عدم کنترل واردات بی رویه غذای ناسالم تیلاپیا که از چین صورت می گیرد باعث شده ضربه سنگینی به تولید کنندگان ماهی قزل آلا وارد شود در ادامه بحث های گذشته به سراغ یک تولید کننده ماه قزل رفته و پای درد دل او نشستیم.
کد خبر: ۸۸۹۱۹۶۲
|
۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۱

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در کارگاه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

* رانت های واردات ماهی تیلاپیا با دست های مشکوک خارجی

خانم زمانی تولید کننده ماهی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج پیرامون تقفاوت تولید کنندگان داخلی و وارد کنندگان تیلاپیا گفت: ما که یک تولیدکننده خرد هستیم مورد حمایت قرار نمی گیریم ولی تولیدکنندگان میلیاردی و وارد کنندگان تا می توانند از امکانات و حمایت های دولتی بهره مند می شوند . برهمین اساس برخی از تولیدکنندگان میلیاردی، شهرک های صنعتی راه اندازی می کنند و حتی شنیده ایم که با یک پیشنهاد رشوه برخی از عناصر خارجی مرتبط با وهابیت عربستان هم تمام کارگاه ها و شهرک های صنعتی را تعطیل می کنند و بدین وسیله کل تولید آنها که باید برای کشور باشد، به زمین می خورد و بازار واردات پر رونق تر می شود.

از رانت های تولید ماهی تا دست های پنهان عربستان /تغذیه ماهی تیلا پیا از آب فاضلاب

وی افزود: حتی شنیده ایم که عربستان با دادن پول های هنگفت به برخی از این سرمایه داران ماهی، تولیدشان را جمع  می کند تا برای سرمایه گذاری به کشور عربستان بروند. با ادمه این روند، کشور با بحران کم آبی و بالطبع با بحران مواد غذایی مواجه می شود. چراکه اگر از تولیدکنندگان داخلی حمایت نکنیم خطر بحران های طبیعی، بیشتر در کشور احساس می شود. تنها رکنی که در کشور ایران باعث شده تا دشمنان نتوانند ما را به زمین بزنند،تامین مواد غذایی در داخل کشور است.

زمانی تصریح کرد: ما برای تولید غذا به کشوری وابسته نیستیم؛ امروز تب کریمه کنگو را بهانه ورود گوشت از استرالیا می کنند درحالی که ما بی شمار تولیدکننده گوسفند داریم ؛ بعد مصرف سالانه گوشت کشور را با افتخار از کشور استرالیا وارد و کیلویی 33 هزار تومان می فروشند. در سیستان و نزدیکی مرز افغانستان شتر پرورش می دهند و با چه زحمت و مشقتی این کار را به ثمر می رسانند اما اگر از کشور های دیگر شتر وارد کنند قطعا تولیدکنندهای که با هزاران زحمت به دنبال تقویت تولید داخلی است انگیزه خود را از دست خواهند داد.

این تولید کننده ماهی قزل آلا افزود: ما 6 سال است که برای تولید ماهی می دویم اما هنوز در نقطه اول هستیم. دست آخر با آه و ناله و زاری توانستم یک وام بگیریم که سر سال هم باید 130 میلیون قسط وام را پرداخت کنیم. و در آخر باید 14 درصد علاوه بر اصل پول، سود پرداخت کنیم. همین الان ماهی های پیش پرورش یافته ما در حوضچه های ما باقی مانده است. چراکه ما برای فروش بچه ماهی ها نیاز داریم تا استخرهای پرورش ماهی بسیاری در اطراف ما حضور داشته باشد البته این اتفاق هم افتاده و چند استخر پرورش ماهی راه اندازی شده است اما این استخرها یا مشکل صادرات و یا مشکل عدم فرآوری محصول مواجه اند.

مصرف ماهی تیلا پیا از آبهای ناسالم 

زمانی در مورد بازار ماهی تیلاپیای چینی در داخل کشور تصریح کرد: امروز برای مصرف داخلی از خارج ماهی وارد می کنند و یا از چین ماهی تیلاپیا می آورند. برخی مردم هم ناآگاه یا راحت طلب هستند و به ضررهای ماهی تیلاپیا توجهی ندارند. براساس اطلاعات ما ماهی تیلاپیا هر چیزی را می خورد حتی از آب کثیف و فاضلاب هم استفاده می کند و زنده می ماند . واضح است که واردکننده ای که علنا می گوید از آب کره می گیرد به فکر سلامت مردم نیست!

خانم زمانی به گفتگوی خود با یکی از واردکنندگان تیلاپیا اشاره و تاکید کرد:  این واردکننده می گوید پس چرا آفریقایی ها و کشورهای آمریکای جنوبی از این ماهی ها می خورند. ولی من در جواب گفتم تو مردم ایران را با آفریقایی ها و آمریکایی ها مقایسه می کنی؟ اگر آمریکایی ها ماهی تیلاپیا می خورند به علت فقر و نداری است . معلوم است که امروز درصد بالایی از مردم آمریکا فقیرند و ناچار به خوردن چنین ماهی هایی هستند. چون براساس اعلامیه سازمان ملل و فائو، ماهی تیلاپیا به عنوان ماهی ارزان در سراسر جهان برای فقرا تولید می وشد تا فقط شکم آنها را سیر کند.

ارسال نظرات