پیگیری «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_48

درگیری با گمرک برای ورود غذای ماهی/ مردم به دنبال خوراک ارزان هستند

کسی که در یک کشور با حقوق اندکی کارمندی معیشت می گذراند نمی‌تواند ماهی کیلویی ۶۰ هزار تومان خریداری کند و از اینرو به دنبال خوراک ارزان هستند.
کد خبر: ۸۸۹۳۳۶۱
|
۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۷

 گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس با مهندس زرگر؛ از کارشناسان برجسته شیلات گفتگویی ترتیب داده ایم. وی اکنون خود جزو تولید کنندگان و کارشناسان تولیدی داخلی است که البته اطلاعات ذیقیمتی هم نسبت به واردات بی رویه ماهی مسموم تیلاپیا از چین دارد.

در گزارش پیشین با خوی وحشی ماهی تیلا پیا و دستکاری خطرناک ژن این ماهی توسط کارشناسان صحبت کردیم در این شماره به زوایای دیگر این موضوع خواهیم پرداخت.

با حقوق کارمندی نمی توان ماهی کیلو 60هزار تومان خرید/ درگیری با گمرک برای ورود غذای ماهی

* با حقوق کارمندی نمی توان ماهی کیلو 60هزار تومان خرید

مهندس زرگر ؛ کارشناس برجسته شیلات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: کسی که در یک کشور با حقوق اندکی کارمندی معیشت می گذراند نمی‌تواند ماهی کیلویی ۶۰ هزار تومان خریداری کند بر همین اساس به سراغ ماهی تیلا پیای چینی یا قزل‌آلای 7 هزار تومانی می‌رود که از کشورهای نروژ ، ترکیه و غیره وارد کشور می‌شود.

وی افزود: نمی‌دانم که چرا برخی افراد فکر نمی کنند یک «تن» ماهی به قیمت 6 هزار تومان عرضه می‌شود اما چطور می‌شود که یک ماهی با چند کیلو گوشت خالص به همان قیمت در اختیار مصرف‌کننده قرار می گیرد؟ باید فکر کرد که چرا باید این ماهی انقدر ارزان عرضه می شود با این روندی که در تولید و پرورش ماهی وجود دارد نمی‌توان تصور کرد که آخر راه کجاست. مگر آنکه سیستم مانند کشورهای خارجی پله ای شود یعنی وارد کننده تخم ماهی پرورش دهنده فروشنده و تمام مراحل به صورت پله های مشخص و سازماندهی شده باشند.

زرگر گفت: اگر من تولیدکننده مراحل پیش پروار و پس پروار را در یک مزرعه داشته باشم میتوانم به صورت متمرکز و با کمترین هزینه و وقت به تولید ماهی به پردازم ؛ اکنون برای من تولید کننده یک ماهی قزل آلا به طور دقیق بین ۷ تا ۷ هزار و 500 تومان هزینه برمی دارد پس چطور می توانم این ماهی را به قیمت ۸۰۰۰ تومان بفروشم اگر اینطور نبوده پس قطعا راه را غلط و اشتباه رفته ایم.

 وی تصریح کرد: جای سوال اینجاست که چطور می شود با این هزینه های بالای تولید ماهی در بازار ماهی ۸۰۰ هزار تومانی وجود داشته باشد پاسخ به این سوال واضح و مشخص است وقتی که من وارد کننده نوعی غذای ماهی را به هر شکل و طریق می توانم به راحتی وارد کنم لذا می‌توان همچین و ماهی را به قیمت ۸۰۰۰ تومان در بازار فروخت.

 

* درگیری با گمرک برای ورود غذای ماهی

 این مهندس شیلات عنوان کرد: من برای وارد کردن غذای ماهی مناسب و با کیفیت باید با گمرک و فرودگاه امام خمینی رحمت الله علیه درگیر باشم در واقع ورود غذا به فرودگاه امام خمینی رحمت الله علیه اول دردسرهای من است چون باید ساعت ها منتظر ترخیص بار باشم و در آخر با دادن هزینه  و حتی رشوه به مسئول مورد نظر،  بار را تحویل بگیرم.

 وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که من محصول خود را در کشور مبدا تست کرده و تمام تیکهای بهداشتی بر روی آن ثبت و ضبط شده است متاسفانه در گمرک این محصول به‌طور دوباره بررسی و مورد بازبینی قرار می‌گیرد تناسب کنسولگری ما در کشور مقصد بیست آیتم‌های مد نظر را بررسی کرده و تیک های تاییدی را زده است به عنوان مثال تخم های ماهی بدون مالاشیت گیرین و انواع سم ها و یا باکتری ها انگل ها مورد تایید قرار گرفته و وارد کشور شده است.

ارسال نظرات