مدیر جهاد کشاورزی مرند گفت: 16 رقم محصول سردرختی با میانگین 169 هزار و 700 تن در سال در این شهرستان تولید و از این مقدار 45درصد به کشورهای آسیای میانه و ترکیه و حوزه خلیج فارس صادر می شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، منوچهر رحمانی
افزود: بقیه تولیدات باغی به صورت تازه خوری و یا پس از فراوری در خود
شهرستان و یا سایر نقاط کشور مصرف می شود.
وی با اشاره به اینکه سالانه
در حدود 44 هزار تن زردآلو در این شهرستان تولید می شود، گفت: از این میزان
تولید 25درصد به صورت تازه خوری مصرف و 75درصد فرآوری می شود.
وی گفت:
به علت حوادث طبیعی اوایل بهار از جمله سرمازدگی و عدم تلقیح گل درختان
زردآلو کاهش 60 تا 70 درصدی تولید این محصول در سال جاری پیش بینی می شود.
رحمانی
خاطرنشان کرد: شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول را
به خود اختصاص داده است و حدود 3000 نفر در امر تولید و فرآوری این محصول
اشتغال دارند.
وی با اشاره به اینکه 35 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در
این شهرستان فعال است، گفت: زردآلو، سیب، گردو، بادام، پسته، آلو، گوجه
سبز، گیلاس و آلبالو از جمله محصولات باغی این شهرستان است.
رحمانی با
بیان اینکه شهرستان مرند به عنوان بزرگترین قطب تولید خشکبار قیسی محسوب می
شود، گفت: کشاورزان شهرستان به تولید قیسی اهمیت زیادی می دهند و سالهاست
از طریق آبا و اجداد خود نحوه تولید قیسی و برگه را به صورت سینه به سینه
حفظ کرده اند و اکنون نیز با تکیه بر تجربه و امکانات سنتی در تولید قیسی
حرف اول را در منطقه می زنند.