گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_27

لزوم تقویت تولید داخلی ماهی به جای واردات چینی

حمایت بی سابقه از واردکنندگان ماهی تیلاپیا ضربه سنگینی به تولید کنندگان ماهی قزل آلا زده است بر همین اساس تولید کنندگان داخلی متضرر شده و خواهان توجه جدی مسئولان هستند.
کد خبر: ۸۸۹۲۶۳۲
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۷

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در مزرعه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

در گزارش پیشین با برخی از رانت های میلیاردی به برخی از تولیدکنندگان ماهی آشنا شدید در این گزارش ضمن اشاره به برخی دیگر از زوایا و مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا با چند و چون کار بیشتر آشنا خواهیم شد:

تولیدکننده تخم ماهی داخلی به داد قزل کارها رسید/ تلف شدن 7 هزار ماهی قزل آلا

* کمک نکردن مسئولان به  تولید داخلی

خانم زمانی؛ تولید کننده بسیجی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: در ابتدا حوضچه ی ما سنتی بود و با دو موتور برق کار می کردیم که متاسفانه به علت بارندگی بسیار شدید و ورود آب به درون موتور برق به علت اتصالی موتور برق ها از بین رفت و تمام 7 هزار ماهی ما در حوضچه تلف شدند.ما آن زمان تجربه کافی نداشتیم و کسی هم ما را کمک نکرد ما پس از وصل برق فکر کرد.

وی افزود: اکنون مدام از این اداره به آن اداره سرگردان هستیم تا یک مجوز دریافت کنیم.برای حل مشکل برق کلی بالا و پایین رفتیم تا توانستیم برق بگیریم.متاسفانه کاغذ بازی ادارات زیاد است و در برخی موارد هم رشوه خواری آنها زیاد است.

این تولیدکننده ماهی تصریح کرد: روزهای اولی که وارد این حرفه شده بودیم نمی دانستیم که کارهای خود را باید با رشوه جلو ببریم.می دیدیم کار جلو نمی رود ولی بعدها متوجه شدیم که کار را باید با رشوه جلو برد برخی از اداره ها هستند که علی رغم آنکه می گویند که رشوه خواری نیست اما حقیقتا وجود دارد و سیستم اتوماسیون اجرا نمی شود.

زمانی گفت: بابد کارهای اداری از راه دور انجام شود اما خدا وکیلی این طور نیست و تمام این طرح ها در قالب حرف است و هیچ گاه عملی نمی شود اگر این سیستم غلط را اصلاح و طرح ها را به عمل رساندند ما هم قبول داریم؛ ما یک نامه برای مجوز می خواهیم و از قبل از عید نوروز اقدام کردم اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است. 

وی افزود: ما برای 4 سال و تولید 4 تن ماهی مجوز گرفته ایم و دوباره باید برای افزایش این مقدار و تولید ماهی 8 تن باید مجوز دوباره بگیریم بر همین اساس پیگیر گرفتن مجوز 8 تن بودیم که در پروسه اداری گیر کرد و به قدری طولانی شد که عطایش را به لقایش بخشیدیم.

زمانی خاطرنشان کرد: برای گرفتن مجوز و گرفتن تخم ماهی اقدام کردیم که قرار است به ما مجوز دهند.حالا کی و چه زمان یک برگه کاغذ مجوز به دست ما برسد خدا می داند.چقدر زمان می برد و من چند بار دیگر باید به این اداره و آن اداره مراجعه کنم خدا عالم است.

ارسال نظرات