پیگیری «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_ 65
مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردابی گفت: وزارت جهاد سازندگی نباید به سمت حذف مراکز تکثیر می رفت؛ در همین سال ها بود که به گفته ی برخی از مسئولین به صورت از پیش تعیین شده تخم های ماهی بیمار وارد کشور شدند.
کد خبر: ۸۹۰۴۱۴۰
|
۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۵

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی حوزه اقتصادی تقویت تولید داخلی و عملی کرن سیاست های اقتصاد مقاومتی است.از طرفی بخش کشاورزی و شیلات می تواند به عنوان یک بازوی قدرتمند در تقویت بنیان اقتصادی کشور مؤثر باشد . یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد.

اما اکنون بخش شیلات و به خصوص پرورش ماهی های سردابی و گرمابی با چالش بزرگ واردات ماهی خارجی از جمله تیلاپیا مواجه هستند که ضربه ی سنگینی را به تولید داخلی وارد کرده است. بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند. در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم.

 خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی و نیز فعالان عمده این صنعت، این مهم را پیگیری کند.  همچنین در این بخش و بر همین اساس گفتگویی با  آرش نبی زاده، مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردابی و نیز از منتقدین واردات ماهی تیلاپیا از کشور چین ترتیب داده ایم که از نظرتان می گذرد:

* ماجرای واردات تخم چشم زده ماهی

آرش نبی زاده، مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردابی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: هدف اصلی ما از واردات تخم های چشم زده ماهی در سال ۱۳۸۱ بحث تجاری نبود آن زمان کیفیت ماهی ها به علت تبادلات خونی افت و یکسری ایرادات ژنتیکی پیدا کرد.

وی افزود: برای حل این مشکل بهترین پیشنهاد این بود که از خارج از کشور تخم های ماهی وارد و با تخم های ماهی ایرانی مخلوط کرده تا نسل ماهی ها بهتر شود لذا با سختی های فراوان توانستیم تخم های ماهی را وارد کشور کنیم.

تخم های خارجی بازار ایران را قبضه کرد/شیوع بیماری با ورود تخم ماهی

* اختلاف فاحش تخم ماهی ایرانی و خارجی

نبی زاده تصریح کرد: متاسفانه وقتی که واردات تخم ماهی انجام شد اختلاف فاحشی از لحاظ کیفیت بین ماهی ایرانی و خارجی وجود داشت اوایل ورود تخم های ماهی از خارج به ما بهترین و با کیفیت ترین تخم های ماهی را دادند لذا تولید کننده وقتی متوجه شد که تخم های ماهی خارجی بسیار با کیفیت تر هستند تقاضا برای خرید این تخم ها افزایش یافت.

* تخم های خارجی بازار ایران را قبضه کرد

وی افزود: این تقاضا به قدری افزایش یافت که تا سال ۱۳۸۸ تخم های خارجی شانه به شانه تخم های ایرانی در بازار فروخته می شد از طرفی نیز اختلاف قیمت بین تخم های ماهی خارجی و ایرانی موجب شد تا برای تولیدکننده سودآوری داشته باشد که از تخم های خارجی استفاده کند بر همین اساس به علت افزایش فراوان تقاضای تخم های ماهی خارجی و نیز کاهش قیمت از سوی طرف خارجی بازار قبضه شد.

نبی زاده عنوان کرد: این اتفاق موجب شد تا به صورت طبیعی مراکز تکثیر تخم های ماهی ایرانی حذف شوندچون با برنامه ریزی و بازاریابی دقیق تخم های خارجی بازار ایران را قبضه کرده بود.به نظر من وزارت جهاد سازندگی نباید به سمت حذف مراکز تکثیر می رفت این اتفاق تا سال ۱۳۹۱ یا ۹۲ ادامه داشت در همین سال ها بود که به گفته ی برخی از مسئولین به صورت از پیش تعیین شده تخم های ماهی بیمار وارد کشور شدند و به علت عدم نظارت کافی و درست سازمان دامپزشکی این بیماری در بین تولیدکنندگان ماهی کشور شیوع پیدا کرد.

ارسال نظرات