وی ادامه داد: کشاورزان مصرف کود فسفر را منجر به نرمی زمین میدانند در
حالیکه این تصور اشتباه است و به همین دلیل مصرف کود فسفر کاهش یافته است.
محقق مرکز تحقیقات برنج با بیان اینکه مصرف کودهای تقلبی فسفره در کاهش
مصرف کود فسفر در شالیزارها موثر بوده است، گفت: کشاورزان در حال حاضر برای
کشت دوم از کود اوره استفاده میکنند و از مصرف کود فسفره و پتاسه مغفول
ماندند.
محمدیان خاطرنشان کرد: در بسیاری
از آزمایشگاهها توصیه کودهای رایج وجود ندارد بلکه کودهایی توصیه میشود
که به راحتی در دسترس کشاورزان قرار ندارد و از قیمت مناسبی برخوردار نیست.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه سولفات آمونیوم توصیه میکنند در حالی که
باید مشاهده کرد آیا این نوع کود میتواند به راحتی و با قیمت مناسب در
دسترس کشاورزان قرار گیرد یا خیر؟
محقق
مرکز تحقیقات برنج ادامه داد: برخی از کشاورزان زمین را آب تخت میکنند و
بعد اقدام به مصرف کود در سطح زمین میکنند و نیمی از کود اوره به این روش
مصرف میشود در حالی که سه تا چهار روز بعد از نشاکاری که آب در مزارع وجود
ندارد کود باید با خاک مخلوط شود چرا که بیشترین بازدهی را دارد و کمترین
تلفات را خواهد داشت.
محمدیان با بیان
اینکه کود اوره باید در سه نوبت استفاده شود و 40 درصد به صورت پایه و بقیه
در مرحله وجین و ظهور سنبله جوان به صورت سرک استفاده شود، اظهار کرد:
کودهای پتاسه در دو نوبت مصرف شود که 50 درصد به صورت پایه و بقیه در مرحله
ظهور سنبله جوان است.
وی بیان کرد: عدم
تعادل در مصرف کود یکی از چالشهای تغذیه گیاهی است که غالباً نتیجه مطلوبی
نخواهد داشت و استفاده از کودها باید متعادل باشد.