پیگیری بسیج/ 8سال تا رسیدن به چشم انداز 1404؛ دستاوردها و غفلت‌ها/16
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از شتاب رشد اقتصادی در کشور گفت: طبیعتا با ادامه رویه ای که تاکنون داشته ایم نمی توانیم به افق های سند چشم انداز 20 ساله برسیم و نهایتا می توانیم 50درصد آن را محقق کنیم.
کد خبر: ۸۹۱۰۷۷۳
|
۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۰

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، آبان ماه سال 1382 بود که رهبر معظم انقلاب طی اقدامی انقلابی سند چشم انداز 20 ساله ای را ابلاغ کردند تا کشور در این مدت به قله پیشرفت، توسعه و سازندگی در منطقه برسد. این برنامه علی‌رغم اینکه به صورت کلی بیان شده بود، اما راه روشنی برای دولت ها بود تا با بسیج امکانات، اختیارات و تدابیر خاص بتوانند کشور را هرچه بیشتر به اهداف این سند نزدیکتر کنند.

امروز اما دولت دوازدهم آخرین دولتی است که باید اقدامات پایانی رسیدن به اهداف چشم انداز 1404 را عملیاتی کرده و دولت بعد، دولت رونمایی کننده از سند مذکور است. با این حال این سؤال پیش می آید که با وجود وضع نابسامان اقتصادی در همه بخش های کشور که در چند سال اخیر به اوج خود رسیده است، چطور می توان انتظار تحقق یافتن اهداف این سند را داشت؟

سید حسن حسینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: در 12 سال گذشته نتوانستیم به سمت توسعه پایدار و افق چشم انداز حرکت کنیم، البته نه اینکه هیچ کاری صورت نگرفته باشد، اما برنامه ها شتاب بسیار پایینی داشته اند، به طوری که نتوانستیم توفیق اجرای بیش از 30 درصد برنامه ها را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه توسعه و پیشرفت کشور در بخش هایی همچون صنایع دفاعی و علمی و پژوهشی بسیار خوب بوده است، تصریح کرد: متأسفانه در امر توسعه اقتصادی جا مانده ایم و نتوانستیم به جایگاه قابل قبولی برسیم. طبیعتا با ادامه رویه ای که تاکنون داشته ایم نمی توانیم به افق های سند چشم انداز 20 ساله برسیم و نهایتا می توانیم 50درصد آن را محقق کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به لزوم اجرای دقیق و کامل برنامه های توسعه ای اشاره کرد و گفت: اگر این برنامه ها بخصوص در حوزه های اقتصادی دقیق تدوین و اجرا شوند، هماهنگی میان اجزای اقتصاد را احساس خواهیم کرد و آن زمان است که مسیر رشد و توسعه هموار می شود.

وی با بیان اینکه استفاده از افراد کارآمد لازمه شتاب دادن به رشد و رونق اقتصاد کشور است، افزود: عدم بهره مندی دولت از تیم اقتصادی کارآمد می تواند به عنوان یک مانع بزرگ بر راه توسعه اقتصادی باشد، بنابراین باید از افرادی کارآمد و متخصص و البته دلسوز در صدر امور استفاده کرد.

ارسال نظرات