رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان:

ارتقای بهره وری در تمام حوزه ها از اولویت های اصلی در بخش کشاورزی استان محسوب می‌شود

کد خبر: ۸۸۶۱۱۱۸
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، کشاورزی را محور اصلی توسعه در اکثر شهرستان‌های استان برشمرد و گفت: جمعیت بالای ساکنین مناطق روستایی، ضریب کاربری بالای اراضی و بالا بودن نسبت درآمد به هزینه از شاخصه های بخش کشاورزی استان زنجان محسوب می شود.

حسین جعفری افزود: ارتقای بهره وری در تمام حوزه ها از اولویت ها و سیاست های اصلی در بخش کشاورزی استان محسوب می‌شود که در این راستا ارتقای دانش در واحد سطح با انتقال یافته های تحقیقاتی به مزرعه، بهره گیری از بذور اصلاح شده و پربازده و سازگار با شرایط اقلیمی، توسعه کشت نشایی، توسعه مکانیزاسیون، ساماندهی زنجیره های تولید و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی از جمله اقدامات و برنامه های در دستور کار طی سال های اخیر بوده است.

وی در ادامه اظهار داشت: در زمینه مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی استان نیز اقدامات گسترده ای انجام گرفته است که تجهیز بیش از 14 هزار هکتار از اراضی استان به آبیاری های نوین از سال 92 تا سال 95، اجرای شبکه های آبیاری فرعی، احداث کانال های عمومی آبیاری، احیا و مرمت قنات، کشت نشایی و توسعه کشت ارقام گندم و لوبیا با نیاز آبی پایین و رعایت ترکیب کشت محصولات زراعی، کاهش سطح زیر کشت محصولات با نیاز آبی بالا و تغذیه سفره های آب زیر زمینی با تزریق بیش از 18 میلیون متر مکعب در سال از جمله آن ها به شمار می رود.

جعفری بیان داشت: مجموعه اقدامات انجام گرفته در بخش کشاورزی استان زنجان سبب شد تراز منفی 8 میلیارد و 100 میلیون دلاری در سال 92به منفی 3 میلیارد و 0/09 میلیون دلاری در سال 95 برسد به طوری که این موضوع مانع از خروج 5 میلیارد دلاری ارز از بخش کشاورزی شد

وی با اشاره نقش اصلاح و احیای باغات در مصرف بهینه آب عنوان کرد: طی چهار سال گذشته 11 میلیارد و 600 میلیون تومان به منظور توسعه باغات در اراضی شیبدار استان زنجان توسط دولت هزینه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در زمینه گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی استان اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته است، گفت: در حال حاضر ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در استان به 685 هزار تن رسیده است که 220 هزار تن از این میزان طی سال های 94 و 95 محقق شده است.

جعفری اضافه کرد: مجوز تاسیس 150 واحد با ظرفیت 376 هزار تن در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان زنجان نیز صادر شده است که با بهره برداری از این واحدها گام بسیار مهمی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی استان برداشته می شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد چاه های استان زنجان غیر مجاز است، تعیین تکلیف این چاه ها را از دغدغه های بخش کشاورزی استان زنجان برشمرد و تصریح کرد: به چاه های غیر مجاز نه تسهیلاتی اعطا می‌شود و نه کنترلی روی مصرف آب آن ها وجود دارد و این موضوع مانعی برای اعمال سیاست های بخش کشاورزی در استان به حساب می آید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان هدف اصلی از توسعه گلخانه ها را کاهش مصرف آب دانست و افزود: علی رغم تلاش های بسیار، توفیق چندانی در توسعه گلخانه ها در بخش کشاورزی استان حاصل نشده است و لذا ضروری است تمهیدات لازم در این راستا اندیشیده شود.

جعفری خواستار اعطای تسهیلات بلاعوض در حوزه توسعه گلخانه ها شد و عنوان کرد: اعطای تسهیلات بلاعوض همچون آبیاری های نوین، در توسعه گلخانه ها بسیار راهگشا خواهد بود.

ارسال نظرات