رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان:

توسعه کشت‌های گلخانه ای و کشت‌های نشایی یکی از استراتژی مهم سازمان جهاد کشاورزی استان است

«توسعه سیستم‌های نوین آبیاری» و «توسعه کشت‌های گلخانه ای و کشت‌های نشایی» دو استراتژی مهم سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به منظور مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.
کد خبر: ۸۸۷۶۱۳۷
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت:«توسعه سیستم های نوین آبیاری» و «توسعه کشت‌های گلخانه ای و کشت‌های نشایی» دو استراتژی مهم سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به منظور مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.

حسین جعفری با بیان اینکه هم اکنون در استان زنجان اکثر محصولاتی که در فضای باز تولید می شوند قابلیت انتقال به فضای گلخانه را دارند، تصریح کرد: در مورد آن دسته از محصولاتی نیز که قابلیت کشت گلخانه ای ندارند، توسعه کشت نشایی در دستور کار قرار دارد به طوری که در حال حاضر کشت نشایی در مورد تعداد زیادی از محصولات تولیدی استان در حال انجام است.

وی توسعه سیستم های نوین آبیاری را از رویکردهای سازمان برای تولید محصولات با نیاز آبی بالا برشمرد و عنوان کرد: به عنوان مثال در مورد محصول لوبیا که از جمله محصولات با نیاز آبی بالاست و گاها تا 20 بار در روند تولید آبیاری می شود، استفاده از سیستم آبیاری تیپ (نواری) به صورت جدی در حال انجام است به طوری در این راستا نباید حتی یک هکتار مزرعه لوبیا در استان به صورت ثقلی آبیاری شود.

جعفری لوبیا را از جمله محصولات مهم زراعی شهرستان های خرم دره، ابهر و خدابنده دانست و خاطرنشان کرد: سال گذشته طی سفر معاون وزیر به استان زنجان، از مزارع لوبیایی بازدید شد که قبل از تجهیز آن ها به سیستم آبیاری تیپ (نواری)، در هر هکتار از این مزارع بیش از 16 هزار متر مکعب آب مصرف می شد در حالیکه با اجرای سیستم آبیاری تیپ مصرف آب در این مزارع به 4 هزار متر مکعب در هکتار کاهش پیدا کرده بود که عدد بسیار قابل قبولی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه استفاده از ارقام با نیاز آبی پایین یا دور آبیاری پایین در مورد بعضی از محصولات نیز در استان در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: به عنوان مثال در محصول گندم جایگزینی رقم «پیشگام» با ارقام «شهریار» و «الوند» در حال انجام است.

وی افزود: رقم «پیشگام» یک تا دو بار نیاز آبیاری کم تری نسبت به سایر ارقام داشته و با دو بار کاهش آبیاری در این رقم، مصرف آب به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

جعفری بیان داشت: اقدام دیگر در زمینه مدیریت مصرف آب در روند تولید محصول لوبیا در استان زنجان، توسعه کشت رقم «ناز» به دلیل کاهش حداقل دو دور آبیاری در این رقم نسبت به ارقام بومی و محلی است به طوری که هسته های اولیه آن هم اکنون در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تکثیر شده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار