گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_ 61
نبی زاده گفت: همواره به مسئولین تأکید می کنم که قبل از توسعه پرورش ماهی باید نیاز بازار را در نظر گرفت؛ما با چه هدفی تولیدات ماهی را افزایش می دهیم؟
کد خبر: ۸۸۹۸۹۵۳
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۱

 گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی حوزه اقتصادی تقویت تولید داخلی و عملی کرن سیاست های اقتصاد مقاومتی است.از طرفی بخش کشاورزی و شیلات می تواند به عنوان یک بازوی قدرتمند در تقویت بنیان اقتصادی کشور مؤثر باشد . یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد.

اما اکنون بخش شیلات و به خصوص پرورش ماهی های سردابی و گرمابی با چالش بزرگ واردات ماهی خارجی از جمله تیلاپیا مواجه هستند که ضربه ی سنگینی را به تولید داخلی وارد کرده است. بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند. در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم.

 خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی و نیز فعالان عمده این صنعت، این مهم را پیگیری کند.  همچنین در این بخش و بر همین اساس گفتگویی با  آرش نبی زاده، مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردابی و نیز از منتقدین واردات ماهی تیلاپیا از کشور چین ترتیب داده ایم که از نظرتان می گذرد:

دولت با توجه به نیاز بازار ماهی تولید کند//نبی زاده

* دولت با توجه به نیاز بازار ماهی تولید کند

آرش نبی زاده، مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردابی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: همواره به مسئولین تأکید می کنم که قبل از توسعه پرورش ماهی باید نیاز بازار را در نظر گرفت ؛ سوال مهمی که از وزارت جهاد و یا سایر ارگانهای دولتی می کنیم این است که با چه هدفی تولیدات ماهی را افزایش می دهیم؟

وی افزود: آیا تولیدات ماهی را افزایش می دهیم که در داخل مصرف کننده ای برای آن نیست و یا صادراتی انجام نمی شود؟ تولید به چه قیمتی به قیمت آن که تولید کننده ماهی با کاهش قیمت تمام که ما با هدف افزایش صادرات به دنبال افزایش تولید ماهی قزل آلا هستیم.ما گفتیم که صادرات ماهی ایران در دنیا بازاری ندارد این موضوع زمانی مطرح شد که ایران سالانه ۱۵۰۰ تن بود البته این میزان از ۱۳۰ هزار تن ماهی تولیدی بود در واقع کمتر از یک درصد آن چه که تولید می شد به سایر کشورها صادرات انجام می شد.

 

*بدون بازار صادارت پرورش قزل آلا را افزایش ندهید

نبی زاده عنوان کرد: ما اعلام کردیم که شما چطور بدون آنکه بازار صادرات داشته باشید دست به افزایش تولید ماهی قزل آلا میزنید حرف ما این است که ابتدا بازار صادرات را رونق دهیم و بعد تولیدات ماهی را افزایش. مسئولان گفتند اگر صادرات انجام شود قیمت بالا میرود ما در جواب گفتیم این چه صحبتی است اگر راه صادرات باز شود من تولیدکننده وارد این عرصه خواهم شد.

این پرورش دهنده ماهی تصریح کرد:سال گذشته اتحادیه با زحمات فراوان با مشارکت یکی از شرکت های فرآوری ماهی در غرب کشور یک محموله بیست تنی را به کشور روسیه صادر کرد این محموله از اولین صادرات  ماهی قزل آلا ایران به کشور روسیه  بود؛ خوشبختانه بعد از این اتفاق مبارک سایر شرکت ها نیز فعال شدند و اکنون صادرات ماهی قزل آلا بازار خوبی پیدا کرده است اما قیمت تمام شده ماهی های کشورمان نسبت به قیمت ماهی عرضه شده در جهان بسیار بالاست.

ارسال نظرات