نرخ بیکاری شهرها ۱۴.۴ درصد و تقریبا دو برابر نرخ بیکاری در روستاها است. در عین حال، بیکاری جوانان ۱۵تا ۲۴ ساله ۲۸.۸ درصد و نرخ بیکاری ۱۵تا ۲۹ ساله ها نیز به عنوان مهمترین گروه جوینده شغل در کشور ۲۶.۴ درصد است.
کد خبر: ۸۹۲۸۵۴۸
|
۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۱

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: بررسی جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از بازار کار کشور نشان می‌دهد که در فصل بهار امسال مجموع بیکاران و شاغلان کشور ۲۶ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۳۲۸ نفر بوده که از این تعداد ۲۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۳۵۵ نفر شاغل و ۳ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۷۳ نفر نیز بیکار بوده‌اند.

بر پایه این گزارش، از ۲۱ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۱۳۱ مرد فعال در بازار کار کشور، ۲ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۷۷۶ نفر از مردان کشور در صف بیکاری قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۵۵ هزار و ۳۵۵ نفر نیز شاغل بودند.

همچنین از مجموع ۵ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۹۷ نفر زن فعال در بازار کار کشور نیز یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۹۷ نفر بیکار و ۴ میلیون و ۲۵۳ هزار نفر شاغل هستند. همچنین ۱۹ میلیون و ۶۰۳ هزار نفر از کل بیکاران و شاغلان کشور در شهرها و ۷ میلیون و ۷۱ هزار نفر نیز در روستاهای کشور سکونت دارند.

 سیاسی کاری دولت؛ معضل بیکاری را حل نمی کند/ایجاد سالانه 9 هزار شغل مدیریت جهادی می طلبد

نرخ بیکاری شهرها ۱۴.۴ درصد و تقریبا دو برابر نرخ بیکاری در روستاها (۷.۸ درصد) است. در عین حال، بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۲۸.۸ درصد و نرخ بیکاری ۱۵ تا ۲۹ ساله ها نیز به عنوان مهمترین گروه جوینده شغل در کشور ۲۶.۴ درصد است که نسبت به میانگین نرخ بیکاری کشور که ۱۲.۶ درصد است، ‌ به بیش از ۲ برابر رسیده است.

 نرخ بیکاری مردان ۱۵ تا ۲۹ ساله کشور در فصل بهار امسال ۲۱.۱ درصد و نرخ بیکاری زنان نیز ۴۴.۶ درصد بود. بخش کشاورزی ۱۸.۷ درصد از کل اشتغال کشور را معادل ۴ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۵۴۵ نفر ایجاد کرده و سهم بخش صنعت نیز از اشتغال زایی به میزان ۳۱.۵ درصد و تعداد شاغلان نیز ۷ میلیون و ۳۴۲ هزار نفر است.

بخش خدمات به عنوان بزرگترین ظرفیت اشتغال زایی کشور، ۴۹.۸ درصد کل اشتغال کشور را ایجاد کرده و شاغلان این بخش ۱۱ میلیون و ۵۹۷ هزار و ۶۹۱ نفر است. سهم زنان نسبت به مردان در اشتغال بخش خدمات کشور بیشتر بوده و معادل ۵۱.۳ درصد است.

این گزارش بسیج  حاکی است، از ۲۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۳۵۵ نفر از کل شاغلان کشور، ۲ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۴۵۲ نفر دارای اشتغال ناقص بوده (یعنی در هفته کمتر از ۴۴ ساعت کار می کنند و در مرز بیکاری و اشتغال قرار دارند)، در عین حال، ۹ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۱۱۷ نفر نیز در ایام هفته بیشتر از حد استاندارد در محل کار خود حاضر شده و اضافه کاری می‌کنند.

 سیاسی کاری دولت؛ معضل بیکاری را حل نمی کند/ایجاد سالانه 9 هزار شغل مدیریت جهادی می طلبد

 اهمیت معضل بیکاری در بین جوانان و اهمیت دادن به بخش تولید داخلی ما را بر آن داشت تا گفتگویی با عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ترتیب دهیم.

سالار مرادی، عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج،  با اشاره به مهم ترین چالش دولت در رسیدگی به اوضاع کارخانجات نیمه تعطیل و تعطیل گفت: نیازهای جامعه نامحدود است اما استعدادها و امکانات کشور محدود است اما بسیج این امکانات بر عهده مدیر انقلابی است.

 عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  با انتقاد از عملکرد دولت در انتخاب مدیران جهادی تصریح کرد: اما دولت ها به جای استفاده از مدیران جهادی و انقلابی از افرادی استفاده می کنند که منافع سیاسی و جناحی ارضاء کند و مدیران را بر سر کار بیاورند که در ستادهای انتخاباتی فعالیت داشته اند.

وی با اشاره به فواید حضور مدیران جهادی در رأس امور گفت: لذا وقتی انتخاب مدیران بر اساس شایسته سالاری اتفاق نمی افتد مدیریت جهادی نیز محقق نمی شود امروز بحث داغ اقتصاد مقاومتی در رأس همه امور قرار دارد؛ می تواند مسأله اشتغال زایی و حل معضل بیکاری را که  جزء اهم امور جامعه است؛را  حل کند.

 سیاسی کاری دولت؛ معضل بیکاری را حل نمی کند/ایجاد سالانه 9 هزار شغل مدیریت جهادی می طلبد

عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی   در پاسخ به این سوال که رییس جمهور بر چه مبنایی در شعارهای انتخاباتی از ایجاد چند هزار شغل در سال خبر داد؟ خاطرنشان کرد: اگر رییس جمهور در روزهای داغ انتخاباتی شعار ایجاد چند هزار شغل در سال را می دهد زمانی این شعار محقق می شود که مدیران جهادی بر سر کار باشند.

ارسال نظرات