عطاردیان مطرح کرد:

تعریف شغل در نگاه مسوولان با استاندارهای جهانی فاصله زیادی دارد

یک فعال بخش صنعت گفت: دولت برنامه جامع و یکپارچه‌ای برای تولید نداشته و نمی‌تواند اشتغال پایدار درست کند.
کد خبر: ۸۹۴۴۱۲۸
|
۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد عطاردیان فعال بخش صنعت  اظهار کرد: به نظر می رسد که دولت برنامه جامع و یکپارچه ای برای تولید و اشتغال ندارد و دولتیان فکر می کنند که با طرح های ضربتی مانند کارگاه های کوچک زودبازده و نیز طرح های خانگی می توان اشتغال پایدار درست کرد.

وی با اشاره به تنگناهای اقتصادی بخش تولید، گفت: آمار بانک مرکزی مبنی بر بیکاری دومیلیون شاغل طی چندسال اخیر، نشان از این دارد که فشار به بخش تولید زیاده بوده و این بخش  به تعدیل نیروی کار خود، روی آورده است.

عطاردیان با تشریح بیکاری نیروی کار در بخش های اقتصادی گفت: سرمایه گذاری در بخش ساختمان در سال 95 نزدیک به 20 درصد کاهش یافته که به معنی بیکارشدن عمده کارگرانی است که در این بخش فعال بوده اند،البته در بخش صنعت نیز وضعیت رکود کمابیش حاکم است .

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات بخش تولید برای جبران این معضل افزود: به اعتقاد بنده  بخش خصوصی این قابلیت را ندارد که در این نوع اقتصاد نوآوری کند، به عنوان مثال فردی که می خواهد کارخانه بزند، به جای اینکه مشمول حمایتهای دولتی قرار بگیرد، باید صورت بلندبالا از مالیات و سایر هزینه ها را بپردازد و این امر باعث می شود که سرمایه ها به بخش تولید هدایت نشوند.

وی در همین راستا افزود: از این  2 میلیون شاغلی که در طی چندسال گذشته بیکار شدند، به نظرم افراد تحصیل کرده بیشتر ضربه می خورند. به عبارت دیگر افراد کم سواد انتخاب بیشتری برای اشتغال دارند و مرتب شغل عوض می کنند ولی در مورد نیروی کار تحصیل کرده، این حق انتخاب چندان وجود ندارد. اگر به مدت بی کاری این افراد هم نگاه کنید، درخواهید یافت مدت بی کارماندن افراد کم سواد بسیار کمتر از نیروی کار تحصیل کرده است و مهاجرت بالای کارگران ساده خارجی به ایران نیز این ادعا که پیدا کردن شغل برای کارگران ساده راحت تر از افراد فارغ التحصیل است را اثبات می کند.

عطاردیان  ادامه داد: اقدامات دولت در هدایت نقدینگی به سمت تولید باید واقعی باشد و منجر به جان گرفتن فعالان بخش تولید شود. فعالان بخش واقعی صنعت و شرکتهای خصوصی، شرکتهایی هستند که سرمایه تولیدشان را خود تامین می کنند وسرمایه آنان وابسته به دولت نیست.

نماینده کارفرمایان در شورای کار در پایان در خصوص آمارهای اشتغال، گفت: دولت اعلام کرد که 700 هزار شغل تولید کرده است، به تعبیری به کسی می گوید شاغل که یک ساعت در هفته کار کرده باشد،که البته این تعریف با استاندارد اشتغال فاصله زیادی دارد. بهتر است دولت  صورتهای آماری خود را به کارشناسان ارائه بدهد تا بدانیم در کدام بخش شغل تولید شده است.

بر این اساس طبق گزارش بانک مرکزی یک میلیون و هفتصد هزار نفر در پنج سال گذشته شغل خود را از دست داده اند، که از این بین سهم زنان 200 هزار و سهم مردان 1500 هزار نفر بوده است. با این همه دولت از تحقق اشتغال 80 هزار نفری در هر سال صحبت می کند. چندی پیش نوبخت، سخنگوی دولت از ایجاد 950 هزار شغل در سال خبر داد، درحالیکه بنا به اظهارات برخی از کارشناسان تعریف شغل از منظر برخی از سیاستمداران استاندارد نیست و مشکل در تعارف کلمات شغل و اشتغال است.

ارسال نظرات