پیگیری «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_54

استرس ماهی در اثر کمبود اکسیژن و تزریق co

مهندس برجسته شیلات گفت: اگر اکسیژن کافی در سطح آب و یا عمق استخر وجود نداشته باشد ماهی هنگام خوردن غذا و فعالیت زیاد دچار خفگی می شود.
کد خبر: ۸۸۹۳۶۲۱
|
۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۶

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی و سالم داخلی در کشور باید با موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس با مهندس زرگر؛ از کارشناسان برجسته شیلات گفتگویی ترتیب داده ایم. وی اکنون خود جزو تولید کنندگان و کارشناسان تولیدی داخلی است که البته اطلاعات ذیقیمتی هم نسبت به واردات بی رویه ماهی مسموم تیلاپیا از چین دارد.

در گزارش پیشین با خوی وحشی ماهی تیلا پیا و دستکاری خطرناک ژن این ماهی توسط کارشناسان صحبت کردیم در این شماره به زوایای دیگر این موضوع خواهیم پرداخت.

استرس ماهی در اثر کمبود اکسیژن / آماده سازی 40 هزار بچه ماهی برای فروش

* استرس ماهی در اثر کمبود اکسیژن

مهندس زرگر ؛ کارشناس شیلات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: اگر اکسیژن کافی در سطح آب و یا عمق استخر وجود نداشته باشد ماهی هنگام خوردن غذا و فعالیت زیاد دچار خفگی می شود لذا وقتی غذا را می خورد به علت ایجاد استرس بالا نسبت به خوردن غذا بی میل می شود. این همچون انسانی که با دویدن و فعالیت بسیار بخواهد غذا بخورد که در نتیجه به جان و تن آن نمی چسبد ماهی هم همینطور است ماهی با دریافت اکسیژن بالا در عین آرامش و راحتی به خوردن غذا می پردازد. از اینرو ست که تزریق co  باعث می شود که ماهی در درون خود دچار مشکلاتی شده و بافت هایش از هم بپاشد. همچنین برای مواقعی که امکان دارد اکسیژن آب کاهش یابد ما از دستگاه هواده استفاده کرده تا کمبود اکسیژن جبران گردد این هواده مانند سیستم های سکه در آکواریوم به کار می رود.

وی در مورد مراحل پرورش ماهی گفت: زمانی که بچه ماهی از سیستم تکثیر خارج می شود به وزن یک گرم است همچنین این ماهی پس از ورود به حوضچه های بزرگ و هشت ضلعی رشد و نمو پیدا می کند گفتنی است استخرها و حوضچه های ما دارای ارتفاع های متفاوتی هستند.این ارتفاع ها بین یک متر و شصت سانت ،یک متر و ۸۰ سانت و یک متر و ۹۰ سانت تقسیم می‌شود.

 

* آماده سازی 40 هزار بچه ماهی برای فروش

این پرورش دهنده ماهی تصریح کرد: تقسیم بندی استخر ها به این گونه است که ماهی های پیش فروش شده را جدا می کنیم بر همین اساس مشتری از ما می خواهد تا وزن ماهی ها را در ۱۰ گرم نگه داریم لذا چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار ماهی را در همین استخر نگه داشته و آماده پیش فروش می کنیم البته همواره حدود دو درصد تلفات ماهی وجود دارد.

وی افزود:بر همین اساس اگر مشتری از ما به عنوان مثال ۴۰ هزار ماهی ده گرمی بخواهد ما همان روز این وزن ماهی را کیلو کرده و در استخر پرورش قرارمی دهیم.همچنین دو درصد تلفات ماهی را حساب کرده و اضافه بر آن چیزی که مشتری سفارش داده است ماهی در استخر میریزیم تا زمانی که مشتری برای خرید ماهی ها مراجعه می کند تعداد آنها به همان تعداد گفته شده مشتری رسیده باشد.بر همین اساس ما ماهی ها را از استخر به استخر دیگر انتقال می دهیم و از همان روز اول سفارش با توجه به تراکم ماهی ها اگر مشتری از ما ۴۰۰۰۰ بچه ماهی خواسته باشد ۱۵ هزار بچه ماهی را در یک استخر و ما بقی را در استخر دیگر پرورش می دهیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار