش خواند و گفت: لازمه رسیدن به چنین تربیتی جذب مربیان و معلمان دلسوز است.

علیزاده ادامه داد: یقینا دانش آموزان گفتار و کردار معلمان خود را به عنوان الگویی در ذهن خود خواهند داشت و اگر تاثیر صددرصد هم نداشته باشد، در فرهنگ رفتاری و اعتقادی دانش آموزان تاثیر غیر قابل انکار و بالایی خواهد بود.

وی تاکید کرد: دولت اسلامی باید با توجه به اهمیت والای فرهنگ در سرنوشت جامعه و نقش بسزای معلم در این فرهنگ سازی نسبت به ارزش دهی به قشر فرهنگیان یا معلمان اهتمام ویژه ای داشته باشد.

این پژوهشگر پرورشی با بیان اینکه متاسفانه در این خصوص وقتی پای صحبت معلمان دلسوز می نشینیم شاهد گلایه مندی های بجای آن ها در اکثر موارد هستیم، افزود: اگر معلم از جایگاه ارزشی والایی در جامعه و مدرسه برخوردار باشد نسبت به آنچه که رسالت دارد در تاثیر رفتاری و انتقال علم و ادب موفق تر خواهد بود.

وی کاهش تخصیص بودجه و سرمایه در بخش پرورشی به عنوان متصدی کارهای فرهنگی در مدرسه و بی توجهی در کمیّت و کیفیت کار را در مسابقات فرهنگی و هنری، مسابقات قرآن و عترت دانش آموزی و حتی مسابقات قران و عترت همکاران فرهنگی موجب تاثیر نامطلوب در این خصوص دانست.

علیزاده ارتقای فرهنگ و ترویج کارهای فرهنگی در بین دانش آموزان را ایمن سازی جامعه و مصونیّت بخشی آن از آسیب ها و هجمه های فرهنگی عنوان و اظهار کرد: تاکید رهبر فرزانه انقلاب در ترویج فرهنگ قرآنی در مدارس و به دنبال آن جذب مربیان قرآن در آموزش و پرورش گامی مبارک و لازم بود که از نکته سنجی و احساس خطر بجای ایشان در خصوص مقابله با هجمه شدید نفوذ فرهنگ بیگانه این مهم صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ ارزش ها و هویت دینی و ملی خود نباید در زمینه فرهنگی کم گذاشت و دانش آموزانی که سرمایه های آینده این کشورند نباید به علل کمبود اختصاص بودجه، یا هر علت دیگری و ضعف در فرهنگ سازی و کارهای فرهنگی در معرض هجوم فرهنگ بیگانه قرار گیرند که در این صورت جبران خسارت بسیار مشکل خواهد بود.


ارسال نظرات