بسیج سازندگی در کشور با ارائه تسهیلات و آموزش و حمایت هایی که انجام می دهد، راهگشایی برای تامین معیشت خانواده ها و افراد جویای کار شناخته می شوند
کد خبر: ۸۹۱۸۲۲۰
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
به گزارش خبرگزاری بسیج از سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان بعد از کرمان دومین استان بزرگ کشور بوده و جوانترین خطه کشور نیز شناخته می‌شود که در عین جوانی که در علم اقتصاد تاکید فراوانی بر آن شده، محروم‌ترین نقطه کشور نیز شناخته می‌شود.
با توجه به اینکه جمعیت سیستان و بلوچستان اکثرا جوان می‌باشند، بیکاری یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در این خطه از کشور به چشم می‌خورد و مسئولان نیز در بخش‌های مختلف در تلاش هستند تا این معضل را رفع کنند.
یکی از این نهادها، بسیج سازندگی است که در سال‌های اخیر توانسته نقش قابل توجهی از میزان ایجاد اشتغال پایدار را در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان به خود اختصاص دهد.
یک کار آفرین نیمروزی که با دریافت حمایت‌های بسیج سازندگی توانسته به کار آفرینی برسد، در این زمینه گفت: اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی بهترین راه برای تامین معیشت خانواده در منطقه سیستان است بیش از دو دهه می‌باشد که از خشکسالی رنج می‌برد.
مسلم صداقتی راد در گفت و گو با خبرنگاربسیج با بیان این که از بهمن ماه سال ۱۳۹۴ وارد عرصه پرورش ماهی شده، افزود: هم اکنون به جز خودم یک نفر دیگر را نیز به طور موقت پای کار آورده ام که روزی خانواده اش را از همین طرح اقتصاد مقاومتی تامین می‌کند.
این کارآفرین ۲۴ ساله که از تسهیلات قرض الحسنه بسیج سازندگی بهره گرفته است، افزود: ما جوانان نباید در انتظار استخدام در دستگاه‌های دولتی باشیم و باید با بهره گیری از تسهیلات قرض الحسنه که برخی نهاد‌ها از جمله بسیج سازندگی می‌دهد، وارد عرصه اقتصاد مقاومتی شد و به راحتی معیشت خانواده خود را تامین کرد.
این کارآفرین با بیان اینکه بسیج سازندگی پا به پای کار آفرین ایستاده و حمایت از تولید کنندگان و کارآفرینان را رها نمی‌کند، از جمله مشکلات خود را عدم حمایت لازم از سوی نهاد‌های مرتبط با شیلات عنوان و ابراز امیدواری کرد: نگاه همه مسئولان به اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی تغییر کند.
یک کار آفرین نمونه خاشی با بیان اینکه تا کنون با حمایت‌های بسیج سازندگی توانسته ام برای ۴ نفر از زنان معتاد اشتغال زایی کنم، گفت: اجناس بی کیفیت چینی و حضور دلالان سبب شده تا اجناس خود را زیر قیمت بازار فروش برسانیم.
آمنه درخشان در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: در زمان کودکی پدر و مادرم را از دست دادم و پدر بزرگم سرپرستی من را قبول کرد، در آن زمان به دلیل کمک به خانواده و تامین معیشت خود، به سوزن دوزی روی آوردم و از سن هشت سالگی شروع به کار سوزن دوزی کردم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط، در سن ۱۴ سالگی ازدواج کردم و ثمره ازدواجم چهار فرزند شامل دو دختر و دو پسر می‌باشد.
این کار آفرین موفق در ادامه با بیان اینکه با وجود مشکلات فراوان توانستم هنر سوزن دوزی را یاد گرفته و به دیگران نیز یاد دهم و در نمایشگاه‌هایی که نیز برپا می‌شود شرکت کنم، خاطر نشان کرد: پارچه و مواد اولیه مورد نیاز سورن دوزی و آینه کاری ام را از شهرستان‌های چابهار و ایرانشهر که ارزانتر است تهیه می‌کنم.
این کارآفرین ۲۹ ساله ادامه داد: ۴ نفر را از زنان معتاد را در این رشته آموزش دادم تا برای پول دست نیاز دراز نکنند و به صورت گروهی به این کار بپردازند.
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده‌ای نه چندان دور و با حمایت مسئولین بتوانم کارگاه سوزن دوزی برپا کرده و زنان معتاد را در آن به کارگیری کنیم تا بتوانیم راهی برای تامین معیشت آن‌ها و اقدامی برای رهایی آن‌ها از اعتیاد انجام دهم.
مهرداد پاهنگ یکی دیگر از کارآفرینان سیب و سورانی مورد حمایت قرارگرفته بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان می‌باشد که وی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: با ۳۰ میلیون پول آورده و ۱۰ میلیون تسهیلات قرض الحسنه ۴ درصد که از بسیج سازندگی دریافت کرده ام، توانستم دوسالن پرورش مرغ و بلدرچین را در روستای صید از توابع شهرستان سیب و سوران احداث کنم و در هر دوره ۵ هزار جوجه را به سالن‌ها برای پرورش انتقال دهم.
وی با بیان اینکه در زمینه بازار فروش مشکلی ندارد، افزود: سوخت بزرگترین مشکل ما در زمینه پرورش مرغ بومی و بلدرچین است و مسئولان مربوطه همکاری مناسبی در این خصوص ندارند و این موضوع باعث تلفات زیادی در بین مرغ‌ها و بلدرچین درحال پرورش می‌شوند.
این کارآفرین ۲۶ ساله با بیان اینکه با راه اندازی این دو سالن ۲ نفر نیز به صورت موقت به اشتغال مشغول شده اند، اظهار کرد: جوانان با بهره گیری از تسهیلات قرض الحسنه بسیج سازندگی می‌توانند با ورود به عرصه طرح‌های اقتصاد مقاومتی، اشتغال و معیشت خانواده خود را تضمین کنند.
وی تاکید کرد: افراد جویای کار می‌توانند با بهره گیری از صنایع دستی و فعالیت‌های گذشتگان خود، معیشت خانواده را تامین کنند و در این راستا باید به زمینه‌های مورد علاقه خود وارد شوند و به درآمد زایی بپردازند
ارسال نظرات