گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_24

پشت پرده ابهام برانگیز مجوز واردات تخم ماهی/ آشنایی با مراحل رشد و پروار شدن ماهی

حمایت بی سابقه دولت از واردکنندگان ماهی تیلا پیا ضربه سنگینی به تولید کنندگان ماهی قزل آلا زده است بر همین اساس تولید کنندگان داخل نیازمند حمایت جدی از سوی مسئولان و نیز کنترل واردات تیلاپیاست.
کد خبر: ۸۸۹۲۶۲۹
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۰

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در مزرعه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

چه کسی پشت مجوز واردات تخم ماهی است؟ /آشنایی با مراحل رشد و پروار شدن ماهی قزل آلا

* مراحل رشد و پروار شدن ماهی در مزارع داخلی

خانم زمانی؛ تولید کننده برجسته ماهی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: ما تخم های ماهی چشم زده را از خارج کشور وارد می کنیم.چون برخی از تخم های ماهی ایرانی اصلاح نژاد نشده اند و به همین دلیل ما به سراغ وارد کردن تخم ماهی رفتیم.از آنجایی که تخم های ماهی ایرانی را نمی توانند عقیم کنند لذا تمام گوشت ماهی به قسمت دستگاه تناسلی ماهی می رود درحالی که تخم های ماهی ای که از خارج کشور وارد می شود عقیم شده هستند تا تمام بدن ماهی سرشار از گوشت شود.

وی افزود: درحال حاضر در بازار، تخم ماهی ایرانی،فرانسوی و... وجود دارد گفتنی است پروسه تبدیل و رشد بچه ماهی سه ماه به طول می انجامد. بر همین اساس دو ماه تخم ها در درون دستگاه تکثیر قرار گرفته و یک ماه نیز در حوضچه قرار می گیرد تا به وزن 5 گرم برسد.  وقتی ماهی ها به وزن 5 گرم رسید آماده فروش می شوند از طرفی چون محلی های این منطقه به پرورش ماهی مشغول هستند بچه ماهی 3 گرمی را هم می توانیم بفروشیم و حتی در برخی اوقات بچه ماهی را تا وزن 1 گرم هم به فروش رسانده ایم اما وزن استاندارد آن 5 گرم است.

* دست های پشت پرده مجوز واردات تخم ماهی

زمانی تصریح کرد: ما از واردکننده و کسی که مجوز واردات ماهی چشم زده، دارد خریداری می کنیم لذا فعلا از لحاظ واردات تخم ماهی با مشکلی مواجه نیستیم. البته واردکنندگان تخم ماهی طبق قانون باید به پرورش دهندگان ماهی دارای مجوز تخم بفروشند. برای همین هم به دنبال حل وفصل مشکلات مجوز پرورش ماهی هستیم. متاسفانه برخی از دلال ها که مجوز دارند برای مجموعه خود تخم ماهی خریداری می کنند و آن را به بقیه می فروشند. از طرفی قیمت تخم های ماهی مصوب نیست اما واردکننده با قیمت 120 تومان می فروشد و ما نیز مجبور به خریداری هستیم.

این تولید کننده ماهی داخلی افزود: در ایران ماهی مولد وجود دارد ولی واردات اسپرم از خارج کشور ازجمله کشورهای فرانسه و دانمارک وارد می کنند. در همین میان تولیدکنندگانی هستند که تخم ماهی را مستقیم از خارج کشور وارد می کنند.

این پرورش دهنده ماهی خاطرنشان کرد: ظاهرا در ایران و اطراف لرستان مراکز تحت لیسانس راه اندازی شده است. براساس اطلاع ما این مراکز وقتی تعداد مولدین ماهی تا 15 سال بزرگ شد دیگر مشکل تولید تخم ماهی نخواهند داشت. انشالله سعی داریم خودمان در همین مجموعه تا چند سال آینده تولید کننده تخم ماهی باشیم.البته در حقیقت باید خودمان صادرکننده ماهی باشیم و سعی داریم تا به آن نقطه هم برسیم.برای این منظور باید 500 مولد ماهی داشته باشیم و با گرفتن اسپرم در خود مجموعه اقدام به تولید تخم های ماهی کنیم.

وی در ادامه افزود: البته ظاهرا دست هایی هم در بحث واردات تخم ماهی چشم زده وجود دارد که انحصار ایجاد کرده و همانند ورود بی رویه تیلاپیا، این هم می تواند در آینده مشکلاتی برای کشور به بار آورد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار