عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: چنانچه دولت های دوازدهم و سیزدهم اعتقاد قلبی به مبانی انقلاب اسلامی و اقتصاد مقاومتی داشته باشند، می توانیم انتظار تحقق اهداف سند چشم انداز را داشته باشیم.
کد خبر: ۸۸۸۹۳۹۸
|
۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، آبان ماه سال 1382 بود که رهبر معظم انقلاب طی اقدامی انقلابی سند چشم انداز 20 ساله ای را ابلاغ کردند تا کشور در این مدت به قله پیشرفت، توسعه و سازندگی در منطقه برسد. این برنامه علی‌رغم اینکه به صورت کلی بیان شده بود، اما راه روشنی برای دولت ها بود تا با بسیج امکانات، اختیارات و تدابیر خاص بتوانند کشور را هرچه بیشتر به اهداف این سند نزدیکتر کنند.

امروز اما دولت دوازدهم آخرین دولتی است که باید اقدامات پایانی رسیدن به اهداف چشم انداز 1404 را عملیاتی کرده و دولت بعد، دولت رونمایی کننده از سند مذکور است. با این حال این سؤال پیش می آید که با وجود وضع نابسامان اقتصادی در همه بخش های کشور که در چند سال اخیر به اوج خود رسیده است، چطور می توان انتظار تحقق یافتن اهداف این سند را داشت؟

دکتر حجت الله عبدالملکی اقتصاددان، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، با بیان اینکه رسیدن به اهداف سند چشم انداز 1404 یک حرکت جهادی و بسیجی وار را می‌طلبد، اظهار داشت: درست است که در 6الی 7 سال گذشته روند رو به تنزلی را در اقتصاد کشور شاهد بودیم و از سال 91 به بعد اقتصادمان پسرفت کرده است، با این وجود باید توجه داشت که هنوز تا سال رسیدن به چشم انداز 8 سال زمان باقی مانده است.

وی تصریح کرد: چنانچه دولت های دوازدهم و سیزدهم اعتقاد قلبی به مبانی انقلاب اسلامی و اقتصاد مقاومتی داشته باشند، می توانیم انتظار تحقق اهداف سند چشم انداز را داشته باشیم.

این نظریه پرداز اقتصادی با بیان اینکه سند چشم انداز مبتنی بر دو دسته از واقعیات نوشته شده است، افزود: یک دسته واقعیات داخلی و دسته دوم واقعیات منطقه ای و جهانی است که سند چشم انداز 1404 بر اساس این واقعیات هدف گذاری شده است.

وی ادامه داد: واقعیات داخلی این بود که ما از ظرفیت های فوق العاده ای در درون کشور بهره مند هستیم، پتانسیل و توان تولیدی بسیار بالایی داریم که در تراز بین المللی قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست. اگر بتوان از این توان داخلی استفاده کرد، ایران می تواند به عنوان کشور اول منطقه شناخته شود.

استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: متأسفانه این نگاه به کلی فراموش شده و نگاهی در کشور حاکم شده که ظرفیت ها و توانمندی های داخلی را تقریبا نمی بیند و از فرصت های بیرونی نیز تهدید می سازد. یعنی کشورهایی که تعامل اقتصادی با آنها می تواند برای ما صرفه داشته باشد را از چرخه دیپلماسی خود خارج می کند، برای مثال کشورهای همسایه و کشورهای آمریکای لاتین تقریبا از دایره تعاملات بین المللی با ایران خارج شده اند.

وی تصریح کرد: این برخورد دستگاه دیپلماسی دولت در حالی است که دیپلماسی ما امروز بیشتر به سمت اروپای غربی و آمریکا متمرکز شده که این موضوع به تنهایی تهدید بزرگی است و قطعا ما از تعامل با این ها ضرر خواهیم کرد.

عبدالملکی در پایان با اشاره به وجود منابع سرشار در ایران، گفت: به گفته کارشناسان 11برابر منابع جهانی، از لحاظ منابع انسانی و منابع طبیعی، در ایران منابع وجود دارد. دولت اگر این منابع سرشار را نبیند همانند فردی است که روی گنج نشسته اما احساس فقر می کند و به سختی زندگی خود را می گذراند.

ارسال نظرات