رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمی مغان گفت: با رفع برخی از نواقص توسط پیمان‌کار انتخاب شده، سعی می‌شود نمایشگاه دائمی صنایع دستی گرمی به صورت رسمی تا پایان تیرماه فعالیت خود را آغاز کند.
کد خبر: ۸۸۸۳۳۹۰
|
۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از گرمی به نقل ازسیفار،روح الله محمدی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمی مغان با بیان اینکه با رفع برخی از نواقص توسط پیمان‌کار انتخاب شده، سعی می‌شود نمایشگاه دائمی صنایع دستی گرمی به صورت رسمی تا پایان تیرماه فعالیت خود را آغاز کند، گفت: افتتاح این نمایشگاه به منظور تشویق هنرمندان بافته‌های داری شهرستان برای تولید گلیم، ورنی و قالی بوده و با نقشه‌های بازار پسند ساختمان نمایشگاه دائمی صنایع دستی به دو بخش ورک شاپ و فضای نمایشگاهی پانل بندی شده است.

وی با بیان این‌که محصولات تولیدی شهرستان در این نمایشگاه عرضه خواهد شد، افزود: این ساختمان با همکاری شرکت تعاونی فدک به عنوان مرکز آموزش رایگان، مطالعه و احیاء رشته‌های منسوخ و یا در حال منسوخ شدن صنایع دستی مانند حصیر بافی فعالیت خواهد کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در خصوص آشنایی هنرمندان شهرستان با جنبه‌های مختلف تولید مقرون به صرفه و بازاریابی، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اقدام به دعوت از اساتید به نام رشته‌های مختلف مانند رنگرزی سنتی، مجسمه‌سازی، عکاسی و بافته‌های داری از سازمان مرکزی میراث فرهنگی نموده است که به زودی در سطح شهرستان تشکیل خواهد شد.

وی در رابطه با برگزاری دوره‌های آموزش صنایع دستی گفت: در طول فعالیت اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی در این شهرستان تاکنون بیش از ۸۲۸ نفر با طی دوره‌های آموزشی موفق به اخذ پروانه صنعت‌گری در رشته‌های گلیم بافی، ورنی بافی، معرق چوب، سفالگری، تذهیب، منبت چوب، خوش‌نویسی، چر‌م‌سازی، تراش سنگ‌های قیمتی و کیف بافی گلیمی شده اند.

محمدی با بیان این‌که تلاش ما ترویج تولید صنایع دستی بومی است، تصریح کرد: علاوه بر پروانه‌های اخذ شده، بیش از ۲۰۰۰ نفر نیز بدون نیاز به دوره‌های آموزشی و بدلیل مهارت کافی در تولیدات صنایع دستی به خصوص گلیم و ورنی مجوزهای قانونی صنعتگری این رشته‌ها را کسب نموده اند.

وی به مشکلات بافندگان به علت پائین بودن دستمزد اشاره کرد و گفت: یک بافنده ورنی با اختصاص یک ماه وقت در حدود دو متر مربع ورنی تولید می کند و دستمزد دریافتی اش بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در نوسان است که چنین دستمزدهایی عملا بافندگان را از اشتغال جدی به این کار باز میدارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تنها در صورتی که بافنده بتواند خود بدون واسطه کالای خویش را به دست مشتری برساند می تواند امیدوار به دریافت دستمزد نسبتا عادلانه باشد که این مهم نیز با ورود گردشگران به منطقه و ارایه صنایع دستی روستاها و جامعه عشایری با حذف دلال ها امکان پذیر است.

ارسال نظرات