گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_42

تولید ماهی های ارگانیک بدون تزریق مالاشیت گرین در داخل/ عدم نظارت دقیق بر سالم بودن ماهی خارجی

یک بسیجی تولید کننده ماهی گفت: پرورش ماهی دارای ریسک و استرس فراوانی است چون هر لحظه امکان دارد تا بیماری بگیرد لذا صرفه اقتصادی ندارد تا ماهی را بیش از وزن 1کیلو پرورش دهیم.
کد خبر: ۸۸۹۲۶۹۴
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۸

 

 

 

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

 

 

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در مزرعه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

 

 

در گزارش پیشین در مورد مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا و نیز واردات فله ای ماهی تیلاپیا از بنادر کشور و نیز دست های پنهان دشمنان نظام برای حمله ژنتیکی از راه مواد غذایی و مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا و واردات فله ای ماهی تیلاپیا از بنادر کشور صحبت کردیم در این شماره به دیگر زوایای این موضوع خواهیم پرداخت:

تولید ماهی های ارگانیک بدون تزریق مالاشیت گرین/ عدم نظارت دقیق بر سالم بودن ماهی فیریز

تولید ماهی های ارگانیک بدون تزریق مالاشیت گرین

خانم زمانی؛ بسیجی تولید کننده ماهی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، با انتقاد از واردات تیلاپیا با نحوه فراوری مشکوک آن در خارج از کشور گفت: پرورش ماهی دارای ریسک و استرس فراوانی است چون هر لحظه امکان دارد تا بیماری بگیرد لذا صرفه اقتصادی ندارد تا ماهی را بیش از وزن 1کیلو پرورش داد. این در حالی است که با اینهمه رنج و مشقت وقتی ماهی ما تولید می شود، بازار با ماهی های تیلاپیا اشباع شده و این ظلم مضاعف به تولید ایرانی است.

وی افزود: ما ماهی را بین 6 تا 8 ماه نگه داری می کنیم و دیگر بیش از این مقدار مقرون نیست تا ماهی بزرگ تر شود البته کسانی که بخواهند سالمون نگه داری کنند تا وزن دو کیلو هم می رسانند.از طرفی اگر ماهی خیلی بزرگ شود گوشت آن سفت و سخت می شود همچنین قدرت خرید مردم برای ماهی های سنگین کم تر می شود مگر آنکه بخواهند صنایع تبدیلی بر روی ماهی اعمال کنند تا مردم راحت تر ماهی بخرند.ما ادعا داریم که ماهی مزرعه ما ارگانیک است چون درگیر بیماری نمی شود و اگر خدای نکرده روزی دچار بیماری شد می دانیم چه طور آن را درمان کنیم.

زمانی تصریح کرد: در ابتدا برخی به علت کم تجربه بودن زمانی که ماهی مریض می شد مالاشیت گیرین تزریق می کردند در حالی که این دارو از رده خارج شده و برای بدن سرطان زا است لذا وقتی ماهی از این دارو مصرف کرد دیگر ارگانیک نیست. از طرفی بهداشت و دامپزشکی نمی تواند تشخیص دهد که تولید کننده از مالاشیت گرین استفاده کرده یا خیر. چون همیشه که بالا سر تولید کننده نیستند.

* عدم نظارت دقیق بر سالم بودن ماهی خارجی

این تولیدکننده ماهی گفت: به نظر من باید هنگام فروش ماهی آنها را مورد آزمایش قرار دهند اما دستگاه و سیستم نظارتی در این خصوص وجود ندارد لذا هنگام فروش ماهی کم کاری می شود.اکنون کارشناس دامپزشکی وسط دوره پرورش ماهی محصول ما را آزمایش و سلامت آن را تأیید کرد اما برخی جاها این اتفاق نمی افتد.مردم هنگام خرید ماهی مراقب باشند تا ماهی غیر ارگانیک نخرند راه تشخیص آن این است که ماهی فیریز شده نخرند.

 

وی افزود: چون برخی تولید کنندگان هستند که ماهی هایشان به بیماری مبتلا شده و درحال تلف شدن هستند و آنها را سریع به سرد خانه برده اند لذا مصرف کنندگان در خرید این نوع ماهی ها دقت کنند.بر همین اساس مصرف کننده باید ماهی زنده بخرد و در فروشگاه ها مراکز خرید ماهی زنده افزایش یابد.چه طور مرکز فروش ماهی صید شده وجود دارد لذا برای فروش ماهی زنده هم جایی تهیه کنند تا سلامت ماهی هم تضمین شده باشد.

 

ارسال نظرات