استاد دانشگاه بسیجی در گفتگو با «بسیج» مطرح کرد
ترابی یاد اور شد: ضرورت مطالعات بین‌رشته ای و ترکیب و انسجام رشته‌های تخصصی در مطالعه یک مسئله واحد یا مسائل متعدد قبل از هر چیز نیازمند تفکر باز و منسجم تحلیلی و همکاری در عمل و اندیشه نخبگان است.
کد خبر: ۸۹۱۸۴۴۱
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷
فاطمه ترابی روانشناس و جامعه شناس استاد بسیجی دانشگاه ازاد کرج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج با اشاره به خلا تدوین علوم انسانی در دانشگاه ها گفت: تلاش مستمر متفکران علوم انسانی برای ایجاد تعادل میان معتقدات بشر درباره جهان و زندگی از یک سو و جهان‌بینی از سوی دیگر، نشان می‌دهد که فاصله‌ای جدی میان اعتقادات و جهان‌بینی آنها وجود دارد.
وی افزود: یکی از اساسی‌ترین معضلات علوم انسانی فقدان پارادایم است، که مطالعات میان‌رشته‌ای می‌تواند بخشی از این خلأ را جبران کند.
ترابی یاد اور شد: ضرورت مطالعات بین‌رشته ای و ترکیب و انسجام رشته‌های تخصصی در مطالعه یک مسئله واحد یا مسائل متعدد قبل از هر چیز نیازمند تفکر باز و منسجم تحلیلی و همکاری در عمل و اندیشه نخبگان است، روش میان‌رشته‌ای معرفتی‌ست که در قلمرو علم و رشته خاصی نمی‌گنجد و در مرز محدودی متوقف نمی‌شود.

وی خاطر نشان کرد: اندیشمندان علوم انسانی می‌توانند گام‌هایی اساسی با تکیه بر نبوغ عقلانی و فلسفی، توانایی علمی، سابقه درخشان تاریخی و تحول بردارند زیرا هیچ یک از فعالیت‌های اجتماعی بشر تک ‌بعدی نیست و تعامل میان رشته‌های گوناگون علوم انسانی باعث می‌شود که اندیشمندان در قلمرو علوم بیشتر، موضوعات جدیدی را تعقیب کنند.

ترابی در پایان عنوان کرد: بنابراین خطاپذیری دانش بشر، ماهیت مکمل‌سازی، چندتباری بودن دانش و تعهد اخلاقی، ضرورت رویکرد جدی به مطالعات میان‌رشته‌ای را در علوم انسانی ایجاب می‌کند.
ارسال نظرات