معاون برنامه ریزی وزارت صنعت و از مجریان ادغام وزارت صنعت در سال ۹۰ از ناقص انجام شدن ادغام این وزارتخانه سخن گفت و با بیان اینکه تفکیک پیچیدگی مساله را بیشتر می کند گفت: بجای عقب گرد به جلو حرکت کنیم .
کد خبر: ۸۸۷۱۹۲۴
|
۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، فاطمی امین از مجریان ادغام وزارتخانه ها در سال 90 و معاون برنامه ریزی وزارت صنعت ، معدن و تجارت در سوی دیگر این برنامه گفت : فناوری و تکنولوژی امروزه مسئله ای برای تولید باقی نگذاشته است ، برای هر نوع تولیدی بهترین ماشین آلات با بهترین قیمت در اختیار تولید کنند در بهترین شرایط در چندین کشور در دسترس هستند . اما مشکل ما بازار است.


او ادامه داد: امروزه در دنیا دو ساختار مدیریتی وجود داردیکی وظیفه گرا و دیگری فرایند گرا، تنها حرفی که می تواند ادغام را توجیه کندیکپارچگی مدیریتی است .اگر محیط پر تلاطم و مدام دستخوش تغییر است رویکرد مدیریتی وظیفه گرا پاسخگو نیست باید به سراغ فرایند گرایی برویم .

فاطمی امین گفت: یکی از کارهایی که در سال 90 می باید انجام می شد توزیع مسئولیتها بود.مدیر کل یک بخش صنایع معدنی سه وظیفه دارد ، تنظیم بازار داخلی ،تولید و صادرات ، یعنی اگر کسی مسئول بخش مواد شیمیایی است فقط مسئول تولید نیست.

او افزود : بهترین پاسخ دهنده به این سوال فعالان اقتصادی هستند، من هم موافقم که بروکراسی در کشور سبب دست و پا گیری در تولید و توزیع می شود اما بعد از ادغام وزارتخانه هنوز بروکراسی ها برقرار است. ما در گذشته با راه اندازی شوراهای تولید و توزیع به حل این معضل پرداختیم.

فاطمی امین گفت: باید برای پرداختن به این موضوع از زاویه نگاه دولت و فعالان و بنگاه های اقتصادی به تماشا بنشینیم و فکر کنیم،بر فرض که تفکیک انجام شود یک وزیر به دو وزیر تبدیل می شود، این یعنی انتقال پیچیدگی به سطح بالاتر، دیگر اینکه برای کاهش مشغله وزیر چرا زیر مجموعه وزارتخانه را سبک نمی کنیم .

او ادامه داد: الان واقعا تولید درگیر چیست؟ درگیر وامهای بانکی و بیمه هاست .

فاطمی امین با اشاره به وظایف چهار گانه وزارتخانه صنعت معدن و تجارت ادامه داد: معتقدم یکی از مشکلات صنعت ما اینست که بنگاه ها بزرگ متولد شده اند ، باید واحدهای تولیدی پوشاک را از کوچک تا بزرگ در یک فضا ببینیم و اینها را بزرگ کنیم یعنی باید نگاه تولیدی به این بنگاه ها داشته باشیم .

او افزود: در حوزه صادرات باید کارهای مهمی انجام شود ؛ تامین مالی ،بهترین محرک برای صادرات استفاده از منابع صندوق توسعه ملی است که بصورت اعتباری به طرفهای خریدار خارجی داده شود.حالا که در نظام اقتصادی به یکپارچگی رسیده ایم نباید این مهم را از دست بدهیم . یکپارچگی و هماهنگی بین بخشی از بزرگترین چالشهای کشور ماست .

فاطمی امین گفت : اگر زیر ساختها به خوبی شکل بگیرند به راحتی می توان وزارتخانه ای را که 53هزار نیرو دارد با یک سوم این میزان اداره کرد . بجای عقب گرد به جلو حرکت کنیم .

ارسال نظرات