سرویس های خبری
‌استان ها
‌اقشار
سایر خدمات
r_marquee
پيش‌بيني تاريخي رهبر انقلاب: حتي با قبول ديكته‌هاي دشمن در مساله هسته‌اي، باز هم تحريمها را برنخواهند داشت! - 1393/11/29      
l_marquee
bolet_tele
bolet_tele
کد خبر: ۸۸۹۳۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶- ۰۷: ۰۶
گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_30
باید گوشت ماهی را بین 15 روز و نهایتا یک ماه مصرف کرد. اما وقتی ماهی در چین صید می شود تا بخواهد بسته بندی شود تاریخ تولید آن را دست کاری می کنند.

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس با مهندس شهرام زرگر؛ از کارشناسان برجسته شیلات گفتگویی ترتیب داده ایم. وی اکنون خود جزو تولید کنندگان و کارشناسان تولیدی داخلی است که البته اطلاعات ذیقیمتی هم نسبت به واردات بی رویه ماهی مسموم تیلاپیا از چین دارد.

دست کاری تاریخ تولید ماهی تیلاپیا/ خانواده هایی که بی اطلاع ماهی تیلاپیا می خرند

* دست کاری تاریخ تولید ماهی تیلاپیا

مهندس زرگر ؛ کارشناس برجسته شیلات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: همان طور که می دانید باید گوشت ماهی را بین 15 روز و نهایتا یک ماه مصرف کرد، اما ماهی در چین صید می شود تا بخواهد بسته بندی شود تاریخ تولید آن را دست کاری می کنند.لذا ماهی ها را وارد کشور ثالث کرده و توسط یک شرکت کدها را تغییر می دهند تا همه فکر کنند که ماهی 5 روز پیش صید شده است در صورتی که شاید یک ماه است که این ماهی در سردخانه بوده است.

وی افزود: اگر ماهی در زمان شنا کردن در آب پر شتاب و زرنگ باشند رشد ماهی افزایش می یابد؛لذا در فرآوری ماهی تیلاپیا در چین ابتدا ماهی را وارد حوضچه اکسیژن می کنند تا آبشش آن تقویت شود و اکسیژن بیشتری را به خود جذب کند، لذا وقتی قدرت جذب آبشش ماهی بالا رفت آن را درجا وارد حوضچه گاز منوکسید کربن می کنند تا گاز تا حد ممکن وارد بافت ها و بدن ماهی شود.

این کارشناس شیلات عنوان کرد: بر اثر فشار زیاد گوشت ماهی قرمز می شود .  اگر هر چیزی را تحت فشار قرار دهید همین طور می شود اگر مرغ نیز تحت فشار قرار گیرد به سمت رنگ کبودی و بنفشی می رود. خصوصا در قسمت ران مرغ که این قابل مشاهده است.

وی افزود: اگر مرغ را در معرض فشار قرار دهید قسمت ران آن به کبودی می زند.در مورد ماهی هم همین موضوع صدق می کند اما زمانی که گوشت ماهی خون مرده را سرخ می کنید سخت تر از هم می پاشد چون خون آزاد شده از مویرگ ها بافت ها قوی تر می کند ولی اگر ماهی تازه را بخواهید با چاقو برش دهید زود از هم گسسته می شود لذا برای همین کاری می کنند تا ماهی دچار خون مردگی شود.

خانواده هایی که بی اطلاع ماهی تیلاپیا می خرند

زرگر تصریح کرد: روی ماهی آنالیز هایی می توان انجام داد تا وزن ماهی را تغییر دهند.از نظر پخت هم ماهی ای که در هوای آزاد صید شده تا یک ماه هم بدون بو قابل صرف کردن است اما ماهی ای که در گاز خفه شده بعد از یک ماه بوی زخمی می دهد که با هر افزودنی از بین نمی رود.

وی عنوان کرد: متاسفانه برخی خانواده‌ ها منتظرند تا اولین چیزی که در فروشگاه ها آورده می شود را خریداری کنند اولین جنسی که به بازار وارد می شود میبینید که چقدر صف کشیدند تا آن ماهی جدید را خریداری کنند به صورتی که ماهی در سریع‌ترین زمان ممکن خریداری شده و در خانه ها قرار گرفته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
عضویت در خبرنامه
گزارش خطا
نظر ‌بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
tr_sar
پر بیننده ها
tc_sar
tl_sar
tr_sar
آموزش‌خبرنگاری
tc_sar
tl_sar